Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 16, 2013

*Ζώδια 16/5

ΚΡΙΟΣ Έχετε καλύτερη διάθεση να διαπραγματευτείτε όλα τα ερωτικά σας θέματα. Μερικοί μάλιστα, οι πιο τολμηροί, θα συζητήσετε και πάλι από την αρχή για μια σχέση και σίγουρα θα βάλετε καινούργια όρια. Επειδή αναζητάτε να ξεχωρίσετε αυτή την ημέρα μπορεί να κάνετε κάτι πολύ έντονο με στόχο την αναγνώριση σε δημιουργικό επίπεδο αλλά ίσως και σε προσφορά, κυρίως οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο. Αποφύγετε έξοδα που μπορεί να αφορούν ακόμα και στην προσωπική σας ανάδειξη.

Σαν σήμερα . . .16 Μαΐου

Εικόνα
Γεγονότα 1204:  Ο Βαλδουίνος της Φλάνδρας στέφεται αυτοκράτορας της  καταληφθείσας από τους Σταυροφόρους  Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. 1868:  Οι Κρήτες επαναστάτες, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά εμπρηστικές ύλες, συγκρούονται με τους Τούρκους στο Γάζι Ηρακλείου και επιτυγχάνουν περιφανή νίκη. 1869:   Βουλευτικές εκλογές  διεξάγονται στην Ελλάδα. Θα διαρκέσουν έως τις  19 Μαΐου . Από τις 187 έδρες της Βουλής, ο Θρασύβουλος Ζαΐμης θα λάβει 90, ο  Αλέξανδρος Κουμουνδούρος  59 και ο Βούλγαρης 30.

Καθοδική πορεία της οικονομίας μετά το Μαρί

Εικόνα
Λευκωσία : Υποχώρηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) στην Κύπρο καταγράφουν τα προσωρινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας - Εurostat και της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κύπρου για το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ σε ύφεση βρίσκονταν η Ελλάδα, η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιο συγκεκριμένα, το ΑΕΠ στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο υποχώρησε σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012 κατά 4,3%, ενώ με βάση ΑΕΠ διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες η υποχώρηση είναι σε ετήσια βάση 4,1%.

Γεωργιανός πέθανε σε κελί, με ψεύτικο όνομα

Εικόνα
Λευκωσία:  Τέσσερις αστυφύλακες διώκονται πειθαρχικά για υπόθεση αμέλειας καθήκοντος, που προέκυψε μετά το θάνατο Γεωργιανού στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας.  Η πειθαρχική δίωξη τους ήταν αποτέλεσμα της εισήγησης δύο ποινικών ανακριτών, που διορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για να εξετάσουν τις συνθήκες θανάτου του Γεωργιανού που επεσυνέβη στις 16/10/2011.

Έρχεται κλιμάκιο τεχνοκρατών της Τρόικας

Εικόνα
Λευκωσία : Τις βαλίτσες για την Κύπρο ετοιμάζει η τεχνοκρατική ομάδα της Τρόικας που αναμένεται την Τρίτη προλειαίνοντας το έδαφος για αξιολόγηση εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου που θα αρχίσει να γίνεται από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Χάθηκαν χρυσές ευκαιρίες είπε ο Σαρρής στην Ερευνητική

Εικόνα
Λευκωσία:  Έχασε τρεις χρυσές ευκαιρίες να αποταθεί έγκαιρα στον Μηχανισμό Στήριξης η προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες θα επέτρεπαν στην Κύπρο να ζητήσει αξιοπρεπώς βοήθεια και με λίγες βραχυπρόθεσμες θυσίες να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα η οικονομία, δήλωσε χθες ο τέως υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής.

Κατάθεση απόψεων στο Εθνικό Συμβούλιο

Εικόνα
ευκωσία:  Σε ενημέρωση και κατάθεση απόψεων κινήθηκε η πολύωρη, σχεδόν εξάωρη, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Η σύνοδος χαρακτηρίσθηκε από αντιπαραθέσεις, παρόλο που γενικά το κλίμα ήταν θετικό. Κατά τη συζήτηση για τη διαμόρφωση της κοινής θέσης, του ανακοινωθέντος, προκλήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού.