Απέσυραν το ενδιαφέρον για Κ.Α. οι Λιβανέζοι

Απέσυραν  το ενδιαφέρον  για Κ.Α.  οι ΛιβανέζοιΛευκωσία: Άδοξο τέλος είχε το πολλά υποσχόμενο ενδιαφέρον του κρατικού αερομεταφορέα του Λιβάνου, Middle East Airlines, για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των Κυπριακών Αερογραμμών.

Τον τερματισμό του λιβανέζικου ενδιαφέροντος γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρος της Middle East Airlines, διά λακωνικότατης επιστολής που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Το γεγονός επιβεβαίωσε, με δήλωσή του στον «Φ», ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος δεν απέκρυψε ότι η κυπριακή πλευρά αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα από την όλη εξέλιξη.

Ο κ. Μητσόπουλος υπενθύμισε ότι μόλις μια βδομάδα πριν από το Πάσχα τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης είχαν συνάντηση με ανώτατο αξιωματούχο της Middle East Airlines και η εκτίμηση ήταν ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες επιτυχούς ευόδωσης. Στην επιστολή της Middle East Airlines δεν δίδονται ιδιαίτερες εξηγήσεις όσον αφορά στους λόγους που ώθησαν την εταιρεία να τερματίσει το ενδιαφέρον της για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Σημειώνεται μόνο πως αυτό έγινε με τη σύμφωνο γνώμη της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου που είναι και ο ιδιοκτήτης της Middle East Airlines.

Εκ των πραγμάτων τώρα παραμένει σε ισχύ το ενδιαφέρον μόνο δυο εταιρειών για τις Κ.Α.

Η πρώτη είναι η κινεζική Yi Xiang Da Investment Co Ltd και η δεύτερη μια βρετανική εταιρεία πακιστανικών συμφερόντων.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε χθες, όπως αναμενόταν άλλωστε, τη συμφωνία μεταξύ της αρμόδιας τετραμελούς διυπουργικής επιτροπής, της διοίκησης και των συντεχνιών των Κ.Α., αναφορικά με τους τρόπους υλοποίησης του σχεδίου διάσωσης του εθνικού αερομεταφορέα.

Το σχετικό κείμενο της συμφωνίας θα δοθεί στις συντεχνίες πιθανότατα σήμερα κιόλας για να τεθεί ενώπιον των γενικών συνελεύσεων των μελών τους την προσεχή εβδομάδα έτσι που να ξεκινήσει το ταχύτερο η διαδικασία πλεονασμού των 490 υπαλλήλων.

Ωστόσο, οι συνολικοί πλεονασμοί, αν και θα αποφασισθούν όλοι ταυτόχρονα, δεν θα υλοποιηθούν όλοι την ίδια στιγμή. Έτσι αρχικά υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσουν 300 υπάλληλοι και οι υπόλοιποι 190 μετά το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Οκτώβριο – Νοέμβριο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"