Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 20, 2013

Εγκρίθηκε ο νέος προϋπολογισμός της Ε.Ε.

Εικόνα
Περισσότερα από 1 δις. διακόσια εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβει η Κύπρος σε διαρθρωτικά και αγροτικά κονδύλια από τον νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. 2014-2020. Εντός του 2014 η Κύπρος θα λάβει άλλα 10,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα "Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων".

Στο Πάνθεον των Μεγάλων Ελλήνων ο Γλαύκος Κληρίδης, με παρακαταθήκη το όραμα του για μια Κύπρο ελεύθερη και ενωμένη.-

Εικόνα
Στα σπλάχνα της κυπριακής γης, σκεπασμένος με χώμα από την Πιτσιλιά, αναπαύεται από την Τρίτη το μεσημέρι. ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης. Η ταφή έγινε στον οικογενειακό τάφο στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, δίπλα στη σύζυγο του Λίλα-Ειρήνη, που απεβίωσε προ πενταετίας.

Απαγορευτικό διάταγμα για 4.7 εκ. του Μιλτιάδη για την Πλατεία Ελευθερίας.-

Εικόνα
Απαγορευτικό διάταγμα σε σχέση με δύο εγγυητικές προς τον Δήμο Λευκωσίας που αφορούν το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας εξασφάλισε η εταιρεία του Μιλτιάδη Νεοφύτου από το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας μετά από μονομερή αίτηση των δικηγόρων του, Ιωαννίδης και Δημητρίου Δ.Ε.Π.Ε.

Ο Λευκός Οίκος και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξαίρουν την προσωπικότητα του Γλαύκου Κληρίδη.-

Εικόνα
Βαθιά λύπη εξέφρασε ο Λευκός Οίκος για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, εξαίροντας τις άοκνες προσπάθειές του για επανένωση της Κύπρου και ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι «το όραμά του, η αποφασιστικότητά του, η αξιοπρέπειά του για αυτούς τους ευγενείς στόχους ήταν απαράμιλλα.»

Σημαντική πρόοδο στο Κυπριακό βλέπει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ – Συνάντηση με τον Νταβούτογλου στην Ουάσιγκτον.-

Εικόνα
Ουάσινγκτον: Για «σημαντική πρόοδο» που σημειώνουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι διαπραγματευτές, έκανε λόγο ο Τζον Κέρι, υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε όλες τις πλευρές να εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο μπορούν το «σημερινό παράθυρο ευκαιρίας» και να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες για συνολική επίλυση του προβλήματος.

Το Βελιγράδι αναζητεί τα λεφτά της δεκαετίας του ΄90 – Δισεκατομμύρια μεταφέρθηκαν στην Κύπρο, αλλά μετά εξαφανίστηκαν.-

Εικόνα
Βελιγράδι: Ο υπουργός Οικοδομών και Πολεοδομικής της Σερβίας, Βελιμίρ Ίλιτς, δήλωσε ότι «πρέπει να χυθεί άπλετο φως πάνω στην υπόθεση που έχει συγκαλυφθεί και αφορά λεφτά που έφυγαν από τη Σερβία και μεταφέρθηκαν στην Κύπρο στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘90». 

Πλουσιότερη αθλήτρια στον κόσμο η Μαρία Σαράποβα.-

Εικόνα
Η πλέον ακριβοπληρωμένη αθλήτρια είναι η Ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα, βάσει της σχετικής λίστας του περιοδικού «Forbes». H διεθνής πρωταθλήτρια έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατάταξη, με τα έσοδά της να έχουν εκτοξευθεί στα 29 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, τα 23 εκατ. αποτελούν κέρδη από χορηγίες και διαφημίσεις.

ΚΑΙΡΟΣ: Κυρίως αίθριος, η θερμοκρασία στους 24β.

Εικόνα
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα τοπικά βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.