Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 5, 2013

Σάλος για τους λογαριασμούς Κυπρίων στο Λονδίνο - Στοιχεία ζητούν τα κόμματα - Ερωτηματικά για τη στάση Δημητριάδη.

Εικόνα
Εντείνεται ο σάλος σχετικά με τις πληροφορίες ότι οι εποπτικές Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έκλεισαν δεκάδες  λογαριασμούς πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, στην πλειοψηφία τους Κυπρίων, που ήταν στην Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου. Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου (high risk) στο πλαίσιο του ελέγχου για καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος για τα λεγόμενα PEPs (Politically Exposed Persons).

Συμφωνία με Αίγυπτο για φυσικό αέριο

Εικόνα
Στην Αίγυπτο μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Ααναστασιάδης για την συμφωνία συνεκμετάλευσης φυσικού αερίου.

Φενάκη η "είδηση" για επιστολή Ντράγκι για τον Διοικητή

Εικόνα
Δημοσιεύματα που φέρουν τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράκι να έχει ζητήσει παρέμβαση της Κομμισιόν προς την Κυπριακή Κυβέρνηση για "προστασία της ανεξαρτησίας του θεσμού του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου" διαψεύδονται από κυβερνητικές πηγές οι οποίες τις χαρακτηρίζουν "ξαναζεσταμένο φαγητό" που είχε πρωτοσερβιρισθεί αρχές του περασμένου μηνός Νοεμβρίου.

Λιλλήκας:«Πιθανή αλλαγή στην ισορροπία πολιτικών δυνάμεων μετά την εκλογή Νικόλα»

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, χαιρέτισε δήλωση του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ ότι δεν αποκλείει συνεργασία με το Κίνημα  και αναφέρθηκε σε νέα δεδομένα που αλλάζουν την ισορροπία δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο, ενόψει ευρωεκλογών αλλά και προσπαθειών για το Κυπριακό. Είπε ακόμη ότι  αποστέλλονται επιστολές σε ΕΔΕΚ και Οικολόγους για ενδεχόμενη συνεργασία στις ευρωεκλογές.

Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών έγινε ο Μίκης Θεοδωράκης. Τι είπε στην ομιλία του για το μέλλον της Ελλάδας

Εικόνα
"H Ακαδημία Αθηνών δέχεται με χαρά και τιμή στους κόλπους της τον Μίκη Θεοδωράκη. Μητρική του γλώσσα είναι η μουσική, πατρική του, η γλώσσα των κοινωνικών αγώνων. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένα ζωντανό σύμβολο και οι μελωδίες του θα μας αγκαλιάζουν σε κάθε δύσκολη ώρα μέχρι το τέλος, που θα σημάνουν οι καμπάνες" είπε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σπύρος Ευαγγελάτος υποδεχόμενος το βράδυ της Τρίτης στην κατάμεστη αίθουσα της Ακαδημίας, τον Μίκη Θεοδωράκη ως νέο επίτιμο μέλος.

Η Κύπρος έχει εξέλθει από την επικίνδυνη ζώνη

Εικόνα
“Έχουμε βγει από την επικίνδυνη ζώνη, η κατάσταση σταθεροποιείται, παίρνουμε τον έλεγχο της κατάστασης, οι προκλήσεις φυσικά παραμένουν, όμως πιστεύω ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται”, δήλωσε ο Χάρης Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών

Εικόνα
Την ελπίδα ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα αρχίσουν σύντομα εξέφρασε ο Επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, ενώ δήλωση προς την ίδια κατεύθυνση έκανε και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αναβάλλεται η παρουσίαση των μέτρων για ανεργία

Εικόνα
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των Μέτρων για την Αντιμετώπιση της Ανεργίας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.