Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 14, 2013

* Ζώδια 14/5

ΚΡΙΟΣ Σίγουρα θα είστε πιο συντηρητικοί και θα δείξετε ένα άλλα μέρος της προσωπικότητά σας που θα είναι περισσότερο ήπια και τρυφερή. Ίσως να σας ας έχουν πιάσει οι ευαισθησίες σας αλλά και πιθανόν και οι τσιγκουνιές σας και μπορεί να σκέφτεστε ότι έχετε κάνει λάθη και σπατάλες και τώρα έχετε πιάσει χαρτί και μολύβι και προσπαθείτε να μπείτε σε μια τάξη. Αυτό τουλάχιστον θα κρατήσει για λίγο και μετά ξανά προς την δόξα θα τραβήξετε. Αλλά όσο θα κρατήσει προσπαθήστε να προστατέψετε τον εαυτό σας, χωρίς να τον κρίνετε ότι κάνετε υπερβολές ή ακόμα και μιζέριες. Είναι αναγκαίο να περνάτε και στην άλλη όχθη που θα είστε πιο συντηρητικοί και μαζεμένοι.

Σαν σήμερα. . .14 Μαΐου

Εικόνα
Γεγονότα 1796:  Ο άγγλος γιατρός Έντουαρντ Τζένερ παρουσιάζει το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς. 1824:  Αιγυπτιακή μοίρα υπό τον  Χουρσίτ πασά  εμφανίζεται έξω από την Κάσο και την κανονιοβολεί. Οι Κάσιοι, ενισχυμένοι με 600 Κρήτες, απαντούν στον εχθρικό κανονιοβολισμό. Η αιγυπτιακή ναυαρχίδα «Αφρική» προσκρούει σε ύφαλο και τα υπόλοιπα πλοία φεύγουν για τη Σούδα της Κρήτης. 1854:  Επιβάλλεται στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η ανάκληση των στρατευμάτων από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Δόση €3 δισ. και… μαστίγιο από το Eurogroup

Εικόνα
Λευκωσία:  Την πρώτη δόση ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ (δύο + ένα) έχει από χθες στα χέρια της η Κύπρος, ωστόσο αυτό δεν έγινε χωρίς νέους όρους. Την αποδέσμευση των πρώτων δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας συνοδεύει απόφαση του Eurogroup με την οποία επιβάλλεται διετής επιτήρηση για το θέμα του ξεπλύματος χρήματος.

Ψηλά ο πήχης για την Τράπεζα Κύπρου

Εικόνα
Λευκωσία:  Η επόμενη μέρα στην Τράπεζα Κύπρου ήταν το αντικείμενο πολύωρης συνάντησης που είχε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην παρουσία του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη. Σε κλίμα συναίνεσης, κοινή απόφαση και των τριών μερών ήταν όπως η προσωρινή διοίκηση της Τράπεζας προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να εξέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πιστωτικό ίδρυμα από το καθεστώς εξυγίανσης.

Εξυγίανση υπό γερμανική «Τρόικα» για Κυπριακές Αερογραμμές

Εικόνα
Λευκωσία:  Γερμανική διοίκηση εγκαθίσταται στις Κυπριακές Αερογραμμές μέχρι την ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου ανασυγκρότησης του εθνικού αερομεταφορέα. Πρόκειται για τρία στελέχη της Lufthansa Consulting, οι οποίοι στην ουσία θα αναλάβουν εκτελεστικά διευθυντικά καθήκοντα στις Κ.Α. μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου διάσωσης που εκπόνησε η Air France Consul-ting και το οποίο διαφοροποιήθηκε αισθητά ύστερα από τη διαβούλευση της κυβέρνησης με τις συντεχνίες.

Ίντερνετ και έξυπνα κινητά στα λεωφορεία

Εικόνα
Λευκωσία:  Ίντερνετ στα λεωφορεία που μεταφέρουν φοιτητές σε Λευκωσία και Λεμεσό, εφαρμογές για κινητά που θα ενημερώνουν για στάσεις και δρομολόγια, συνδυασμό χρήσης λεωφορείου και ποδηλάτου, είναι μερικά από τα άμεσα σχέδια νέων εταιρειών λεωφορείων (ΟΣΕΛ, ΕΜΕΛ, ΟΣΕΑ) και των διαστικών λεωφορείων Intercity.

Τέσσερις σφαίρες για τον πρώην δεσμοφύλακα που έγινε ληστής

Εικόνα
Λευκωσία:  Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια της Αστυνομίας για σύλληψη του ληστή με το κουζινομάχαιρο, ο οποίος είχε ιδιαίτερη προτίμηση στα αρτοποιεία. Η υπόθεση, που μοιάζει περισσότερο με χολιγουντιανή ταινία δράσης, εκτυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα σε αρτοποιείο στη Λακατάμια.