Κυπρ. Αερογραμμές: Σημαντικές αποφάσεις πήρε το Δ.Σ.

Εγκρίθηκε η έκδοση νέου μετοχικού κεφαλαίου. Πώληση 2 αεροσκαφών και μείωση του προσωπικού κατά 150. 

Κρίσιμη συνεδρία είχε χθες το  διοικητικό συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών κατά την οποία λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας. Εγκρίθηκαν η έκδοση νέου μετοχικού κεφαλαίου η πώληση δύο αεροσκαφών και μείωση του προσωπικού κατά 150 περίπου υπαλλήλους. 

Η εταιρεία το 2011 σημείωσε ζημιές ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών αποφάσισε να ενισχύσει την κεφαλαιουχική βάση της εταιρείας και σήμερα το πρωί θα ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες με το άνοιγμα του ΧΑΚ.

Τα νέα δικαιώματα για αγορά μετοχών θα απευθύνονται προς τους μετόχους οι πόρτες ωστόσο είναι ορθάνοιχτες και για νέους επενδυτές. Σύμφωνα με σχετικές  πληροφορίες,  οριστικοποιήθηκε επίσης απόφαση για πώληση των δύο ιδιόκτητων Airbus Α-319.

Η πώληση των δύο αεροσκαφών θα συνοδεύεται και με απολύσεις 150 περίπου εργαζομένων ως πλεονάζον προσωπικό. Υπολογίζεται ότι για κάθε αεροσκάφος αντιστοιχούν 75 με 80 εργαζόμενοι. Αυτό που απομένει να γίνει είναι οι χειρισμοί για το πλεονάζον προσωπικό.

Τα οφέλη για την εταιρεία 

Η εταιρεία θα εξοικονομήσει ρευστό από τις δόσεις τις οποίες καταβάλλει για την αγορά των δύο αεροσκαφών και υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Δεν θα επιβαρύνεται επίσης με το κόστος συντήρησης των δύο αεροσκαφών.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να αναθεωρηθεί και το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας ώστε να εκτελούνται πτήσεις με στόλο 11 αντί 13 αεροσκαφών που διατηρεί σήμερα η εταιρεία. Εξοικονομήσεις θα προκύψουν και από την αναπόφευκτη κατά τα φαινόμενα μείωση του προσωπικού. 

Ο πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ Ανδρέας Πιερίδης ζητεί από την εταιρεία την επαναδιαπραγμάτευση των χρεώσεων της Hermes από τη χρήση των αεροδρομίων. Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου ο οποίος ανέφερε ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν έξω από τις συμφωνίες που υπάρχουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"