Ο John Patrick Hourican νέος Διοικητής της Τράπεζας Κύπρου – Δηλώνει «ενθουσιασμένος».-

Ο John Patrick Hourican είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.
O διορισμός του Διευθύνοντος Συμβούλου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπήρξε μία από τις βασικές προτεραιότητες του Δ.Σ.
Οπως αναφέρεται, από το 2008 και μέχρι πρόσφατα, ο κ. Hourican εργάσθηκε στον τραπεζικό όμιλο της Royal Bank of Scotland (RBS) ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO), Αγορών και Διεθνούς Τραπεζικής, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στον όμιλο, μετά την ανακεφαλαιοποίηση του από το κράτος. Συνέβαλε στον επιτυχή επανακαθορισμό της στρατηγικής του ομίλου, που παρέμεινε ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές με σημαντική κερδοφορία.
Από το 1997 και μέχρι το 2008 ανέλαβε σημαντικές διευθυντικές θέσεις στην ολλανδική ABN Amro Group NV και στην RBS, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες.
Το Δ.Σ. επέλεξε τον κ. Hourican λαμβάνοντας υπ’ όψη τα προσόντα και τις εμπειρίες του, σημειώνεται και προστίθεται ότι το Δ.Σ. πιστεύει πως ο διορισμός του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου αποτελεί καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης των εργασιών της Τράπεζας προς όφελος των μετόχων, των πελατών και της οικονομίας του τόπου.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Δρ. Κρίστης Χασάπης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με το διορισμό του κ. Hourican: «Το Δ.Σ. της Τράπεζας αποφάσισε σήμερα το διορισμό του κ. Hourican ως Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος. Πρόκειται για δυναμικό, έμπειρο και αναγνωρισμένο επαγγελματία από το διεθνή τραπεζικό τομέα που είναι σε θέση να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Συγκρότημα”. Καλωσορίζοντας τον κ. Hourican στην Κύπρο, πρόσθεσε, “αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση ότι υπό τη διεύθυνση του και σε στενή συνεργασία με το Δ.Σ., θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Συγκροτήματος, συμβάλλοντας θετικά στα οικονομικά δρώμενα του τόπου».
Ενθουσιασμένος δηλώνει ο Τζον Χούρικαν
«Πολύ ενθουσιασμένος» με τη νέα πρόκληση που συνιστά η ανάληψη της ηγεσίας μια τράπεζας σε μια χώρα με τόσο μεγάλο τραπεζικό τομέα, δηλώνει στους Financial Times ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούρικαν.

«Η ευκαιρία να κάνω πραγματική διαφορά όχι μόνο στην τράπεζα, αλλά στη χώρα συνολικά είναι μια σημαντικά ενδιαφέρουσα πρόκληση», πρόσθεσε ο Ιρλανδός τραπεζίτης. Συμπλήρωσε ότι ο διορισμός του είναι αορίστου διάρκειας, με τον ίδιο
να προσθέτει ότι βλέπει έναν ορίζοντα τριών με πέντε ετών που περιλαμβάνει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα κάνει λόγο για «επιστροφή-έκπληξη» του 43χρονου πρώην επικεφαλής της Royal Bank of Scotland. «Πιστεύεται ότι η εμπειρία του κ. Χούρικαν με την αναδιάρθρωση της RBS, η οποία χρειάστηκε να διασωθεί από τη βρετανική κυβέρνηση στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης με 45 δισεκατομμύρια λίρες από χρήματα των φορολογούμενων, ήταν ένας από τους λόγους για το διορισμό του», σχολιάζουν οι Financial Times.

Η Daily Telegraph γράφει ότι ο κ. Χούρικαν κέρδισε τον πρώην επικεφαλής του σχήματος εκκαθάρισης που διαδέχθηκε την Irish Bank, Μάικ Έινσλι.

Ο Guardian υπενθυμίζει ότι ο Τζον Χούρικαν παραιτήθηκε από την RBS μετά το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην τράπεζα για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου LIBOR. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο ίδιος δεν κατηγορήθηκε, αλλά εγκατέλειψε τη θέση του αναλαμβάνοντας τη γενική ευθύνη. Φεύγοντας έλαβε πληρωμή 700.000 λιρών, αλλά απαρνήθηκε το μπόνους μετοχών αξίας 5 εκατομμυρίων που δικαιούταν, όπως αναφέρεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"