Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 23, 2013

Στη Hermes Airports η διεθνής διάκριση «InvestorsInPeople»

Εικόνα
Η Hermes Airports ανακοινώνει ότι μετά από σχετική αξιολόγηση, εξασφάλισε τη διεθνή πιστοποίηση «InvestorsInPeople». Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πιστοποίηση «InvestorsInPeople» αποτελεί σήμερα, το μόνο διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα αξιολόγησης ποιότητας στον τομέα της διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. 

Το ΧΑΚ επανήλθε στα κέρδη την Τρίτη

Εικόνα
Στα κέρδη επανήλθε την Τρίτη το κυπριακό χρηματιστήριο, ύστερα από τις απώλειες που σημείωσε στις δύο προηγούμενες χρηματιστηριακές συναντήσεις (Δευτέρα και Παρασκευή). Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε ποσοστιαία άνοδο 1,09%, κλείνοντας στις 108,58 μονάδες. Κέρδη κατέγραψε και ο δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,78%,  στις 42,43 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 437.880 ευρώ.

Και άλλη βόμβα εναντίον αξιωματικού των Φυλακών

Έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας υψηλής ισχύος σημειώθηκε 45 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας στη Λευκωσία, σε είσοδο γκαράζ οικίας που ανήκει σε υπαστυνόμο που υπηρετεί στις Κεντρικές Φυλακές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στη μεταλλική πόρτα του γκαράζ που ήταν κλειστή.   Αυτή είναι η δεύτερη βομβιστική επίθεση  σε πέντε ημέρες εναντίον μέλους του προσωπικού των Φυλακών.

Αύξηση 11% στα έσοδα τουρισμού το πρώτο δεκάμηνο 2012

Σε €1.823,2 εκ. υπολογίζονται για τους πρώτους δέκα μήνες του 2012 τα έσοδα από τον τουρισμό, σε σύγκριση με €1.642,9 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011 σημειώνοντας σημαντική αύξηση 11,0%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου. Επίσης, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, σημαντική αύξηση 12,1% σημείωσαν τον Οκτώβριο του 2012 τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία ανήλθαν σε €211,5 εκ. σε σύγκριση με €188,8 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του 2011.   Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Οκτώβριο του 2012, παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση 20,5%, ενώ σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009, τα έσοδα είναι αυξημένα κατά 35,4%.

Εμπρησμός αυτοκινήτου Ελληνοκυπρίου στο Ριζοκάρπασο

Υλικές ζημιές υπέστη ε/κ αυτοκίνητο, τύπου τζιπ με πινακίδες EXK 842, που ήταν σταθμευμένο σε ξύλινο γκαράζ στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με «αστυνομική» ανακοίνωση, το όχημα ανήκει στην Καίτη Μητσαρού και η φωτιά οφείλεται σε εμπρηστικό υλικό που βρέθηκε στο αμάξι. Η φωτιά, αναφέρεται, κατασβέστηκε από τους περίοικους και η «αστυνομία» διεξάγει έρευνες.

Νέα διαφημιστική εκστρατεία ΚΟΤ στη Βρετανία

Εικόνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο στάδιο της νέας διαφημιστικής εκστρατείας του ΚΟΤ στην κρίσιμη αγορά της Βρετανίας. Οι Βρετανοί τηλεθεατές θα βλέπουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου στις τηλεοράσεις τους το διαφημιστικό σποτ που επιχειρεί να παρουσιάσει την ποικιλία του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Κύπρος. Με βασικό σύνθημα «Η Κύπρος στην καρδιά σας», ο ΚΟΤ διεκδικεί δυναμικά μεγάλο μερίδιο του φετινού τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία, με τις αρχικές ενδείξεις και εκτιμήσεις των διοργανωτών ταξιδίων να τοποθετούν την Κύπρο στην κορυφή των επιλογών για τους Βρετανούς τουρίστες και φέτος.

Όλα τα Ζώδια 23/1

ΚΡΙΟΣ   «Λόγια και μετακινήσεις» Η μέρα κυλά γρήγορα και θα δώσετε έμφαση σε καθημερινές συναλλαγές και δοσοληψίες. Ίσως κάνετε κάποια σύντομη μετακίνηση ή δοκιμάσετε ένα νέο δρόμο. Στους κόλπους της παρέας σας θα νιώσετε ελεύθεροι και θα κάνετε προτάσεις που οι άλλοι θα τις δουν με ανοιχτό μάτι. Στον αισθηματικό τομέα ίσως χρειαστεί να ζητήσετε συγνώμη ή να δείξετε ότι είστε αποκλειστικά αφιερωμένοι στο ταίρι σας. Οι γεννημένοι του 1977 θα αρνηθείτε να ξαναγίνετε κομμάτια για μια αγάπη.

Σαν σήμερα. . .23 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1480:  Η Βενετία συμμαχεί με τους Τούρκους και επικηρύσσει τον αρχηγό των Μανιατών Κροκόδειλο Κλαδά, τον οποίον προηγουμένως έχει ανακηρύξει ιππότη του Αγίου Μάρκου, και ορίζει υπέρογκο για την εποχή ποσό για τη σύλληψη ή εξόντωσή του. 1556:  O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία πλήττει την επαρχία Σαντζί της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 830.000 άνθρωποι. 1923:  Οι οδηγοί ταξί του Άμστερνταμ τραβούν επ' αόριστον χειρόφρενο. Η απεργία τους θα λήξει στις 9 Μαρτίου.

Το σφυροκόπημα μας ξύπνησε και πάμε για εκστρατεία διαφώτισης

Εικόνα
Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών σήμερα στη Βουλή για προγραμματισμό αποστολών σε «εχθρικές χώρες».-  Τρόπους για ανατροπή του αρνητικού κλίματος εναντίον της Κύπρου που επικρατεί σε χώρες της Ευρώπης, σε σχέση με τα περί ιδιωτικοποιήσεων, των Ρωσικών καταθέσεων και του ξεπλύματος  βρόμικου χρήματος, θα μελετήσει σήμερα έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Σώματος Γιαννάκης Ομήρου έπειτα από γραπτό αίτημα του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος. Τα δύο κόμματα εισηγούνται την αποστολή -το συντομότερο δυνατό- διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, κατά προτεραιότητα στη Γερμανία, καθώς και σε άλλες χώρες που τηρούν εχθρική στάση έναντι της Κύπρου, για επαφές και ενημέρωση.

Asmussen (ΕΚΤ): Μην υποτιμάτε την Κύπρο –Μπορεί να εκτροχιασθεί η ήδη εύθραυστη Ευρωζώνη

Εικόνα
Τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου δεν πρέπει να υποτιμούνται, επειδή θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την ήδη εύθραυστη εμπιστοσύνη στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Joerg Asmussen.  «Οι μη ομαλές εξελίξεις στην Κύπρο θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί το 2012 στη σταθεροποίηση της ευρωζώνης. Η Κύπρος παρά το μικρό της μέγεθος θα μπορούσε να προκαλέσει συστημικές εξελίξεις στην ευρωζώνη», τόνισε. 

Σάλος από πληροφορίες για ανήλικους φορείς του AIDS

Εικόνα
735 περιστατικά  το 2011, 49 νέα το 2012.- 16χρονος μαθητής μολύνθηκε από ενήλικα.-   Κύπριος μαθητής είναι φορέας του AIDS και παρακολουθείται και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή από την Γρηγόριο Κλινική.   Όπως δήλωσε η Υπουργός Υγείας Αντρούλα Αγρότου, ενημερώθηκε χθες για το περιστατικό και ενημέρωσε τον Υπουργό Παιδείας Γιώργο Δημοσθένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δέκα-εξάχρονο ο οποίος μολύνθηκε πρόσφατα από ενήλικα.

Σιαρλή:Θα κάνουμε το παν, για τις χρηματοδοτικές ανάγκες

Εικόνα
«Πρόκειται για το κυπριακό κράτος και όχι για την Κυβέρνηση» τόνισε.- Επαφές στο περιθώριο του ΕΚΟΦΙΝ.-   H Κύπρος θα κάνει ό,τιδήποτε για να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ανεξάρτητα από το ποια Κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, είπε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), στις Βρυξέλλες.

Ο Τσαρλς Νταλάρα δεν προβλέπει «κούρεμα» για την Κύπρο

Εικόνα
«Η κρίση στην Κύπρο μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στην Ευρώπη».-  Θετικές για την Κύπρο, είναι οι θέσεις που εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.   Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν  διαφαίνεται προοπτική αναδιάρθρωσης του κυπριακού χρέους με εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστότοπου του Γερμανικού Χρηματιστηρίου. Ο κ. Νταλάρα προειδοποίησε πάντως για τον κίνδυνο η κρίση στην Κύπρο να προκαλέσει νέα αστάθεια στην Ευρωζώνη, παρά το μικρό μέγεθος της οικονομίας της χώρας. «Δεν προβλέπω ένα PSI για την Κύπρο -- καθόλου.

Κομισιόν: Κύπριοι ερευνητές, από τους καλύτερους της Ευρώπης

Εικόνα
680 εκ. ευρώ θα διανεμηθούν σε 302 ερευνητές από 24 χώρες.- Η Κύπρος συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τους καλύτερους ερευνητές, σύμφωνα με διαπίστωση της Κομισιον. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) θα χορηγήσει το ποσό των 680 εκατ. ευρώ σε 302 επικεφαλής ερευνητικών σχεδίων σε 24 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.   Όπως αναφέρει η Επιτροπή, σε συνάρτηση με το μέγεθος του πληθυσμού, οι πλέον επιτυχημένοι ερευνητές είναι εγκατεστημένοι στην Ολλανδία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, και στην Ελβετία και το Ισραήλ από τις χώρες που είναι συνδεδεμένες με το ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ. Αυτό αντανακλά την υψηλή ποιότητα της έρευνας στις χώρες αυτές, η οποία αποτελεί εν γένει συνέπεια των μακροπρόθεσμων επενδύσεων που γίνονται στην έρευνα, υπογραμμίζει η Κομισιόν.