Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 24, 2013

Οι Τούρκοι για την επίθεση στο τέμενος στη Δένεια

Εικόνα
Με τίτλο «Επίθεση στο οθωμανικό τέμενος» η Γενί Σαφάκ γράφει ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση σε ιστορικό τέμενος από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις ελεύθερες περιοχές, από την οργάνωση ΕΛΑΜ που είναι γνωστή για τις αντιτουρκικές της ενέργειες.

ΧΑΚ: Κέρδη για δεύτερη ημέρα

Εικόνα
Σημαντική άνοδο κατέγραψε την Τετάρτη το κυπριακό χρηματιστήριο, δίνοντας συνέχεια στο θετικό κλίμα που επικράτησε στην προηγούμενη ημέρα. Παρά τη μεγάλη ενδοσυνεδριακή άνοδο που ξεπερνούσε το 5%, ο Γενικός Δείκτης περιόρισε τα τελικά του τελικά στο 3,21%,κλείνοντας στις 112,07 μονάδες. Κέρδη κατέγραψε και ο δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,76%,  στις 43,6 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών αυξήθηκε στα 718.268 ευρώ.

Τυφέκιο G3 και 1800 ευρώ κλάπηκαν από κατοικία

Εικόνα
Στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 και ο εξοπλισμός του, κλάπηκε από κατοικία στην επαρχία Λευκωσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από κάτοικο της επαρχίας Λευκωσίας ότι, μεταξύ των ωρών 2.30μ.μ. και 7.20μ.μ. την Τρίτη, άγνωστοι διέρρηξαν την κατοικία του και έκλεψαν ένα στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3, 200 φυσίγγια, πέντε γεμιστήρες καθώς και το κλείστρο του όπλου. 

Yπό κράτηση 68χρονος για υπόθεση τοκογλυφίας

Εικόνα
Υπό κράτηση τέθηκε 68χρονος κάτοικος Λάρνακας για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση τοκογλυφίας. Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, της σύλληψης του 68χρονου προηγήθηκαν καταγγελίες στην Αστυνομία από πολίτες. Στην πρώτη περίπτωση, 37χρονος κάτοικος Λάρνακας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι από το 2004 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2012 έδινε διάφορες μεταχρονολογημένες επιταγές που έπαιρνε από πελάτες του στον 68χρονο, ο οποίος του έδινε μετρητά αποκόπτοντας ποσό ίσο 10% μηνιαίως, ως τόκο.

ΛΟΤΤΟ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 4,715,128 ευρώ και… 94 σεντ

Εικόνα
Στη χθεσινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ ένας υπερτυχερός κέρδισε 4 εκατομμύρια 715 χιλιάδες 128 ευρώ και… 94 σεντ.   Οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν είναι 7,29,35,36,46,και 48. Πρόσθετος αριθμός το 6.   Η επόμενη κλήρωση για 300 χιλιάδες το ερχόμενο Σάββατο.

Όλα τα Ζώδια 24/1

ΚΡΙΟΣ   «Στο σπίτι» Οι σχέσεις με κάποια πρόσωπα γίνονται πιο οικείες και πιο ζεστές. Το σπίτι γίνεται ναός αγάπης και στοργής και πολύ πιθανόν να δεχτείτε επισκέψεις. Πολλές ιδέες σας θα είναι νεωτεριστικές και θα έχουν επίδραση σε πολύ κόσμο. Επαγγελματικά, θα έχετε την ευκαιρία να ανελιχθείτε με τη στήριξη πρόσωπων που είναι θετικά διακείμενα απέναντι σας. Αποφύγετε να κάνετε παρακινδυνευμένες κινήσεις στα οικονομικά. Οι γεννημένοι του 1956 θα χρειαστεί να δείξετε υπομονή στα ερωτικά σας.

Σαν σήμερα. . .24 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1827:  Δύναμη από 2.000 έλληνες ατάκτους και 400 τακτικούς, υπό τους Ιωάννη Νοταρά, Δημήτριο Καλλέργη, Ιωάννη Μακρυγιάννη και με τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα άγγλο φιλέλληνα Θωμά Γκόρντον, μεταφέρεται με πλοία από τη Σαλαμίνα στην Καστέλα του Πειραιά, την οποία και οχυρώνει, και αρχίζει να πολιορκεί την ισχυρή τουρκική φρουρά που βρίσκεται στο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνος. Από τη θάλασσα ενισχύουν το ατμοκίνητο πλοίο  Καρτερία , 3 μπρίκια, 5 κανονιοφόροι και άλλα μικρότερα πλοία.

Κεραυνοί Βγενόπουλου κατά Αθ. Ορφανίδη και Προέδρου Χριστόφια

Εικόνα
Ο Ορφανίδης κατέστρεψε τη Λαϊκή και ο Χριστόφιας την Κύπρο.- ΑΘΗΝΑ: Ψυχροπολεμικό κλίμα σε βάρος του, ψέματα, κατασκευασμένη καταβαράθρωση της Λαϊκής και πραξικοπηματική απομάκρυνση του από το Διοικητικό Συμβούλιο της  Marfin Laiki Bank καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ο τέως ισχυρός άντρας της Marfin, Αντρέας Βγενόπουλος. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε στην Αθήνα, και στην οποία έδωσε τη δική του εκδοχή για την πορεία κρατικοποίησης της Λαϊκής Τράπεζας και μετέπειτα, εξαπέλυσε κεραυνούς, μεταξύ άλλων, κατά του Αθανάσιου Ορφανίδη και του Μιχάλη Σαρρή, καταγγέλλοντας τους για συμπαιγνία σε βάρος της Λαϊκής.  

Ο Μπαμπινιώτης στην αντιπαράθεση των επιτελείων ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ

Εικόνα
Στα λεξικά για να... λύσουν τις "παρεξηγήσεις" αλλά και τις διαφορές τους, παραπέμπει το ένα το άλλο τα επιτελεία Μαλά και Αναστασιάδη.  Ο ηγέτης του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, μάταια, επιχειρεί να μεταμορφωθεί προεκλογικά σε πολέμιο των ιδιωτικοποιήσεων, αφού είναι δεκάδες οι δηλώσεις του ιδίου και Συναγερμικών αξιωματούχων υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και κατά του κράτους επιχειρηματία, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης.

Να σταματήσει ο βρόμικος πόλεμος για δήθεν ξέπλυμα…

Εικόνα
«Η Κύπρος είναι καθαρή. Εδέχθη και δέχεται ελέγχους για το ξέπλυμα», δηλώνει ο Στεφάνου.-  Επιτέλους πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος εναντίον της Κύπρου, από συγκεκριμένους κύκλους διεθνώς, περί δήθεν ξεπλύματος βρόμικου χρήματος στο νησί, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Κασίνης: Το ΦΑ του 12 αξίζει 100 δις όταν φτάσει στη στεριά

Εικόνα
Η Υπηρεσία Ενέργειας εργάζεται σκληρά ώστε να εξηγήσει στην Τρόικα πολύ αναλυτικά τις προοπτικές που υπάρχουν στο θέμα του φυσικού αερίου και σε συσχετισμό με το χρόνο αξιοποίησής του, ανέφερε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλων Κασίνης σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στην Υπηρεσία του υποψηφίου για την Προεδρία Σταύρου Μαλά.

Ο Διοικητής της ΚΤ αναλύει την κυπριακή κρίση με άρθρο στους FT

Εικόνα
«Όχι άμεμπτη αλλά παρεξηγημένη η Κύπρος».-   Οι μεταρρυθμίσεις και οι ενισχυμένες τράπεζες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη, γράφει σε άρθρο του με τίτλο «Κύπρος: όχι άμεμπτη αλλά παρεξηγημένη» που δημοσιεύεται στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

Το Παρίσι «στρώνει το χαλί» για έξοδο της Βρετανίας από ΕΕ

«Αν θέλει να φύγει δεν θα την εμποδίσουμε» δηλώνει ο Φαμπιούς.-  Η Γαλλία θεωρεί ότι η Βρετανία έχει πολλά να προσφέρει στην ΕΕ αλλά αν επέλεγε την έξοδό της από το μπλοκ, το Παρίσι δεν θα την παρεμπόδιζε, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, την Τετάρτη.   Σε δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιόφωνο ο κ. Φαμπιούς ανέφερε ότι η Βρετανία είχε «θετικά σημεία» να προσφέρει στην Ευρώπη, αλλά πρόσθεσε ότι σε πρόσφατη συνάντηση του με βρετανούς επιχειρηματίες τους είπε ότι «αν η Βρετανία επιθυμεί να φύγει από την Ευρώπη θα σας ‘στρώσουμε το κόκκινο χαλί’»