Υποβάθμιση του Greentree από τον τουρκικό Τύπο

Στις εσωτερικές τους σελίδες προβάλουν οι τουρκικές εφημερίδες το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Greentree μεταξύ των δύο ηγετών και του ΓΓ του ΟΗΕ.

Η Ζαμάν με τίτλο «Δεν προέκυψε αποτέλεσμα στην Σύνοδο Κορυφής Κύπρου» γράφει ότι και από την 5η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Greentree οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν αποτέλεσμα. Ο ΓΓ του ΟΗΕ σε δήλωσή του μετά τις συναντήσεις που έγιναν εκεί, δήλωσε πως στην περίπτωση που εξασφαλιστεί επαρκής πρόοδος κατά τις συνομιλίες στο νησί, σχεδιάζει να προβεί σε έκκληση για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης τον Απρίλιο ή στις αρχές Μαΐου. Ο ίδιος είπε ότι θα αποφασίσει για την διάσκεψη μετά από σχετική έκθεση που θα ετοιμάσει ο κ Ντάουνερ στα τέλη Μαρτίου 

Η Γενί Σαφάκ έχει τίτλο «Η Διάσκεψη Κύπρου θα γίνει το αργότερο στις αρχές Μαΐου», η Τούρκιγιε «Προθεσμία από τον Μπαν Κι Μουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου» και η Ταράφ «Πολυμερής Διάσκεψη τον Απρίλιο ή τον Μάιο». 

Η Σαμπάχ έχει τίτλο «Εάν ο εκπρόσωπος πει “εντάξει”, το Μάιο θα πραγματοποιηθεί Διάσκεψη» και η Ραντικάλ γράφει ότι σημειώθηκε περιορισμένη πρόοδος στο Greentree. 

Η Μιλλιέτ έχει τίτλο «Όπως επιθυμείτε» και γράφει ότι δεν εξασφαλίστηκε κανένα αποτέλεσμα και ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποίησε τους δύο ηγέτες με διπλωματική γλώσσα, λέγοντας «όπως επιθυμείτε». Η Χουριέτ έχει τίτλο «Προθεσμία ενός μηνός από τα Ηνωμένα Εθνη στην Κύπρο για την τελευταία ευκαιρία», η Τζουμχουριέτ «Σε αναμονή και πάλι το Κυπριακό» και η Ακσιάμ «Περιορισμένη πρόοδος από τους ηγέτες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"