Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 1, 2012

Σαν σήμερα...2 Μαρτίου

Εικόνα

Οι Ελεγκτές παραλύουν πάλι σήμερα τις αεροσυγκοινωνίες

Εικόνα
Πολύπλευρες εκκλήσεις  να κατανοήσουν τη ζημιά που προκαλούν στην Κύπρο  –  Νύξεις του Υπουργού Συγκοινωνιών για  αγορά υπηρεσιών. Χάος πάλι σήμερα στις αεροσυγκοινωνίες της Κύπρου, με είκοσι  πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου να επηρεάζονται. Παρά τις πολύπλευρες εκκλήσεις προς τους Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας  να κατανοήσουν τη ζημιά που προκαλούν στον τόπο οι απεργίες τους, αυτοί παραμένουν ανένδοτοι  στην απόφαση τους να κατέλθουν σήμερα το απόγευμα στην τετράωρη  στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει,κατηγορώντας τον Υπουργό Συγκοινωνιών Ευθύμιο Φλουρέντζο ότι απέρριψε μεσολαητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας. Από πλευράς του ο Υπουργός κατηγορεί τους Ελεγκτές ότι «σηκώθηκαν και έφυγαν από το τραπέζι των συνομιλιών αδικαιολόγητα».

Η Ευρωβουλή: Η Τουρκία να παραδώσει την Αμμόχωστο

Εικόνα
Και να αρχίσει τη απόσυρση των στραυτευμάτων της από την Κύπρο. Η Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε χθες ψήφισμα για την Τουρκία, με 63 ψήφους υπέρ, 7 εναντίον και 2 αποχές.  Το ψήφισμα στηρίζει τις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, καλεί την Τουρκία να αρχίσει την απόσυρση των στρατευμάτων της από την Κύπρο και τάσσεται υπέρ της προώθησης των κεφαλαίων 23 και 24 των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων. 

Σε αναβρασμό οι υπάλληλοι των Κ. Αερογραμμών

Εικόνα
Αφορμή ο ανταγωνισμός της  Ryanair και το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών η ΣΥΝΥΚΑ –ΣΕΚ, που εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές, με αφορμή τη συμφωνία που έγινε μεταξύ της Hermes Airport με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Ελέγχονται οι τιμές λόγω αύξησης ΦΠΑ στο 17%

Εικόνα
Εκστρατεία 60 επιθεωρητών σε υπεραγορές και καταστήματα Τους ελέγχους στις τιμές προϊόντων, παγκυπρίως, ξεκίνησαν από χθες επιθεωρητές της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών του υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, λόγω της αύξησης στο 17% του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε προϊόντα και υπηρεσίες που μέχρι σήμερα είχαν 15% ΦΠΑ.

Πισσαρίδης: Να μη χάσουμε τις ξένες επενδύσεις

Εικόνα
«Αν δεν πάρουμε μέτρα, θα πάθουμε χειρότερα από την Ελλάδα» Αν η Κύπρος χάσει τις ξένες επενδύσεις, τότε θα χρειαστεί βοήθεια στον ίδιο βαθμό με την Ελλάδα, ανέφερε ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, προσθέτοντας ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και επείγοντα μέτρα στον τομέα της οικονομίας.

Καταψηφίστηκε νομοσχέδιο για αύξηση στα καπνά

Εικόνα
Η Βουλή είχε ζητήσει δέσμευση της Κυβέρνησης ότι τα έσοδα θα κάλυπταν  τις ανάγκες δυσπραγούντων σε ρεύμα. H Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε χθες νομοσχέδιο που κατέθεσε το μεσημέρι το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο θα εδιπλασιάζετο  ο φόρος κατανάλωσης στον καπνό για στριφτά τσιγάρα και άλλα καπνά. 

Οργισμένοι ταξιτζήδες έκαμαν εισβολή στη Βουλή

Εικόνα
Η Αρχή κατήργησε τις «πιάτσες» στην Αγία Νάπα και αφαίρεσε τις άδειες από 40 ταξί. -  «φασιστικό δημιούργημα ενός σταλινικού κράτους». Πρωτοφανής ένταση προκλήθηκε χθες το απόγευμα  στη Βουλή μετά από αντίδραση ομάδας οδηγών ταξί της Αγίας Νάπας.

Η οικονομική ύφεση στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής

Εικόνα
Ρομπάι και Μπαρόζο προωθούν αποφάσεις με στόχο την ανάπτυξη και την απασχόληση Η αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, βρίσκεται στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης των Ευρωπαίων ηγετών, οι εργασίες της οποίας άρχισαν χθες βράδυ, υπό τον προεδρία του Χέρμαν Βαν Ρόμπει. Την Κύπρο εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σαν Σήμερα...1 Μαρτίου

Εικόνα

Τράπεζες: Καθησυχαστικοί Καζαμίας και Ορφανίδης

Εικόνα
«Ικανοποιητικά τα κεφαλαιακά σχέδια των Τραπεζών».  Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα καταρτίζουν σχέδιο Β για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών, τονίζοντας όμως ότι προέχει η άντληση κεφαλαίων από τον ιδιωτικό τομέα. Ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης είχαν χθες το μεσημέρι συνάντηση στο Υπουργείο στη σκιά των ζημιών μαμούθ και του πλάνου ανακεφαλαιοποίησης που ανακοίνωσε η Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα.

Αναδομείται η Λαϊκή Τράπεζα και αποσείει τη Μαρφίν

Εικόνα
Ξεκαθάρισμα και αλλαγή πορείας – Κλείνουν 35 καταστήματα, το προσωπικό παραμένει. Την επανατοποθέτηση του Ομίλου με έμφαση στην ανάπτυξη των εγχώριων εργασιών και επιστροφή στην κερδοφορία ανακοίνωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank, Χρίστος Στυλιανίδης και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Μιχάλης Σαρρής. 

Οι ζημιές των τραπεζών στην Επιτροπή Οικονομικών

Εικόνα
«Τα λάθη να γίνουν μαθήματα» λέγει ο ΔΗΣΥ, «Δεν χρειάζεται πανικός» το ΔΗΚΟ. Οι μεγάλες και ιστορικές ζημιές που ανακοίνωσαν τα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου και ειδικότερα η Τρ. Κύπρου και η Μαρφίν Λαϊκή προκαλούν ανησυχίες στα κόμματα.   Ο ΔΗΣΥ, τονίζει ότι είναι δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Κύπρου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα λάθη και οι παραλείψεις θα γίνουν μαθήματα για διόρθωση μελλοντικών σχεδιασμών.

«Αφυπνισμένοι» καταναλωτές απέκλεισαν τα γραφεία της ΑΗΚ

Εικόνα
Το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο δεν επιτρέπει μείωση της τιμής, δηλώνει η ΑΗΚ. Συγκεντρώσεις «αφυπνισμένων πολιτών» πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από τα επαρχιακά γραφεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου σε όλες τις πόλεις, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι συγκεντρώσεις οργανώθηκαν μέσω του Διαδικτύου. Στους διαμαρτυρόμενους εξέφρασαν την υποστήριξη τους ο Παγκύπριος   Σύνδεσμος Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. 

Πρόταση ΔΗΣΥ για μερική αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ

Εικόνα
Τη μερική αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ και παράλληλα την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή προτείνει ο ΔΗΣΥ δια του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ως πολιτεία και κοινωνία πρέπει να αντιληφθούμε ότι το μοντέλο λειτουργίας της ΑΗΚ ως κρατικός οργανισμός και το μονοπώλιο έχει φτάσει στα όρια του». 

Προθυμία Λιβάνου για συνεργασία σε ΦΑ και… νερό

Εικόνα
Εκτός από υδρογονάνθρακες υπάρχουν και πλούσια κοιτάσματα νερού μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, δήλωσε ο Nabih Berri Σε 15 ημέρες από τη στιγμή που επιλυθεί η διαφορά Λιβάνου - Ισραήλ, που αφορά 850 τετραγωνικά χλμ, το Κοινοβούλιο της Βηρυτού μπορεί να εγκρίνει την συμφωνία για την ΑΟΖ που περιλαμβάνει και την Κύπρο.