Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 14, 2011

Οι πιο έξυπνες στάσεις λεωφορείου που έχετε δει (pics)

Εικόνα
Σε αυτές τις στάσεις ο χρόνος θα περνάει γρηγορότερα από ότι συνήθως. Γιατί; Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες και θα καταλάβετε...Η Γαλλία στέλνει πολεμικά σκάφη απέναντι από τον τουρκικό Στόλο

Εικόνα
Γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία ενδιαφέρεται για 2 οικόπεδα στην Κυπριακή ΑΟΖ

ΠΑΡΙΣΙ: Μετά την κόντρα Νικολα Σαρκοζι και Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για την αρμενική γενοκτονία, η Γαλλία στέλνει στην περιοχή της γεώτρησης του οικοπέδου 12 μία κορβέτα F792 Premier-Maître L'Her κλάσης D'Estienne d'Orves η οποία κομίζει μήνυμα προς την Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέψουν από το Παρίσι ενέργειες από την πλευρά της Άγκυρας που ξεφεύγουν της διεθνούς νομιμότητας.

Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1970 που ο γαλλικός Στόλος λαμβάνει θέση απέναντι από τον τουρκικό\ όπως είχε πράξει στην κρίση με το Χόρα το 1976.

Βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Γαλλία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη για δύο οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ και ήδη  γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία έχει αγοράσει αποτελέσματα ερευνών στην περιοχή από την κυπριακή κυβέρνηση.

Το γαλλικό πλοίο ουσιαστικά εκτελεί αποστολή προβολής ισχύος στην Αν. Μεσόγειο στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα στον κατάλληλο αποδέκτη. Τα σχ΄δια…

Έμεινε μεσοπέλαγα, με χαλασμένη μηχανή, το «Πίρι Ρέις»

Εικόνα
Οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν αντικατάσταση της μηχανής του, γιατί θεωρούσαν αναγκαία την παρουσία του  στην Κυπριακή ΑΟΖ

Μη επιδιορθώσιμη μηχανική βλάβη φαίνεται να έχει υποστεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο PIRI REIS, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές πηγές. Το πλοίο βρίσκεται νοτιοδυτικά της κατεχόμενης Αμμοχώστου με χαλασμένη μηχανή σχεδόν ακυβέρνητο, παραδομένο στα στοιχεία της φύσης.

Με πρόβλημα και ρίσκο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος απέπλευσε χθες από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου για νέες έρευνες στην περιοχή του Κυπριακού βυθοπέδου «Αφροδίτη», αλλά δεν τα κατάφερε να πάει  στον προορισμό του. Έμεινε μεσοπέλαγα. Τώρα οι Τούρκοι κάνουν διευθετήσεις να το ρυμουλκήσουν στη Σμύρνη για επισκευή, για την οποία θα απαιτηθεί ένας μήνας.

Το πλοίο δεν επισκευάστηκε κατά την διάρκεια του ελλιμενισμού του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο παρά το γεγονός ότι ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε την αποστολή και εγκατάσταση νέου κινητήρα. Οι εντολές που έλαβε από την Άγκυρα ήταν να συνεχίσει…

Να συντάξει «άφοβα» την έκθεσή του, ζητεί από τον ΓΓ ο Ερογλου

Εικόνα
Ενημέρωσε τα "κόμματα" για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν κάνει δηλώσεις που πλήττουν τη διαδικασία των συνομιλιών, δηλώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, και ζητεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ «να καταστήσει ξεκάθαρο ότι η ε/κ πλευρά δεν συμβάλλει ικανοποιητικά στην επίτευξη λύσης και να συντάξει άφοβα την έκθεσή του», υποβάλλοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας τις «πραγματικότητες», κατά την έκφρασή του.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Χαβαντίς, Χασάν Χαστουρέρ, αναφέρεται σε συνομιλία που είχε με τον Τ/κ ηγέτη στις 11 Οκτωβρίου. Ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της «προεδρίας» του, αποφεύγει δηλώσεις που δυνατό να πλήξουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κάτι το οποίο δεν γινόταν από τους προηγούμενους Τ/κ ηγέτες, προσθέτοντας ότι την ίδια στάση ανέμενε και από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Αναφερόμενος στη δήλωση Χριστόφια ότι δεν πρόκειται να υπάρξει λύση χωρίς την επιστροφή των Βαρωσίων και της Μόρφου, ο κ. Ερογλου είπε ότι κατά …

Πρόεδρος Χριστόφιας: «Είμαι ευαίσθητος και νοιώθω πικραμένος»

Εικόνα
«Εξω πάμε πολύ καλά. Είναι μέσα που δεν βρίσκουμε κοινή γλώσσα και συνεννόηση. Είναι μέσα που τίποτε καλό δεν κάνει ο Πρόεδρος. Εξω όλοι λένε ότι κάνει πολλά καλά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας». 
Ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι είναι πολύ πικραμένος από όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό μέτωπο. Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο περιθώριο του Φόρουμ του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: "Έχουμε ένα Πρόεδρο που είναι ευαίσθητος, αλλά έχουμε και ένα Πρόεδρο, ο οποίος υπερασπίζεται το σύνταγμα και τις βασικές αρχές". Αυτό το μήνυμα, είπε, θέλω να δώσω με σαφήνεια.

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις ξένων αξιωματούχων, οι οποίοι εκφράζουν στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ο πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε ότι δυστυχώς μόνο ο διεθνής παράγοντας εκτιμά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ίδιος και η κυβέρνηση για λύση του Κυπριακού.

Έξω, είπε, πάμε πολύ καλά. Είναι μέσα, πρόσθεσε, που δεν βρίσκουμε κοινή γλώσσα και συνεννό…

Αναστασιάδης: Ο Χριστόφιας λαϊκίζει και περιφρονεί τους πάντες (βίντεο)

Εικόνα
Επίθεση κατά του Προέδρου Χριστόφια εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ο Νίκος Αναστασιάδης κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οτι «λαϊκίζει και περιφρονεί το Εθνικό Συμβούλιο και τις πολιτικές δυνάμεις», οι οποίες, όπως είπε, βρίσκονται στο σκοτάδι.

Επίσης  σημείωσε ότι το δόγμα των ενδοκυπριακών συνομιλιών βαθαίνει τις διαφορές. Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μαρί, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέδειξε ότι η μη ανάληψη ευθύνης από τον Πρόεδρο, δεν σώζει ούτε τον ίδιο, ούτε συμβάλλει στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων. Ο Νίκος Αναστασιάδης προέβη σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με την διοικούσα επιτροπή των πρεσβυτέρων πολιτών.

"Ελπίζω να αντιληφθεί ότι η μη ανάληψη ευθυνών δεν σώζει ούτε τον ίδιο, ούτε συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων", δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης

Δείτε δηλώσεις του κυρίου Αναστασιάδη εδώ:

Συμμαχία Ισραήλ-Κούρδων κατά Τουρκίας με UAV Heron στο Β.Ιράκ

Εικόνα
Στρατηγική κίνηση υψίστης σημασίας που πλέον φέρνει σε απ’ευθείας μάχιμη αντιπαράθεση το Ισραήλ και την Τουρκία, προχώρησε το Τελ Αβίβ, αναλαμβάνοντας την  έγκαιρη προειδοποίηση των Κούρδων του Βορείου Ιράκ, αλλά πιθανότατα και την στοχοποίηση τουρκικών εγκαταστάσεων στη Νοτιοανατολική Τουρκία με έξι UAV Heron που εγκατέστησαν σε αεροδρόμια του Β.Ιράκ που ελέγχονται από την τοπική κουρδική κυβέρνηση!

Δηλαδή, πρακτικά πήραν τα UAV που κυνηγούσαν Κούρδους από την Τουρκία και τα έθεσαν στην διάθεση των Κούρδων για να κυνηγάνε … Τούρκους, αλλά και Ιρανούς! Είναι γνωστό, βέβαια ότι τα δέκα UAV Heron έχουν παρακρατηθεί στο Ισραήλ και δεν έχουν παραδοθεί στην Τουρκία, ούτε τα τελευταία της παραγγελίας, ούτε αυτά που είχαν επιστρέψει στο Ισραήλ για επισκευές.

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Millyet και περιελήφθη ήδη στο ενημερωτικό δελτίο της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ήδη επιχειρούν έξι UAV Heron από τα αεροδρόμια της Μοσούλης και της Χαλιντίγιε τα UAV τα οποία από εκεί πο…

Στεφάνου: Ο Χριστόφιας αποκατέστησε την αξιοπιστία της Κύπρου

Εικόνα
Απάντηση στις δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη

Η Κύπρος, με την πολιτική του Προέδρου Χριστόφια, αποκατέστησε την αξιοπιστία της και έπεισε τη διεθνή κοινότητα ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν και αγωνίζονται για τη λύση του Κυπριακού, όπως δήλωσε χθες το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου απάντησε στα όσα έχει πει ο κ. Αναστασιάδης κατά της Κυβέρνησης Χριστόφια και που αφορούν το Εθνικό Συμβούλιο, τους θεσμούς και τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για το Κυπριακό, για το οποίο, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ''ο κ. Αναστασιάδης βιάστηκε να κηρύξει αδιέξοδο''.

''Ακολουθήθηκε πολιτική, λέει (ο κ. Αναστασιάδης), που δεν επέτρεψε τις πιέσεις πάνω στην Τουρκία. Αυτήν τη φορά, βέβαια, ο κ. Αναστασιάδης, προφανώς γιατί δεν τον βολεύει…