Οργισμένοι ταξιτζήδες έκαμαν εισβολή στη Βουλή

Η Αρχή κατήργησε τις «πιάτσες» στην Αγία Νάπα και αφαίρεσε τις άδειες από 40 ταξί. -  «φασιστικό δημιούργημα ενός σταλινικού κράτους».
Πρωτοφανής ένταση προκλήθηκε χθες το απόγευμα  στη Βουλή μετά από αντίδραση ομάδας οδηγών ταξί της Αγίας Νάπας.

Όλα εκτυλίχθηκαν μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, η οποία εξέτασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί. Οι άμεσα επηρεαζόμενοι άρχισαν να φωνάζουν, να προπηλακίζουν και να βρίζουν τους αρμοδίους για την αυθαίρετη, όπως τη χαρακτηρίζουν, αφαίρεση της άδειας εξάσκησης του επαγγέλματος τους από την Αναθεωρητική Αρχή.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, οι άδειες αφαιρέθηκαν από σαράντα οδηγούς επειδή αρνήθηκαν να μετακινηθούν από τις «πιάτσες» τους και να μεταφερθούν σε οργανωμένους χώρους γραφείων ταξί στην Αγία Νάπα.

Τέθηκε αμέσως σε κινητοποίηση η Αστυνομία όπως επίσης και οι υπηρεσίες της Βουλής αφού για πρώτη φορά σημειώνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό ένταση εντός του κοινοβουλίου.

Ο οδηγός ταξί, Αντώνης Αντρέου, ανέφερε σε έντονο ύφος ότι τα τελευταία χρόνια το κράτος αύξησε τις άδειες άσκησης επαγγέλματος ταξί, με αποτελέσματα ο αριθμός τους να αγγίζει τις 260 με αποτέλεσμα, όπως σημείωσε, οι οδηγοί ταξί να μην μπορούν να επιβιώσουν.

Έκανε λόγο για διάλυση των «πιάτσων» από την Αναθεωρητική Αρχή, υποστηρίζοντας ότι «είναι φασιστικό δημιούργημα ενός σταλινικού κράτους».

Υπέδειξε παράλληλα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κατοχύρωσαν τις άδειες μόνο τεσσάρων γραφείων ταξί στην Αγία Νάπα με δεκαέξι ταξί.

Άλλοι οδηγοί ταξί φωνάζοντας διερωτήθηκαν με ποιο δικαίωμα η Αναθεωρητική Αρχή τους στερεί την άδεια τους και διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν «πιάτσες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αντώνης Αντωνίου, διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα συμβάλει για να διεξαχθεί διάλογος όλων των εμπλεκομένων και σε δύο βδομάδες το θέμα θα τεθεί και πάλι στο μικροσκόπιο της Επιτροπής.

Σημείωσε παράλληλα ότι τα προβλήματα των οδηγών αστικών ταξί στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είναι πάρα πολλά, προσθέτοντας ότι λόγω των πολλών αδειών άσκησης του επαγγέλματος και του μειωμένου κύκλου εργασιών, οι οδηγοί ταξί αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο κ. Αντωνίου σημείωσε επίσης ότι έχουν ανασταλεί οι άδειες σε σαράντα ταξί, ενώ έγιναν και δύο προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης της Αναθεωρητικής Αρχής. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"