Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 21, 2012

Σαν σήμερα. . . 22 Μαρτίου

Εικόνα
Γεγονότα 1821: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας προς τη Σπάρτη. Ο Παπαφλέσσας με τον Αναγνωσταρά και τον Σταματελόπουλο «πιάνουν» την άλλη πλευρά. Η πόλη βρίσκεται σε ελληνικό κλοιό.

Χριστόφιας: «Ξένοι ηγέτες δεν διανοούνται την Κύπρο χωρίς εμένα Πρόεδρο».

Εικόνα
Έπεισε, είπε, ότι θέλει να λύσει το Κυπριακό – Άφησε αιχμές για παραχωρήσεις προηγούμενων Προέδρων, λέγοντας πως δεν θα δεχθεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος - Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία.

Αναστασιάδης: Ο Πρόεδρος επέλεξε να παρελθοντολογήσει και να παραπλανήσει

Εικόνα
  «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Χριστόφια στην οδό της άγονης αντιπαράθεσης, της πόλωσης και του διχασμού».

ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος απάντησε τεκμηριωμένα στην κριτική

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη διάσκεψη Τύπου, ανέλυσε τις εξελίξεις στο Κυπριακό και απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης κατά τρόπο «ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο», δήλωσε το απόγευμα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, προσθέτοντας πως «μέσα από έναν καθαρό πολιτικό λόγο» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κατέθεσε θέσεις και επιχειρήματα που επαναβεβαιώνουν τη σταθερότητα, τη συνέπεια και την αξιοπιστία της στρατηγικής και της τακτικής του στο κυπριακό πρόβλημα».

Δήμας: Κυπριακό και ΑΟΖ, προτεραιότητες της Αθήνας

Εικόνα
  Κορυφαίο ζήτημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής «μέχρι να τελειώσει η κατοχή και να ενωθεί ξανά το νησί», χαρακτήρισε το Κυπριακό, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας στην ομιλία του στη Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των προεκλογικών προετοιμασιών.

ΔΗΚΟ: Ο Πρόεδρος έχει διευρύνει το ρήγμα

Εικόνα
  «Το εσωτερικό μέτωπο χρειάζεται συστράτευση και όχι αντεγκλήσεις»

Το Piri Reis εισήλθε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Εικόνα
  Αθήνα: Την είσοδο σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Piri Reis, γνωστοποίησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Απογοήτευση στην ΕΔΕΚ για τη συνέντευξη

Εικόνα
Απαισιοδοξία επικρατεί και στην ΕΔΕΚ, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Χριστόφια. «Η αδυναμία του Πρόεδρου Χριστόφια να κατανοήσει την αναγκαιότητα για αλλαγή στρατηγικής και χάραξης μίας νέας πορείας στο Κυπριακό, δεν μπορεί να μας αφήσει περιθώρια αισιοδοξίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιχείρησε να μετακυλήσει, κατά την πάγια τακτική του, τις ευθύνες για τις υποχωρήσεις στους προηγούμενους Προέδρους, προσπαθώντας να αποφύγει τις δικές του.

Σαν σήμερα...21 Μαρτίου

Εικόνα