Κυρώσεις σε αστυνομικούς για υπερωρίες

Κυρώσεις σε αστυνομικούς για υπερωρίεςΛευκωσία: Δεν έφταναν οι ακραίες απαιτήσεις της Τρόικας που επέφεραν αλυσιδωτές μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα των αστυνομικών, υπάρχουν τώρα και οι απειλές εκ των έσω μέχρι και για πειθαρχικές διώξεις. Κι αυτό για λόγους οικονομικής περισυλλογής και ανεξάρτητα από τις ανάγκες της υπηρεσίας, που πολλές φορές δεν εργάζεται σε «ωράρια γραφείου».

Τα μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου πήραν την περασμένη Παρασκευή επιστολή με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποιούνται μέχρι και με πειθαρχικές κυρώσεις, αν εργαστούν πέραν του κανονικού τους ωραρίου. Ο στόχος να σταματήσει η συσσώρευση επιπρόσθετων ωρών τις οποίες η υπηρεσία αδυνατεί να παραχωρήσει ως άδειες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο διευθυντής του Τμήματος στο Αρχηγείο Αστυνομίας, συστήνεται η προσοχή στο προσωπικό να περιορίζει την εργασία του εντός του ωραρίου. Μάλιστα τονίζεται ότι αν πρόκειται για επιχείρηση ή έκτακτο καθήκον ή κατά τη λήψη κατάθεσης, επιτρέπεται μόνο δύο ώρες να εργαστούν επιπρόσθετα. Σε αντίθεση περίπτωση, οι αστυνομικοί προειδοποιούνται με τη λήψη μέτρων εναντίον τους.

Αστυνομικοί που επηρεάζονται από την εγκύκλιο, διερωτούνται κατά πόσο στην περίπτωση που λαμβάνουν μια κατάθεση θα πρέπει να τη διακόψουν και να συνεχίσουν την άλλη ημέρα, ώστε να μην κινδυνεύουν να υποστούν τις συνέπειες. Ή πάλι, αν διεξάγεται μια επιχείρηση, αν θα πρέπει να την αφήσουν στη μέση ώστε να μην εξαντλήσουν το περιθώριο των δύο ωρών. Μάλιστα επισημαίνεται η αστυνομική διάταξη της οποίας ο αστυνομικός γίνεται κοινωνός μόλις εγγαφεί στο Σώμα, σύμφωνα με την οποία θεωρείται εν υπηρεσία καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και όχι μόνο την ώρα της βάρδιας του.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από συσσωρευμένες έξτρα ώρες εργασίας του προσωπικού, αφού δεν καταβάλλεται η αντιμισθία λόγω των δύσκολων οικονομικών. Σημειώνεται ότι πρόσφατα με άλλη εγκύκλιο του ο Αρχηγός Αστυνομίας ζητούσε από το προσωπικό που εργάζεται αργίες, να προσέρχεται μειωμένο κατά το ήμισυ επειδή το σχετικό κονδύλι κοντεύει να εξαντληθεί.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"