Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 8, 2012

Σαν σήμερα...9 Μαρτίου

Εικόνα

Χαλιναγωγούνται με νόμο οι απεργιομανείς Ελεγκτές

Εικόνα
Υστάτη μανούβρα των Ελεγκτών να ματαιώσουν τη νομοθετική ρύθμιση  απερρίφθη από τη Βουλή. Χωρίς καμιά αρνητική ψήφο, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες το απόγευμα, με τη διαδικασία του επείγοντος, το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στην Υπηρεσία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Η Βουλή απέρριψε την αναπομπή του νόμου για την Πραξούλα

Εικόνα
Η αναπομπή έγινε «για πολιτικούς και όχι νομικούς λόγους»   Η Βουλή απέρριψε στη χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του νόμου με τον οποίο παραχωρούνται αρμοδιότητες σε τεχνοκράτες αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες. Η αναπομπή απορρίφθηκε με  33 ψήφους έναντι 17 και καμιά αποχή.

Η άρση της ασυλίας του Προέδρου στο Ανώτατο

Εικόνα
3 Μαΐου εξετάζεται η αίτηση των συγγενών των θυμάτων του Μαρί  Στις 3 Μαΐου του 2012 ορίστηκε από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου η διαδικασία εξέτασης της αίτησης για άρση της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Το Ανώτατο Δικαστήριο καλείται να απαντήσει ερωτήματα, τα οποία θα καθορίσουν τη συμπερίληψη ή όχι του Προέδρου Χριστόφια στο κατηγορητήριο, σχετικά με την τραγωδία της 11ης Ιουλίου.

Τελεσίγραφο στο Κατάρ για το τεμάχιο παρά το Χίλτον

Εικόνα
«Υπάρχουν και άλλοι επενδυτές που ενδιαφέρονται» Στην εξαγγελία ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα υπάρξει τουλάχιστον μια ανακοίνωση από πλευράς Κυβέρνησης για ενδιαφέρον ξένου επενδυτή για επενδύσεις στην Κύπρο, προέβη χθες ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις, τόσο από πλευράς Κυβέρνησης όσο και από πλευράς ξένων επενδυτών. 

Εισηγήσεις Χριστόφορου Πισσαρίδη για την ανεργία

Εικόνα
Συνάντηση με την Υπ. Εργασίας – Απορρόφηση νέων στον τουριστικό τομέα – περισσότερη ευελιξία από τις συντεχνίες - επέκταση του ανεργιακού. Τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας μέσω προσωρινής επέκτασης των επιδομάτων, μερικής εργοδότησης και προσωρινής αναστολής μερικών από τα συμφωνηθέντα με τις συντεχνίες, ώστε να υπάρξει ζήτηση για θέσεις εργασίας στους νέους, παρουσίασε στην Υπουργό Εργασίας ο Κύπριος νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, σε συνάντηση που είχαν χθες το πρωί.

Η Ελλάδα σε επαφή με Αιγυπτο και Κύπρο για την ΑΟΖ

Εικόνα
Δελαβέκουρας: «Οι δηλώσεις Μπαγίς αποκαλύπτουν το πρόσωπο της Τουρκίας» Αθήνα: Οι δηλώσεις του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, περί πιθανότητας προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία σε περίπτωση μη λύσης του Κυπριακού, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Παπούλιας: Η Ευρώπη βλέπει μόνο το συμφέρον της

Εικόνα
Συνέστησε τους Καρπασίτες αισιοδοξία λόγω υδρογονανθράκων. Αθήνα: Δεκτοί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Κύπρου Νίκος Φαλάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία» Μιχάλης Ασημάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ριζοκάρπασο» Παντελής Πίτρακκος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρπασιτών Ελλάδας «Ο Απόστολος Ανδρέας» Πανίκος Δημητρίου, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ.

Aπίστευτο και όμως ΑΠΟΕΛίστικο

Εικόνα
Είναι πραγματικότητα… ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στους «8» του Champions League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τη πρόκριση και όλοι οι παίκτες έδωσε και τη ψυχή τους για να έρθει το τρίποντο. 22.701 φίλοι του ΑΠΟΕΛ που βρέθηκαν στο ΓΣΠ και άλλες δεκάδες χιλιάδες φίλοι των «γαλαζοκιτρίνων» που δεν μπόρεσαν να παν στο γήπεδο δικαιούνται να πανηγυρίζουν την τεράστια επιτυχία της ομάδας τους και να ονειρεύονται για ακόμη καλύτερες μέρες. Αυτή η ομάδα έδειξε ότι δεν έχει ταβάνι. Ο Μαντούκα με γκολ στο 8′ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και στα πέναλτι ο Χιώτης έδειξε τη μεγάλη του αξία, αφού απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση.

Σαν σήμερα...8 Μαρτίου

Εικόνα

Χωρίς αποτέλεσμα το τετραήμερο Εθνικό Συμβούλιο

Εικόνα
Διαπίστωση της πλειοψηφίας ότι το «Περίγραμμα Χριστόφια» είναι σε αντίθεση με τις αποφάσεις του 2009, αυτός επιμένει στη γραμμή του και ακολουθεί μόνος το δρόμο του. – Για αυτοπαγιδεύσεις μίλησε ο Αναστασιάδης, προειδοποιώντας ότι δεν δεσμεύουν τον επόμενο διαπραγματευτή.

Συγκλονιστική η Εκθεση για «βιασμό νεαρού στις Φυλακές»

Εικόνα
Ο βιαστής χρησιμοποίησε λεπίδα ως απειλή – Συνωμοσία  δεσμοφύλακα-βιαστή. Λόγο για βιασμό νεαρού κατάδικου, υπό την απειλή λεπίδας και υπό την σιωπηρή συναίνεση δεσμοφύλακα, κάνει αναφορά στην Έκθεσή της, η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου. Την Έκθεση παρέδωσε στον Γενικό εισαγγελέα, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Διευθυντή των Φυλακών.  

Επιτέλους: Επείγον νομοθέτημα για τους Ελεγκτές

Εικόνα
Ζημιές εκατομμυρίων και ταλαιπωρία επιβατών πάλι χθες. Δεν αντέχουμε άλλη απεργία λένε επιβάτες και υπηρεσίες. Η παρατεινόμενη ανωμαλία στις αεροσυγκοινωνίες λόγω των αλλεπάλληλων απεργιών των Ελεγκτών εναέριας Κυκλοφορίας, οδήγησε σε συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων να κατατεθεί σήμερα, με τη μορφή του κατεπείγοντος, νομοθέτημα στη Βουλή και ψήφιση αυθημερόν, με σκοπό να αντιμετωπισθεί  η απεργιακή ασυδοσία των Ελεγκτών, η οποία πέραν της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού επισωρεύει ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων στο κράτος  και εκθέτει την Κύπρο τουριστικώς.

Ολοκληρώνεται απόψε το «κούρεμα» της Ελλάδας

Εικόνα
Σπεύδουν οι ξένοι, κάνουν πίσω τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία Άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ η διαδικασία του PSI, του γνωστού κουρέματος του ελληνικού χρέους.  Ολοένα περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες και ασφαλιστικές δηλώνουν «πρόθυμες» να συμμετάσχουν στο εθελοντικό «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν. Ωστόσο έξι ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία επιμένουν στην άρνησή τους. 

Σχέδιο της ΑΗΚ για πληρωμή με μηνιαίες δόσεις

Εικόνα
Δεν θα αλλάξει τίποτε στη χρέωση  Ανακοίνωση της  Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου αναφέρει ότι «για να βοηθήσει τους οικιακούς καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών τους αποφάσισε όπως από τώρα και στο εξής επιτραπεί η ένταξη στο υφιστάμενο Σχέδιο μηνιαίων δόσεων και όσων καταναλωτών έχουν απλήρωτους λογαριασμούς».

Συμμετοχή των κυπριακών τραπεζών στο PSI

Εικόνα
Τη συμμετοχή της Τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αποφάσισε ομόφωνα χθες  το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου. ''Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ, στη σημερινή του συνεδρία, αποφάσισε ομόφωνα όπως η Τράπεζα συμμετάσχει στο εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία στις 24 Φεβρουαρίου 2012, με προσφορά για ανταλλαγή όλων των τίτλων που κατέχει για λογαριασμό της και συναινέσει και ψηφίσει υπέρ των προτεινόμενων μετατροπών των όρων τους'', αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Τράπεζα.

Συνάντηση Κινέζων επενδυτών με το Δήμαρχο Λάρνακας

Εικόνα
Αισιόδοξος ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης προσβλέπει σε επένδυση ύψους μέχρι ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, την οποία αναμένεται να κάνουν Κινέζοι επιχειρηματίες στο χώρο του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας.  Στη μεγάλη έκταση του αεροδρομίου θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος έκτασης 500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, τον οποίο θα επισκέπτονται επιχειρηματίες από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.