Η Βουλή απέρριψε την αναπομπή του νόμου για την Πραξούλα

Η αναπομπή έγινε «για πολιτικούς και όχι νομικούς λόγους»
 
Η Βουλή απέρριψε στη χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του νόμου με τον οποίο παραχωρούνται αρμοδιότητες σε τεχνοκράτες αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες. Η αναπομπή απορρίφθηκε με  33 ψήφους έναντι 17 και καμιά αποχή.

Ο νόμος που είχε ψηφιστεί από την Ολομέλεια κατά πλειοψηφία, προνοεί τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε τεχνική επιτροπή η οποία θα έχει την αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες εξόρυξης φυσικού αερίου, ενώ τον τελικό λόγο για την παραχώρηση αδειών θα έχει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο λόγος για τον οποίο αναπέμφθηκε ο νόμος από τον Πρόεδρο Χριστόφια είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολιτικός και όχι νομικός, διότι οι τεχνοκράτες δεν είναι υπόλογοι στον λαό, σε αντίθεση με τους πολιτικούς. Στην περίπτωση που ο νόμος ισχύσει, τότε, το σκεπτικό είναι, ότι αφαιρείται από τον λαό το δικαίωμα να κρίνει αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις (τους πολιτικούς) και πλήττεται με αυτό τον τρόπο η λαϊκή κυριαρχία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"