Το Παρίσι «στρώνει το χαλί» για έξοδο της Βρετανίας από ΕΕ


«Αν θέλει να φύγει δεν θα την εμποδίσουμε» δηλώνει ο Φαμπιούς.-
 Η Γαλλία θεωρεί ότι η Βρετανία έχει πολλά να προσφέρει στην ΕΕ αλλά αν επέλεγε την έξοδό της από το μπλοκ, το Παρίσι δεν θα την παρεμπόδιζε, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, την Τετάρτη.
 
Σε δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιόφωνο ο κ. Φαμπιούς ανέφερε ότι η Βρετανία είχε «θετικά σημεία» να προσφέρει στην Ευρώπη, αλλά πρόσθεσε ότι σε πρόσφατη συνάντηση του με βρετανούς επιχειρηματίες τους είπε ότι «αν η Βρετανία επιθυμεί να φύγει από την Ευρώπη θα σας ‘στρώσουμε το κόκκινο χαλί’»
Το σχόλιο θεωρείται βολή σε αναφορές του κ. Κάμερον, οι οποίες έτυχαν ευρείας δημοσιότητας, κατά τις οποίες προσφέρθηκε να «στρώσει το κόκκινο χαλί» σε γαλλικές εταιρείες που επιθυμούν να αποφύγουν τον ψηλό εταιρικό φόρο της Γαλλίας, επιλέγοντας να αλλάξουν τη βάση επιχειρήσεών τους και να εγκατασταθούν στη Βρετανία.
 
Ο κ. Φαμπιούς επανέλαβε την άποψη της Γαλλίας ότι δεν μπορεί να υπάρχει «Ευρώπη α λα καρτ» όπου μια χώρα θα μπορεί να επιλέγει ποιοι κανόνες την δεσμεύουν.
 
«Φανταστείτε ότι είμαστε ποδοσφαιρικά σωματεία. Γίνεσαι μέλος του ποδοσφαιρικού σωματείου, αλλά αφού ενταχθείς, δεν μπορείς να πεις: «ας παίξουμε ράγκμπι», πρόσθεσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"