Τέσσερις σφαίρες για τον πρώην δεσμοφύλακα που έγινε ληστής

Τέσσερις σφαίρες για τον πρώην δεσμοφύλακα που έγινε ληστήςΛευκωσία: Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια της Αστυνομίας για σύλληψη του ληστή με το κουζινομάχαιρο, ο οποίος είχε ιδιαίτερη προτίμηση στα αρτοποιεία. Η υπόθεση, που μοιάζει περισσότερο με χολιγουντιανή ταινία δράσης, εκτυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα σε αρτοποιείο στη Λακατάμια.

Η Αστυνομία στο πλαίσιο των προσπαθειών της για σύλληψη του περιβόητου ληστή των φούρνων, τοποθέτησε υπό κάλυψη αστυνομικούς σε σημεία κλειδιά, τα οποία κατόπιν αξιολόγησης του τρόπου δράσης του ληστή, κρίθηκαν ως υποψήφιοι στόχοι.

Γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα ο επίδοξος ληστής –34χρονος από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας– πλησίασε το αρτοποιείο, ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν ήδη στο υποστατικό. Ο ληστής αφού περίμενε μερικά λεπτά μέχρι να διαπιστώσει ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο, εισήλθε στο κατάστημα και υπό την απειλή μαχαιριού ζήτησε από την αλλοδαπή υπάλληλο να πάει στο ταμείο και να του δώσει τις εισπράξεις της ημέρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν ο υπό κάλυψη αστυνομικός είδε το ληστή να μπαίνει στο αρτοποιείο, φωνάζοντας «Αστυνομία», τον κάλεσε να αφήσει το μαχαίρι.

Ο δράστης, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Αστυνομίας, προέταξε το μαχαίρι προς το μέρος του αστυνομικού. Το μέλος της Δύναμης, κάλεσε εκ νέου το ληστή να αφήσει το μαχαίρι και να παραδοθεί, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να συνεχίσει να κινείται απειλητικά προς το μέρος του, προτάσσοντας το μαχαίρι. Ακολούθως ο αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του πιστολιού πυροβολώντας και τραυματίζοντας το δράστη στα πόδια, χωρίς όμως οι σφαίρες να πετύχουν κάποιο οστό.

Ο δράστης αρνείτο να αφήσει το μαχαίρι και να παραδοθεί και τραυματισμένος συνέχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος του αστυνομικού, ο οποίος αναγκάστηκε να ξανακάνει χρήση του υπηρεσιακού του πιστολιού, πυροβολώντας και πάλι, με τη σφαίρα να τρυπά το χέρι και να περνά ξυστά από το στήθος, ενώ η τέταρτη σφαίρα τον κτύπησε στο μέτωπο ακινητοποιώντας τον.

Μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης κατέληξε αιμόφυρτος στο πάτωμα του αρτοποιείου. O 34χρονος είναι πατέρας δύο παιδιών και στο παρελθόν εργαζόταν ως δεσμοφύλακας στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια της αλλοδαπής υπαλλήλου του αρτοποιείου η οποία παρακολουθούσε έντρομη τη σκηνή. Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους.

Ο τραυματισμένος δράστης διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"