Κατάθεση απόψεων στο Εθνικό Συμβούλιο

Κατάθεση απόψεων στο Εθνικό Συμβούλιοευκωσία: Σε ενημέρωση και κατάθεση απόψεων κινήθηκε η πολύωρη, σχεδόν εξάωρη, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Η σύνοδος χαρακτηρίσθηκε από αντιπαραθέσεις, παρόλο που γενικά το κλίμα ήταν θετικό. Κατά τη συζήτηση για τη διαμόρφωση της κοινής θέσης, του ανακοινωθέντος, προκλήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού.

Στην αντιπαράθεση των δύο, ο Πρόεδρος φέρεται να έχει πει πως δεν αναφέρθηκε «ποιος έφερε το Μνημόνιο και την Τρόικα» για να υπάρξει συναινετικό κλίμα, ενώ το ΑΚΕΛ ανοίγει ζητήματα που προκαλούν αντιπαραθέσεις. Τελικά υιοθετήθηκε η διατύπωση πως οι πολιτικές δυνάμεις υποστηρίζουν την έξοδο από το Μνημόνιο, ενώ η πλειοψηφία θεωρεί πως τούτο μπορεί να γίνει εντός της Ευρωζώνης. Αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ ΑΚΕΛ και του πρώην Προέδρου Βασιλείου, όταν ο τελευταίος επέκρινε τη μελέτη του κόμματος για συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο και για το Κυπριακό. Τον Ιούνιο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συγκαλέσει νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί ο διορισμός διαπραγματευτή, τεχνοκρατών οι οποίοι θα τον πλαισιώνουν, καθώς και τα μέλη των ομάδων εργασίας. Θα υπάρξει και απόφαση για συμφωνία με ξένο οίκο που θα συμβουλεύει την Κυβέρνηση για συνταγματικά θέματα, που αφορούν το Κυπριακό και τις συνομιλίες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"