ΔΗΚΟ: Ο Πρόεδρος έχει διευρύνει το ρήγμα

 
«Το εσωτερικό μέτωπο χρειάζεται συστράτευση και όχι αντεγκλήσεις»


Το ΔΗΚΟ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας καθιστά επιβεβλημένη ακόμη περισσότερο την ανάγκη για επιδίωξη δημιουργίας συνθηκών που θα οδηγήσουν σε μια συμφωνία στη βάση μίνιμουμ συγκλίσεων στο Κυπριακό.
Όπως αναφέρει το ΔΗΚΟ, η δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας αναδεικνύει επίσης τη σημασία της πρόσφατης πρωτοβουλίας του ΔΗΚΟ που στοχεύει στη συνδιαμόρφωση από το Εθνικό Συμβούλιο ενός πλαισίου στρατηγικής για συλλογική διαχείριση του Κυπριακού και της διαδικασίας των απευθείας διαπραγματεύσεων.

''Οι αντεγκλήσεις και οι αντιπαραθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Η κρισιμότητα των στιγμών υπαγορεύει συλλογικότητα, ενότητα και συστράτευση'', προστίθεται.

Σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, ''δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τις θέσεις και τους χειρισμούς του έχει διευρύνει το ρήγμα στο εσωτερικό μέτωπο''.

Σημειώνει ότι ''βεβαίως, έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τις απόψεις του, όμως, πρέπει παράλληλα, ως ο πρώτος τη τάξει σε αυτό το κράτος να μεριμνά για την αποκατάσταση συνθηκών ενότητας και συλλογικότητας, κάτι που αγνόησε στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη''.

Το ΔΗΚΟ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο να σταθούν με ''υψηλό αίσθημα ευθύνης ενώπιον της ανάγκης για δημιουργία συνθηκών ενότητας και συλλογικότητας και να ανταποκριθούν στην πρόταση του για συμφωνία στη βάση μίνιμουμ συγκλίσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις κρίσιμες εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"