Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 26, 2012

Ομοβροντία της αντιπολίτευσης κατά του Προέδρου Χριστόφια

Εικόνα
Για «αδεξιότητα να αξιοποιήσει τη στήριξη που του έδωσε  το  ΕΣ», τον κατηγορεί ο Νίκος Αναστασιάδης, ενώ εκφράζονται και απόψεις να αλλάξουμε  Διαπραγματευτή, για να σωθούν όσα μπορούν.  – Από την άλλη,  Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ  δηλώνουν ότι ο Πρόεδρος έδωσε μια δύσκολη μάχη.  Σοβαρές ανησυχίες εξακολουθούν να εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Greentree, κάνοντας λόγο για παταγώδη αποτυχία της ε/κ πλευράς.

Την Τρίτη στο Υπουργικό τα μέτρα ανάπτυξης

Εικόνα
Ο Κ. Καζαμίας διαγράφει τις προοπτικές για το 2012 – Οι τράπεζες είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στο ελληνικό κούρεμα – Ελήφθη η β΄δόση του ρωσικού δανείου. Ολοκληρώνεται σήμερα η υπηρεσιακή επεξεργασία των μέτρων ώθησης της ανάπτυξης, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, προσθέτοντας ότι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα ετοιμαστεί η σχετική πρόταση που θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Διαφωνίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Green Tree

Εικόνα
Ρωσία, Γαλλία, Κίνα ανέκοψαν μεθοδεύσεις Αγγλίας-ΗΠΑ, κατά την ενημέρωση από τον Ντάουνερ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Τα απόνερα της ανακοίνωσης Μπαν Κι Μουν για τις συνομιλίες στο Green tree, μεταφέρθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών, καθώς η ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα σύγχυσης και διχογνωμίας. Ειδικότερα, ο κ. Ντάουνερ ήταν συγκρατημένος, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γενικό Γραμματέα και παρότι υπογράμμισε ότι δεν επετεύχθη κάποια αξιόλογη πρόοδος στο Green Tree, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για επιτυχές αποτέλεσμα, κάτι που φανερώνει και τις προθέσεις του ΓΓ να επιμείνει. 

Δέκα εκ. ζητά από το ψευδοκράτος ο Χούλιο Ιγκλέσιας

Εικόνα
Αγωγή του σε Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον Ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός τραγουδιστής, Χούλιο Ιγκλέσιας, ζητά αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από το ψευδοκράτος, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο. Όπως αναφέρεται, ο λόγος της αγωγής είναι γιατί η εταιρεία που εκπροσωπεί τον Ιγκλέσιας αναφέρει ότι όταν υπέγραφε συμβόλαιο για συναυλία στα κατεχόμενα εξαπατήθηκε αφού το κατοχικό καθεστώς δεν είναι «κράτος» αλλά ένα παράνομο μόρφωμα.

Υποβάθμιση του Greentree από τον τουρκικό Τύπο

Εικόνα
Σ τις εσωτερικές τους σελίδες προβάλουν οι τουρκικές εφημερίδες το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Greentree μεταξύ των δύο ηγετών και του ΓΓ του ΟΗΕ. Η Ζαμάν με τίτλο «Δεν προέκυψε αποτέλεσμα στην Σύνοδο Κορυφής Κύπρου» γράφει ότι και από την 5η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Greentree οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν αποτέλεσμα. Ο ΓΓ του ΟΗΕ σε δήλωσή του μετά τις συναντήσεις που έγιναν εκεί, δήλωσε πως στην περίπτωση που εξασφαλιστεί επαρκής πρόοδος κατά τις συνομιλίες στο νησί, σχεδιάζει να προβεί σε έκκληση για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης τον Απρίλιο ή στις αρχές Μαΐου. Ο ίδιος είπε ότι θα αποφασίσει για την διάσκεψη μετά από σχετική έκθεση που θα ετοιμάσει ο κ Ντάουνερ στα τέλη Μαρτίου 

«Ιστορικός ο αντίκτυπος» από την ανακάλυψη υδρογονανθράκων

Εικόνα
Ομιλία της Μαρκουλλή στο London School of Economics αναφορικά με τη γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου  Λονδίνο: Η ανακάλυψη ενεργειακών αποθεμάτων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, περιέχει όμως ταυτόχρονα μεγάλο ρίσκο, το οποίο η Λευκωσία θα διαχειριστεί με προσοχή και σύνεση, ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Επίσκεψη στην Κύπρο του υφυπουργού Ενέργειας της Ελλάδας

Εικόνα
Παρέστη στο 1ο Ενεργειακό Συνέδριο Κύπρου και είχε επίσημες επαφές για το ΦΑ. Την Κύπρο επισκέφθηκε χθες  ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας, Γιάννης Μανιάτης. Η επίσκεψη του Έλληνα υφυπουργού πραγματοποιήθηκε  ύστερα από πρόσκληση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Cytavision: No problem

Εικόνα
Μετά τις οδηγίες της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης ότι πρέπει δύο κανάλια Cytavision που προσφέρονται στην ομώνυμη πλατφόρμα της Cyta να μετοχοποιηθούν, στον Οργανισμό εξετάζουν ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις, που θα οδηγήσουν σε έξοδο από το πρόβλημα με το χαμηλότερο κόστος χρόνου και κόπου.

Κομισιόν εναντίον Facebook

Εικόνα
Οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα είναι υποχρεωμένες να διαγράφουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών όταν αυτοί το ζητούν, και επιπλέον θα πρέπει να αναφέρουν τα περιστατικά υποκλοπής «το ταχύτερο δυνατό», προβλέπει πρόταση που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο τον εναρμονισμό και την επικαιροποίηση της νομοθεσίας προστασίας δεδομένων.

FED: Μικρότερη ανάπτυξη για ΗΠΑ το '12 '13

Εικόνα
 Η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Fed, αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ φέτος αλλά και του χρόνου. Έτσι, καθώς προβλέπεται μια επιβράδυνση της αναπτυξιακής προσπάθειας της αμερικανικής οικονομίας το τελικό φετινό τρίμηνο(Οκτώβριος-Δεκέμβριος), για όλο το '12 ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης δίνεται πλέον αναθεωρημένος προς τα κάτω στο 2,2% (αρχικά προβλεπόταν στο 2,7%).

Μέρκελ: Τουλάχιστον βρήκαν τη ρίζα του προβλήματος οι Έλληνες

Εικόνα
Την αδυναμία τόσο των Ελλήνων όσο και της διεθνούς κοινότητας να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, παραδέχεται η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Σύμφωνα με το κείμενο της συνέντευξης που δημοσιεύει σήμερα η "Sueddeutsche Zeitung", σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ κάνει λόγο για "ειδική περίπτωση" και αναδεικνύει την ανάγκη να ηρεμήσει πρώτα η κατάσταση και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών. Απορρίπτει δε για μια ακόμη φορά τις εισηγήσεις για έκδοση ευρωομολόγου.