Σύμβαση Κύπρου - Νορβηγίας


Κύπρος και Νορβηγία υπέγραψαν σήμερα Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και για την Πρόληψη της Φοροδιαφυγής, αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα, καθώς και σχετικό Πρωτόκολλο.
Τη Σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Πρέσβης της Νορβηγίας Sjur Larsen, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, "θεωρούμε πως τέτοιες συμφωνίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την παραπέρα επέκταση των εμπορικών και των οικονομικών σχέσεών μας με σημαντικά κράτη, με σημαντικές οικονομίες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση την οικονομία της Νορβηγίας".
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι "η προσπάθεια για επικαιροποίηση, διατήρηση και επέκταση του δικτύου των συμφωνιών για την αποφυγή της διπλής φορολογίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της πολιτικής που ακολουθούμε".
Σύμφωνα με ανακοίνωση, "το κείμενο που συμφωνήθηκε μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Νορβηγίας, καθώς επίσης και με άλλες χώρες".
"Σημειώνεται ότι η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Σύμβαση βασίζεται στο Μοντέλο Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του ΟΟΣΑ (OECD Model Convention for the Avoidance of Double Taxation on Income and on Capital) και προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών σύμφωνα με το σχετικό Άρθρο του Μοντέλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"