Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 15, 2013

Ικανοποίηση Ντάισελμπλουμ για κυπριακό πρόγραμμα

Εικόνα
Ικανοποιημένος πλήρως για την πορεία εφαρμογής του Κυπριακού μνημονίου εμφανίστηκε χθες βράδυ ο Πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ενημέρωση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της τρόικας.

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο Γλάυκος Κληρίδης

Εικόνα
 Η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη είναι πάρα πολύ κρίσιμη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ιατρός του Ιωσήφ Κάσιος.

Επιβράδυνση της ύφεσης στην Κύπρο

Εικόνα
Επιβράδυνση της ύφεσης στην Κύπρο, το τρίτο τρίμηνο του 2013, καταγράφουν τα στοιχεία για την εξέλιξη του ΑΕΠ, που δημοσιοποίησε σήμερα η Εurostat. Στην Ευρωζώνη επιβεβαιώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η ανάκαμψη της οικονομίας, ωστόσο η αύξηση του ΑΕΠ ήταν οριακή, όπως και στο σύνολο της ΕΕ.

Εισήγηση για έκτακτη αποκοπή 13ου μισθού

Εικόνα
Έκτακτη αποκοπή του 13ου μισθού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κατά την σημερινή σύσκεψη των άρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων με στόχο να εξασφαλιστούν χρήματα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ενώπιον δικαστηρίου τον Φεβρουάριο ο Ορφανίδης

Εικόνα
Ενώπιον δικαστηρίου στη Λεμεσό θα παρουσιαστεί στις 13 Φεβρουαρίου, ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης.

Γύπες πετούν από την Κρήτη στην Κύπρο

Εικόνα
Ακόμα δέκα γύπες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς την Πέμπτη από την Κρήτη προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του πληθυσμού του είδους τους στην Κύπρο. Συνολικά 25 όρνια του είδους Gyps fulvus έχουν μεταφερθεί ως σήμερα στην Κύπρο στο πλαίσιο του Έργου Γύπας, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80% από την ΕΕ και κατά 20% από την Ελλάδα και την Κύπρο. Μόλις δέκα γύπες απομένουν σήμερα σε ολόκληρη την Κύπρο, αριθμός υπερβολικά μικρός για να διατηρηθεί το είδος στο νησί.

Πρόβλημα δανεισμού απειλεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Εικόνα
Στις εξαιρετικές δυσκολίες πρόσβασης σε δανεισμό των κυπριακών και ελληνικών ΜΜΕ, αναφέρεται έκθεση-έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν, που πραγματοποιήθηκε το 2013 και δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Κίνδυνος μόλυνσης απο λύσσα στην Ελλάδα

Εικόνα
Συνολικά 376 περιπτώσεις ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με λυσσασμένα ή πιθανώς λυσσασμένα ζώα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από το 2012 έως σήμερα, δείχνουν στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που διαβιβάστηκαν την Πέμπτη στη Βουλή. Απαντώντας σε ερώτηση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή παρουσίασε επιδημιολογικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία το 63,4% των περιπτώσεων αφορούσε επαφή με αδέσποτους σκύλους και το 7,5% σε γάτες. Η λύσσα είχε εξαφανιστεί από την Ελλάδα από το 1987 έως τον Οκτώβριο του 2012, όταν καταγράφηκε κρούσμα σε κόκκινη αλεπού στην περιοχή της Κοζάνης. Από το 2012 μέχρι τον φετινό Αύγουστο είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα 28 κρούσματα λύσσας, από τα οποία τα οποία τα 24 αφορούσαν αλεπούδες, δύο καταγράφηκαν σε σκύλους και ένα σε γάτα.