Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 4, 2013

*Ζώδια 4/6

ΚΡΙΟΣ Είστε ανεβασμένοι και έτοιμοι να κατακτήσετε ακόμα και τους πιο δύσκολους στόχους. Κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα κάνετε πολλά πράγματα σε επίπεδο επικοινωνιακό και ίσως βρεθείτε μπροστά σε μια νέα επαγγελματική συνεργασία. Θα έχετε πάντως εύνοια γιατί μπορεί να πάρετε μια νέα γνώση και πιθανόν μια καινούργια επαφή με ένα άτομο που σχετίζεται με το εξωτερικό θα σας δώσει την πιθανότητα να κάνετε κάτι που θα σας ανεβάσει τις προσωπικές σας ικανότητες.

Σαν σήμερα. . . 4 Ιουνίου

Εικόνα
Γεγονότα 1456:  Οι Τούρκοι κυριεύουν την Αθήνα. 1783:  Τα αδέρφια Ζοζέφ και Ζακ Μονγκολφιέ κάνουν την πρώτη δημόσια επίδειξη (μη επανδρωμένου) αερόστατου, που φτάνει σε ύψος τα 500 μέτρα. 1827:   Αποτυχημένη ναυτική εκστρατεία του Κόχραν στην Αίγυπτο . Ο  Κωνσταντίνος Κανάρης  καίει μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας την προφυλακίδα του αιγυπτιακού στόλου.

Νέα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις

Εικόνα
Λ ευκωσία:  Εξαγγέλλει νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας η κυβέρνηση πριν το τέλος του μήνα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται εξειδικευμένα φορολογικά και άλλα κίνητρα επίσπευσης αναπτυξιακών έργων και τόνωσης των επενδύσεων.

€500 χιλιάδες για λιμουζίνες - Οι 51 δικαιούχοι

Εικόνα
Λευκωσία:  Ποσό που ξεπερνά τα €500.000 δαπανά το Κράτος ετησίως για τη συντήρηση και χρήση (καύσιμα) των υπηρεσιακών λιμουζίνων που έχουν στη διάθεσή τους οι νυν και τέως κρατικοί αξιωματούχοι, όπως και υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών, οι αξιωματούχοι που κατέχουν υπηρεσιακό όχημα –άνω των 20 αλόγων– αριθμούνται σε 51.

Στοπ από Τρόικα σε νομοσχέδια Βουλής

Εικόνα
Λευκωσία:  Ακόμη ένα «όχι» εισέπραξε η Βουλή από την Τρόικα με αφορμή τροποποιητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ και προνοεί την από κοινού συμμετοχή του Υπουργείου Οικονομικών μαζί με την Κεντρική Τράπεζα ως Αρχή Εξυγίανσης. Οι πιστωτές υποδεικνύουν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα καθυστερήσει τη διαδικασία εξόδου της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης.

Κυρώσεις σε αστυνομικούς για υπερωρίες

Εικόνα
Λευκωσία:  Δεν έφταναν οι ακραίες απαιτήσεις της Τρόικας που επέφεραν αλυσιδωτές μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα των αστυνομικών, υπάρχουν τώρα και οι απειλές εκ των έσω μέχρι και για πειθαρχικές διώξεις. Κι αυτό για λόγους οικονομικής περισυλλογής και ανεξάρτητα από τις ανάγκες της υπηρεσίας, που πολλές φορές δεν εργάζεται σε «ωράρια γραφείου».

Ανατολικά του οικοπέδου «12» η πλατφόρμα ENSCO 5006

Εικόνα
Λευκωσία:  Τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ ξεκινά από σήμερα το νορβηγικό υπερσύγχρονο σεισμογραφικό της PGS, ενώ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο η αγκυροβόληση της πλατφόρμας και μεταφέρεται το προσωπικό της «αλλαγής» που θα κάνει τη γεώτρηση.