Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 24, 2013

Επιτείνεται ο σάλος για το συμβόλαιο της Alvarez & Marsal – Κρίσιμη συνεδρία αύριο του ΔΣ της Κεντρικής -

Εικόνα
Κρίσιμη αναμένεται η αυριανή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα του συμβολαίου με την Alvarez & Marsal, η οποία απαιτεί «προμήθεια για τα ποσά του κουρέματος ως «αμοιβή επιτυχίας» (success fee).

Όχι σε συνάντηση ηγετών χωρίς κοινό ανακοινωθέν – Ο Έρογλου επιμένει για τις 4 Νοεμβρίου.-

Εικόνα
Η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, εάν δεν υπάρξει κάτι ουσιαστικό συμφωνημένο σε κοινό ανακοινωθέν, αφού δεν επιθυμεί οι συναντήσεις των ηγετών να είναι απλά τυπικές.

Στο Ισραήλ ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.-

Εικόνα
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης στο Τελ Αβίβ, όπου στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με το Ισραήλ η Κυπριακή Δημοκρατία θα τιμηθεί για τη συνεισφορά της στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.

Αντιμνημονιακή εξόρμηση ΠΕΟ με «μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις»

Εικόνα
Η ΠΕΟ απορρίπτει την πορεία περαιτέρω δραματικής επιδείνωσης των συνθηκών ζωής των εργαζομένων η οποία υλοποιείται στο όνομα δήθεν της ενίσχυσης της αξιοπιστίας της χώρας και της ανάγκης πιστής εφαρμογής του μνημονίου, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ της συνδικαλιστικής οργάνωσης Πάμπης Κυρίτσης, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις που θα έχουν –όπως είπε- το χαρακτήρα «μαζικής λαϊκής αντίδρασης».

Μερίσματα 45 εκ. από ΑΤΗΚ και Αρχή Λιμένων στο κράτος - Προσωρινοί Πρόεδροι σε ΑΤΗΚ και ΡΙΚ.-

Εικόνα
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη την καταβολή μερίσματος για το έτος 2012 ύψους 30,6 εκ. ευρώ από την ΑΤΗΚ. Σημειώνεται ότι το μέγιστο μέρισμα το οποίο θεωρητικά θα μπορούσε να καταβάλει η ΑΤΗΚ προς το Κράτος ανέρχεται γύρω στα 30,6 εκ. ευρώ το οποίο αποτελεί το ήμισυ του πλεονάσματος του 2012, που ανέρχεται στα 1,06 δις. ευρώ.

Ο John Patrick Hourican νέος Διοικητής της Τράπεζας Κύπρου – Δηλώνει «ενθουσιασμένος».-

Εικόνα
Ο John Patrick Hourican είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

ΚΑΙΡΟΣ: Κυρίως αίθριος, σταθερή η θερμοκρασία.-

Εικόνα
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στα νότια παράλια νότιοι ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ.