Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 20, 2012

Fitch: Οι HΠΑ απειλούνται λόγω του fiscal cliff

Εικόνα
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να υποβαθμίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, στερώντας τους το τριπλό Α, εάν η Ουάσινγκτον δεν αποτρέψει το να τεθούν αυτόματα σε εφαρμογή περικοπές δημοσίων δαπανών και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 600 δισεκ. δολαρίων στις αρχές του 2013, κάτι που έχει αποκληθεί δημοσιονομικό βάραθρο. «Η αποτυχία να αποφευχθεί το δημοσιονομικό βάραθρο... θα κλιμάκωνε μάλλον παρά θα μείωνε την αβεβαιότητα σχετικά με την δημοσιονομική πολιτική, και θα ωθούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια ύφεση (. . .) που μπορούσε να αποφευχθεί», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεσή του για την παγκόσμια προοπτική το 2013, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Στουρνάρας: Το 2013 θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας

Εικόνα
Το ερχόμενο έτος θα είναι η χρονιά που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εκτιμά σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για χρονιά που «θα φτιάξει ή θα σπάσει» το μέλλον της χώρας, προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει ακόμα το «πιθανό ρίσκο» εξόδου από τη νομισματική ένωση. Προσθέτει όμως ότι αν η χώρα τηρήσει το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την τρόικα θα τα καταφέρει το 2013. Όπως επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας, το άσχημο σενάριο για το επόμενο έτος θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν το πολιτικό σύστημα έβρισκε την κατάσταση πολύ δύσκολη για να τη χειριστεί, αναφερόμενος στον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής απέναντι στη λιτότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει διάσπαση του κυβερνητικού συνασπισμού. Λέει πάντως ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει χρόνο για να καταρτίσει σχέδια, κάτι που συνιστά πολυτέλεια.

Αpple και Google εξασφαλίζουν πατέντες της Kodak

Εικόνα
Η Apple και η Google, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως, μπορεί να θεωρούνται αιώνιοι «εχθροί», αλλά αυτό δεν φάνηκε να αποτελεί εμπόδιο στο να συνεργαστούν προκειμένου να αγοράσουν μια τεράστια σειρά από ευρεσιτεχνίες της Kodak, η οποία έχει κηρύξει πτώχευση. Οι δύο κολοσσοί συμμετέχουν σε μια συμφωνία 525 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με τις Microsoft, Samsung, Facebook, Amazon, Fujifilm, RIM, Huawei και άλλες εταιρείες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Kodak.

1.400 Mitsubishi στον πάτο της θάλασσας

Εικόνα
Το πλοίο Baltic Ace, φορτωμένο με 1.400 ολοκαίνουργια Mitsubishi τα οποία μετέφερε από το Zeebrugge (Βέλγιο) στο Kotka (Φινλανδία) συγκρούστηκε με το Κυπριακό Corvus J. την προηγούμενη εβδομάδα, ανοιχτά των ακτών του Βελγίου και της Ολλανδίας. Το 134 μέτρων Corvus J. τη γλίτωσε με ζημιές, αλλά το 148 μέτρων Baltic Ace δεν στάθηκε το ίδιο τυχερό και πλέον αναπαύεται στον πάτο της θάλασσας, παρέα με τα 1.400 Mitsubishi φυσικά.  Το πλέον άσχημο όμως είναι πως από το 24μελές πλήρωμά του σώθηκαν μόνον οι 13. Από τους υπόλοιπους, οι 5 είναι νεκροί και οι 6 ακόμη αγνοούνται, με τις πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί να είναι πλέον μηδαμινές.

Όλα τα Ζώδια 20/12

ΚΡΙΟΣ   «Δίνω το έναυσμα» Η μέρα είναι όλη δική σας! Πράγμα που σημαίνει ότι θα κάνετε πράγματα που σας αρέσουν και θα αναζητήσετε την περιπέτεια. Πολύ πιθανόν να βάλετε κάτι σε χρώμα κόκκινο, έτσι να τιμήσετε και την πύρινη φύση σας. Οι πλανήτες στον Τοξότη μεριμνούν για επαφές με άτομα από το εξωτερικό, συναντήσεις με μακρινούς συγγενείς και δραστηριότητες που σας εξιτάρουν. Οι γεννημένοι του 1956 θα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε κάτι νέο επαγγελματικά.

Σαν σήμερα. . . 20 Δεκεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1522:  Έπειτα από πεντάμηνη πολιορκία από τις δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς,  οι Ενετοί παραδίδουν τη Ρόδο στους Οθωμανούς , υπό όρους. 1881:   Εκλογές  στην Ελλάδα με νίκη του  Χαρίλαου Τρικούπη . Εξελέγησαν και έξι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας: Γ. Φιλάρετος, Τ. Φιλήμων, Α. Πετσάλης, Γ. Μαυρομαράς, Α. Ρηγόπουλος και Χ. Δουζίνας. Από αυτούς, μόνο ο Γ. Φιλάρετος θα παραμείνει πιστός στις ιδέες του. 1930:  Επικυρώνεται στη Βουλή το Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 1963:  Διακοινοτικές ταραχές ξεσπούν στην Κύπρο, με αφορμή τον τυχαίο θάνατο μιας Τουρκοκύπριας.

Τέρμα στην παρουσία της Ρωσικής Novatec στην Κυπριακή ΑΟΖ

Εικόνα
Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με Total - Novatec για το «τεμάχιο 9».- Δόθηκε στην ιταλο-κορεατική ΕΝΙ-KOGAS.- Στη γαλλική Total δόθηκε τώρα, προσθέτως προς το τεμάχιο 11 και το 10.   Αναπάντεχη εξέλιξη σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τη γαλλική εταιρεία Total και τη ρωσική Novatec. Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία για το «τεμάχιο 9» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εντός Δεκεμβρίου όλες οι πληρωμές στον δημόσιο τομέα

Εικόνα
Αύριο οι συντάξεις, την Δευτέρα οι μισθοί.- 13ος  μισθός και 13η  σύνταξη στις 31 Δεκεμβρίου.- Αύξηση ΦΠΑ στις 14 Ιανουαρίου από 17 σε 18%.-    Στον δημόσιο τομέα οι συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου καταβάλλονται στις 21 του μηνός, και στις 24 Δεκεμβρίου ή και ενωρίτερα οι μισθοί στους κρατικούς υπαλλήλους και ωρομίσθιο προσωπικό ενώ.  13ος  μισθός και 13η σύνταξη καταβάλλονται την 31η Δεκεμβρίου 2012. 

Με δεκάδες τροπολογίες ψηφίστηκε ο μνημονιακός Προϋπολογισμός

Εικόνα
Με 51 ψήφους υπέρ και δύο εναντίον η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες βράδυ τον πρώτο μνημονιακό προϋπολογισμό. Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη και του βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ Νίκου Κουτσού, οι οποίοι τον καταψήφισαν.

Καταδίωξη με πυροβολισμούς και συλλήψεις για ναρκωτικά

Εικόνα
Επεισοδιακή επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή Πέρα Χωριού – Κόρνου για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών. Ανταλλαγή πυροβολισμών, μεταξύ μελών της ΥΚΑΝ και των υπόπτων.  Η αστυνομία κατάσχεσε τουλάχιστον 20 κιλά κάνναβης, διόμισυ κιλά ηρωίνης και δύο πιστόλια, ενώ προέβη σε δύο συλλήψεις δύο ατόμων επί τόπου και τρίτου αργότρα. Τέταρτο άτομο καταζητείται.

Επιλέγεται σήμερα ο Οίκος που θα αξιολογήσει τη Pimco

Εικόνα
Στο διεθνή συμβουλευτικό οίκο που θα βοηθήσει στην ανάλυση της μεθοδολογίας που ακολούθησε η Pimco για να καταλήξει στο προκαταρκτικό ποσό των κεφαλαιακών αναγκών του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, ενδεχομένως να καταλήξουν στη νέα τηλεδιάσκεψη που θα έχουν σήμερα το απόγευμα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία παρακολουθεί το διαγνωστικό έλεγχο που διενεργεί η αμερικανική εταιρεία.

Η ΕΚΤ ανοίγει τη στρόφιγγα για τις ελληνικές τράπεζες

Εικόνα
Μετά τη χθεσινή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους Standard & Poor`s κατά έξη μονάδες.- Αίρεται ο αποκλεισμός των ελληνικών τραπεζών από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor`s κατά έξη μονάδες, θα δέχεται και πάλι ως ενέχυρο ομόλογα εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης.

Απαγόρευση επιθετικών όπλων υποστηρίζει ο Ομπάμα

Εικόνα
Στον απόηχο του φονικού στο Σάντι Χουκ.-  Ουάσιγκτον: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τάχθηκε την Τρίτη υπέρ της εφαρμογής νόμου που θα απαγορεύει τα επιθετικά όπλα στη χώρα.   Ο Ομπάμα «υποστηρίζει ενεργά» τις προσπάθειες του Κογκρέσου για την επαναφορά νόμου προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Τζέι Κάρνεϊ, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου που προτίθεται να καταθέσει η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Νταϊάν Φάισταϊν. Ο Κάρνεϊ πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιδιώξει επίσης την κάλυψη του νομοθετικού κενού που επιτρέπει την αγορά όπλων από ιδιώτες πωλητές χωρίς κανέναν έλεγχο.