Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 9, 2013

*Ζώδια 9/5

ΚΡΙΟΣ Προσπαθείτε να γεμίσετε όλη σας την ημέρα με πράγματα που είναι πολύ πρακτικά και προσγειωμένα. Δεν σας αρέσει να σκέφτεστε γιατί κάτι που σχετίζεται με το παρελθόν και μπορεί να αφορά και μια σχέση σάς ενοχλεί και όσο μπορείτε το αποφεύγετε. Μην μπείτε στην διαδικασία της σύγκρισης του εαυτού σας με ένα άλλο πρόσωπο γιατί δεν θα κατευθύνετε πολύ καλά το πρόβλημα που έχετε μέσα σας. Θέματα οικονομικά σας απασχολούν και σας δημιουργούν έντονη την επιθυμία να κάνετε πολύ σταθερά πράγματα για να πετύχετε τον στόχο σας. Η συγκέντρωση σε ένα στόχο είναι το πιο σημαντικό για σας.

Σαν σήμερα. . .9 Μαΐου

Εικόνα
Γεγονότα 328:  Ο διάκονος Αθανάσιος, μετέπειτα Άγιος Αθανάσιος, εκλέγεται Πατριάρχης Αλεξανδρείας. 1364:  Οι Βενετοί καταστέλλουν την Επανάσταση του Αγίου Τίτου στην Κρήτη. Πρόκειται για αποστασία των Βενετών φεουδαρχών του νησιού, που αρνήθηκαν να πληρώσουν φόρους στη Μητρόπολη και ζήτησαν τη βοήθεια του ντόπιου πληθυσμού.

Σφραγίδα Eurogroup στα 3 δις του κυπριακού προγράμματος

Εικόνα
Βρυξέλλες : Την προσεχή Δευτέρα 13 Μαΐου, το Eurogroup αναμένεται να σφραγίσει και τυπικά την εκταμίευση των πρώτων δόσεων του κυπριακού προγράμματος, ύψους 3 δις ευρώ. Πηγή της Ε.Ε., η οποία μίλησε υπό τον όρο τήρησης της ανωνυμίας της, ανέφερε ότι την προσεχή Δευτέρα θα διεξαχθεί συζήτηση για την πορεία του κυπριακού προγράμματος, «υπό μορφή ενημέρωσης».

Η Τρόικα κούρεψε και τα ακτινοθεραπευτικά κέντρα

Εικόνα
Λευκωσία : Η τρόικα και το ξεψάχνισμα των δαπανών της υγείας λόγω μνημονίου άφησαν πίσω αναπτυξιακά έργα τα οποία το Κράτος εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθούσε να προωθήσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει λόγω διαδικασιών και εμπλοκών που παρουσιάζονταν στην πορεία. Έτσι, αυτή τη στιγμή, τα δύο ογκολογικά-ακτινοθεραπευτικά κέντρα στα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, μπαίνουν στα συρτάρια ενώ και η προσφορά για τη νέα μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου Λευκωσίας, η οποία μάλιστα είχε χαρακτηριστεί και ως επείγουσα ανάγκη, έχει επίσης παγοποιηθεί.

Στροφή μαθητών στην Τεχνική Εκπαίδευση

Εικόνα
Λευκωσία : Νέα δεδομένα δημιουργούνται για τη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς φαίνεται να προσελκύει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων μαθητών. Η πτωτική τάση που παρατηρείτο για χρόνια, στον αριθμό των παιδιών που επέλεγαν τις Τεχνικές Σχολές, ανήκει πλέον στο παρελθόν και όπως αποκαλύπτουν τα στατιστικά δεδομένα, κατά την τελευταία τριετία η ΜΤΕΕ ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι» και αρχίζει να κερδίζει χαμένο έδαφος.

Απέσυραν το ενδιαφέρον για Κ.Α. οι Λιβανέζοι

Εικόνα
Λευκωσία : Άδοξο τέλος είχε το πολλά υποσχόμενο ενδιαφέρον του κρατικού αερομεταφορέα του Λιβάνου, Middle East Airlines, για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των Κυπριακών Αερογραμμών.

Τοπίο στην ομίχλη η Κύπρος εδώ και δέκα χρόνια

Εικόνα
Λάρνακα : Έκλεισε και χθες για τέσσερις ώρες το αεροδρόμιο Λάρνακας, με τέσσερις πτήσεις να προσγειώνονται στην Πάφο αντί στη Λάρνακα και δύο να καθυστερούν στην αναχώρηση. Η ομίχλη, καθυστέρησε στο Τελ Αβίβ και την πτήση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που επέστρεψε αφού καθάρισε η ομίχλη, με καθυστέρηση δυόμισι ωρών.