Εγκρίθηκε ο νέος προϋπολογισμός της Ε.Ε.


Περισσότερα από 1 δις. διακόσια εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβει η Κύπρος σε διαρθρωτικά και αγροτικά κονδύλια από τον νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. 2014-2020.

Εντός του 2014 η Κύπρος θα λάβει άλλα 10,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα "Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων".


Στο κείμενο για τον νέο προϋπολογισμό που εγκρίθηκε χθες από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αναφέρεται ότι σε περίπτωση επανένωσης της Κύπρου θα κατανεμηθούν στη χώρα πρόσθετα κονδύλια τα οποία θα λαμβάνουν υπόψην τις νέες οικονομικές συνθήκες.

Η Λευκωσία προσβλέπει σε επιπλέον κονδύλια από την ενδιάμεση αναθεώρηση που θα γίνει στον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2016 ανεξαρτήτως επανένωσης.

Σύγχρονος ο κοινοτικός προϋπολογισμός
Σύγχρονο και προσανατολισμένο στο μέλλον χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την επόμενη επταετία ύψους 1 δις. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων και θα συμβάλει στην ενίσχυση και την διατήρηση της ανάκαμψης στην Ε.Ε.

Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ είπαν "όχι"
Οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων του ΑΚΕΛ, Κώστας Χριστοδουλίδης, η συμφωνία που επετεύχθη, εστιάζεται στην επιβολή σκληρής λιτότητας αντί ανάπτυξης και θα έχει δυνητικά καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των κρατών.

Ψηφίζεται σήμερα η χρηματοδότηση της Κύπρου με 89,33 εκατομμύρια ευρώ
Τίθεται σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση του Βέλγου Χριστιανοδημοκράτη Ευρωβουλευτή Ζαν Λούκ Ντεχαενέ, με βάση την οποία το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει τη συμφωνία του,  με την κινητοποίηση του μέσου ευελιξίας στις πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων για τη χρηματοδότηση  των προγραμμάτων των διαρθρωτικών ταμείων  της  Κύπρου , με το συνολικό ποσό των 89,33 εκατομμυρίων ευρώ.
Η έκθεση και συνακόλουθα η έγκριση της εν λόγω χρηματοδότησης προς την Κύπρο, θεωρείται ότι θα υπερψηφισθεί και από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής, δεδομένου ότι, έτυχε ήδη της έγκρισης της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου, με 33 ψήφους υπέρ και μόνον 2 κατά.

Η έκθεση Ντεχαενέ αποτελεί συνέχεια απόφασης της Κομισιόν, η οποία και πρότεινε, αρχικά, να κινητοποιηθεί το μέσο ευελιξίας, για να συμπληρωθεί η χρηματοδότηση του γενικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2014 πέραν του ανώτατου ορίου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα προγράμματα των διαρθρωτικών ταμείων για την Κύπρο με πρόσθετες πιστώσεις για το έτος 2014 συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"