Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 14, 2011

Σαν σήμερα...14 Νοεμβρίου

Εικόνα
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη . Γιορτάζουν: Φίλιππος, Φιλιππία. Γεγονότα

Ο «Όμηρος» μπαίνει σήμερα στη λίμνη του κοιτάσματος

Εικόνα
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πάει να ανάψει τη φλόγα - Αποχωρεί η πλατφόρμα και πάει στο Ισραήλ - Θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο. Στα όρια του κοιτάσματος «Αφροδίτη» υπολογίζουν στην πλατφόρμα «Noble Homer Ferrington» ότι θα φτάσει το γεωτρύπανο σήμερα Δευτέρα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από πηγές της Noble, όλα γίνονται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή, με στόχο το γεωτρύπανο  να εισχωρήσει μόνο στα πρώτα 2-5 μέτρα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εισροής λάσπης. Θα ακολουθήσει σωλήνωση και το τελικό τσιμέντωμα.

Σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου

Εικόνα
Έκτη δόση και νέα δανειακή σύμβαση, δεσμεύσεις στις Βρυξέλλες και προϋπολογισμός, στην καυτή ατζέντα της νέας κυβέρνησης. Κομισιόν και ΔΝΤ επιμένουν στις «5 εγγυητικές υπογραφές». Αθήνα: Σήμερα δευτέρα ξεκινά στη Βουλή η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, πριν την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση την Τετάρτη. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα αναγκαστεί να βουτήξει κατ'ευθείαν στα βαθιά, καθώς στην κρίσιμη εβδομάδα που ξεκινά επιστρέφει η τρόικα, πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η κατάρτιση και κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, να προχωρήσει το πρόγραμμα συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία για το ελληνικό χρέος και να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Στην Κύπρο σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κένυας

Εικόνα
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη φτάνει σήμερα Δευτέρα ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εσωτερικών της Κένυας Στέφεν Καλόνζο Μουζιόκα, επικεφαλής αντιπροσωπείας από την αφρικανική χώρα. Τον Στέφεν Καλόνζο Μουσιόκα και τη σύζυγο του Πωλίν καθώς και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία θα υποδεχτούν σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο στις 17:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγος του Ελση.

ΙΤΑΛΙΑ: Εφυγε ο Μπερλουσκόνι, αναλαμβάνει ο Μάριο Μόντι

Εικόνα
Ο καβαλιέρε άρχισε να στρώνει τον δρόμο της επιστροφής ΡΩΜΗ: Μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο άρχισε τις διαβουλεύσεις για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης

Ο νέος ΥΠΑΜ Δ. Αβραμόπουλος στην Κύπρο την Πέμπτη

Εικόνα
«Η Ελλάδα δείχνει έμπρακτα την υποστήριξη της» Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε το Σάββατο ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κ. Ηλιάδης, ευχήθηκε καλή επιτυχία, στον Έλληνα ομόλογο του, στο έργο που αναλαμβάνει και του απηύθυνε παράλληλα πρόσκληση για να επισκεφθεί την Κύπρο.

Ο Αβέρωφ σχολιάζει την «Επιτροπή Σοφών» για το Φυσικό Αέριο

Εικόνα
«Κυριαρχείται από ανθρώπους της Shell» - Άλλο ο Κασίνης, λέγει ο Στεφάνου Ο διορισμός της πενταμελούς Επιτροπής Σοφών για το θέμα των υδρογονανθράκων εντάσσεται στη μια και μοναδική προσπάθεια των κυβερνώντων, «που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων'', αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, επισημαίνοντας ότι στην επιτροπή συμμετέχουν  πρώην υπάλληλοι της Shell και «προεδρεύεται από ακαδημαϊκόν ο οποίος υποστήριζε την υπογραφή του καταστροφικού συμβολαίου με την Shell».

Μαρκουλλή: Πρόβλημα εισβολής και κατοχής το Κυπριακό

Εικόνα
Σε ομιλία της στην Αθήνα κάλεσε την Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά. ΑΘΗΝΑ: Tην τουρκική πλευρά, κάλεσε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, να εγκαταλείψει την πολιτική των κανονιοφόρων, της επιθετικότητας και των απειλών και να περάσει στην πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.