Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 25, 2014

Σκληρό πόκερ για την εξασφάλιση της δόσης

Εικόνα
Με «φουλ επίθεση» και χωρίς να κρύβει τις άγριες διαθέσεις της ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις η Τρόικα, κόντρα στην κυβέρνηση. «Είναι δύσκολα» έλεγε  υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που μετείχε στη πρώτη συνάντηση επί ελληνικού εδάφους για φέτος, υπό τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, καθώς η Τρόικα δείχνει αποφασισμένη να επιβάλει την δική της ατζέντα, στο σύντομο χρονικό περιθώριο των δύο εβδομάδων που έχει η κυβέρνηση της Ελλάδας για να προλάβει να κλείσει τη συμφωνία για τις δόσεις των περίπου 10 δισ. ευρώ που αναμένει από την ΕΕ.

Σύμβαση Κύπρου - Νορβηγίας

Εικόνα
Κύπρος και Νορβηγία υπέγραψαν σήμερα Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και για την Πρόληψη της Φοροδιαφυγής, αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα, καθώς και σχετικό Πρωτόκολλο. Τη Σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Πρέσβης της Νορβηγίας Sjur Larsen, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Επιφυλάξεις ΔΝΤ για το ΓΕΣΥ

Εικόνα
Η πλήρης εφαρμογή του ΓεΣΥ το 2016 μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, με επιβάρυνση 2,5% του ΑΕΠ και επιπτώσεις στα εισοδήματα και την αγορά εργασίας, επισημαίνει το ΔΝΤ. 

Αλλαγές γεφύρωσης στο νέο νομοσχέδιο

Εικόνα
Εφτά στάδια για την ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων προβλέπει το νέο ενιαίο κείμενο νομοσχεδίου που κατέθεσε χθες το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ενσωμάτωσε τα αιτήματα των κομμάτων στο νομοσχέδιο. 

Πέντε ώρες κράτησε η συνάντηση Μπερνς - Σινιρλίογλου

Εικόνα
Το Κυπριακό καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή συζήτησε ο Yφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπερνς στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Διακοπές ρεύματος στη δίνη των απεργιακών μέτρων

Εικόνα
Ανάγκη για εκ περιτροπής διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται ότι θα προκύψει σήμερα λόγων των απεργιακών μέτρων των εργαζομένων στην ΑΗΚ. Όπως δήλωσε στο κρατικό κανάλι ο διαχειριστής συστήματος μεταφοράς ενέργειας, Χρίστος Χριστοδουλίδης, με τις πέντε μονάδες παραγωγής που θα διαθέσει σήμερα η ΑΗΚ δεν θα υπάρχει επάρκεια παραγωγής για να καλύψει την αναγκαία ζήτηση.

Σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος ύστερα από δυστύχημα

Εικόνα
Νεαρός από το Λιοπέτρι ηλικίας 16 χρόνων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με εγκεφαλική αιμορραγία και κάταγμα βάθης κρανίου, ύστερα από δυστύχημα με τη μοτοσυκλέτα του  χθες βράδυ στη κοινότητα του.

Επικοινωνία Ερντογάν με Μπαν Κι Μουν και Έρογλου

Εικόνα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ  Μπαν Κι Μουν και με τον Τ/Κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου είχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αργά το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με πηγές από το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο, η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαν Κι Μουν κράτησε 15 λεπτά.