Ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών


Την ελπίδα ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα αρχίσουν σύντομα εξέφρασε ο Επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, ενώ δήλωση προς την ίδια κατεύθυνση έκανε και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι τοποθετήσεις έγιναν με αφορμή την αποψινή συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την επανεισδοχή στην Τουρκία λαθρομεταναστών και τη σταδιακή κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά πόσο μια αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό θα μπορούσε να επηρεάσει την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην ΕΕ, ο κ. Φούλε εξέφρασε την ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών σύντομα και για οριστική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος. Πρόσθεσε ότι συμφώνησαν με τον κ. Νταβούτογλου ότι δεν είναι μόνο σημαντικό να ξεκινήσουν οι συνομιλίες, το συντομότερο δυνατόν, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αξιοποιηθεί το παράθυρο εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.


Από την πλευρά του, ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να έχουμε μια λύση του κυπριακού προβλήματος το συντομότερο δυνατόν», υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε δεσμευμένοι» προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"