Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 31, 2011

Κινδυνεύει να αποβληθεί ο μαθητής με την μούντζα!!

Εικόνα
Ο μαθητής που μούντζωσε προς την πλευρά των επισήμων, κινδυνεύει με αποβολή απο το σχολείο του σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.. Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου μέσω των blogs και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει...

5 τρόποι που μπορεί το Facebook να κάνει κακό στη σχέση σου!

Εικόνα
5 τρόποι που μπορεί το Facebook να κάνει κακό στη σχέση σου!
Σίγουρα σου ‘χει τύχει να δημιουργηθεί μια παρεξήγηση απ’ το πουθενά στη σχέση σου και η αιτία να είναι το facebook.Αν όχι, τότε πάλι με σιγουριά...
λέω ότι θα συμβεί. Ανακάλυψε τους 5 πιο συχνούς λόγους για του οποίους θα σου κάνει σκηνή, και θα φταίει το facebook.

Relationship status: single
Ενώ λοιπόν έχεις γνωρίσει μια κοπέλα, που σου αρέσει και της αρέσεις, έχετε βγει δυο-τρεις φορές, έχετε περάσει λίγο χρόνο μαζί και όχι μόνο, έρχεται η στιγμή της αλήθειας. Βλέπει ότι το status σου παραμένει single και έρχεται η αναμενόμενη σκηνή. Δεν είσαι σίγουρος για κάτι ακόμα για να το ανακοινώσεις σε όλους, αλλά εκείνη δεν υπάρχει περίπτωση να το σκεφτεί έτσι. Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις την γκρίνια είναι να μην έχεις καθόλου πληροφορίες στο συγκεκριμένο πεδίο του προφίλ σου.



Άτυχες στιγμέςΑν η κοπέλα που βγαίνεις είναι φίλη σου στο facebook, τότε σίγουρα έχει δει αποτυχημένες φωτογραφίες σου από το παρελθόν. Δύο χρόνια πριν που είχε…

Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των νέων!

Εικόνα
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (2005), 9,5-22% των παιδιών και των εφήβων παρουσιάζουν διαταραχές καιπροβλήματα συναισθήματος, συμπεριφοράς, ανάπτυξης, με σημαντικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες...


επιπτώσεις. 50% των ψυχικών διαταραχών στους ανθρώπους ξεκινούν πριν από την ηλικία των 14 ετών και συχνά υποτροπιάζουν ή χρονίζουν. Η πλειονότητα των παιδιών και των εφήβων με σημαντικές ανάγκες ψυχικής υγείας δεν φτάνουν στις υπηρεσίες, ακόμα και σήμερα.
Τα προβλήματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων συχνά συνοδεύονται από ψυχικό, κοινωνικό και οικονομικό βάρος. Επίσης, συχνά συνοδεύονται από σημαντικές δυσκολίες στις σχέσεις με συνομηλίκους, στις σχολικές επιδόσεις, καθώς και στην ενήλικη ζωή, με δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις και αυξημένα ποσοστά εμπλοκής με το νόμο και τις υπηρεσίες ΨΥΠΕ και πρόνοιας. Η ανάγκη για δράση επιβάλλεται επιπλέον και από την εφαρμογή στην πράξη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Παρά ταύτα, η επένδυση στην ψυχ…
Εικόνα
1517: Ο Λούθηρος τοιχοκολλεί τις 95 θέσεις του στην εκκλησία του Βίτενμπεργκ και ακολουθεί το σχίσμα στην καθολική εκκλησία. 1882: Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ δημοσιεύει τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς». 1918: Συμμαχικά και...


ελληνικά πλοία («Αβέρωφ», «Κιλκίς» ) καταπλέουν στην Κωνσταντινούπολη. Ταυτόχρονα, τμήμα Κρητών χωροφυλάκων εγκαθίσταται στο Φανάρι ως φρουρά του Πατριαρχείου. 1922: Αρχίζει η Δίκη των «6» (Γούναρης, Στράτος, Πρωτοπαπαδάκης, Θεοτόκης, Μπαλτατζής, Χατζανέστης), που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τη μικρασιατική καταστροφή. 1940: Ο φυλακισμένος ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, με επιστολή του που δημοσιεύεται στον παράνομο «Ριζοσπάστη», καλεί τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά των Ιταλών φασιστών. 1948: Γίνεται η τελευταία εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου - θρύλος«Αβέρωφ»... «Συνήθης εν όρμω υπηρεσία. Κινήσεις συμφώνως τω πίνακι. Έκτακτον ουδέν» γράφει και περνά στην ιστορία. Γεννησεις 1833: Αλεξάντρ Μποροντίν, ρώσος συνθέτης, που κέρδιζε τα προς το ζη…

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"

Εικόνα
Τα αγροτουριστικά διαμερίσματα"Ενύπνιον"στην Παλιά Κακοπετριά ξεκίνησαν τη λειτουργία τους. Σκοπός είναι να σας προσφέρουν ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας σας μακριά από τους δυνατούς θορύβους, τις εντάσεις και το άγχος της πόλης.
Tα αγροτουριστικά διαμερίσματα «Ενύπνιον» βρίσκονται στην Παλαιά Κακοπετριά. Εφάπτονται στον κύριο δρόμο της Παλαιάς Κακοπετριάς ανάμεσα στα άριστα διατηρημένα σπιτάκια, τα οποία χρησιμοποιούνται είτε ως μόνιμες είτε ως εξοχικές κατοικίες.
Η λέξη «ενύπνιον» σημαίνει «όνειρο». Γι’ αυτό και  το όνομα στο συγκρότημα, γιατί πιστεύουμε ότι μένοντας στο "Ενύπνιον", θα μπορέσετε να ονειρευτείτε την κυπριακή παράδοση καθώς και τη ζωή που είχαν οι άνθρωποι πολλά χρόνια πριν.
Ελπίζουμε επίσης ότι η διαμονή σας στο "Ενύπνιον" θα σας φέρει κοντά στη Κυπριακή παράδοση και θα σας θυμίσει παλιές όμορφες εποχές προσφέροντας ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: Τηλ. επικοινωνίας:22-924500, 96…

Ντάουνερ και Πάσκο πήραν τα ηνία από τα χέρια του Μπαν Κι Μουν

Εικόνα
Οι τριμερείς έγιναν «σύνεγγυς» με τους Πάσκο και Ντάουνερ να προωθούν, σε χωριστές συναντήσεις με Χριστόφια και Έρογλου, «γεφυρωτικές προτάσεις». – Έντονες αντιδράσεις για τη διαδικασία από τα κόμματα και τον Αρχιεπίσκοπο να διερωτούνται πού άφησε την «Κυπριακή Ιδιοκτησία» ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Χωρίς μεγάλες προσδοκίες για επίτευξη προόδου, όπως εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι στην έδρα του ΟΗΕ, ξεκίνησαν χθες οι συνομιλίες για το Κυπριακό στην έπαυλη "Greentree Estate" της περιοχής Μανχάσετ, στο Λονγκ 'Αιλαντ της Νέας Υόρκης.

Το πρόγραμμα του διημέρου των διαπραγματεύσεων άρχισε με πρόγευμα εργασίας και την καθιερωμένη φωτογράφιση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Στη συνέχεια, οι τρεις ομάδες (Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και Ηνωμένα Έθνη) άρχισαν ένα "νέο γύρο" διαλόγου, με στόχο να υπάρξουν συγκλίσεις σε ζητήματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού: π…

Τουρκική πρόβα πολέμου γύρω από το Οικόπεδο 12

Εικόνα
ΑΘΗΝΑ: Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα μετά την νυχτερινή της διείσδυση στον εναέριο χώρο του Αιγαίου την Παρασκευή, την επομένη  η Άγκυρα κλιμάκωσε τις προκλήσεις τους στην θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο. 

Το Σάββατο το μεσημέρι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκησης TASMO νοτίως της Κύπρου μεταξύ του νησιού και της εξέδρας γεώτρησης, ενώ την ίδια στιγμή στην περιοχή βορείως της Κύπρου, μεταξύ των κατεχομένων και της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε μία δεύτερη άσκηση μικρότερης κλίμακας αλλά με σημαντικό πολιτικό μήνυμα προς την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται και από την ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε για την πρώτη άσκηση την οποία οι Τούρκοι εξέδωσαν αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν από την διεξαγωγή της, σκοπός τους δεν ήταν μόνο να στείλουν ένα μήνυμα στην Λευκωσία, αλλά και στο Ισραήλ αφού η περιοχή που η ΝΟΤΑΜ δέσμευε για την πρώτη άσκηση βρίσκεται κοντά και στο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρκικές ασκήσεις περιελάμβαναν την πραγματοποίηση τριών σεναρίων. Το πρώτο σ…

Ομήρου: Η λύση στο Κυπριακό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή.

Εικόνα
Μονόδρομος η αλλαγή τακτικής και στρατηγικής στη διαχείριση του Κυπριακού

Η λύση στο Κυπριακό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή, να σέβεται και να είναι εναρμονισμένη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και δεν μπορεί να θεωρείται δήθεν «μαξιμαλισμός» η επιδίωξη λύσης που θα έχει τα χαρακτηριστικά και τις διασφαλίσεις που υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου. 

Μιλώντας στα Αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμή του λαϊκού ζωγράφου
Μιχαήλ Κκάσιαλου στην Λάρνακα, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως δεν μπορεί η Κύπρος, μέλος ισότιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καταστεί μέσα από τη λύση ευρωπαϊκή χώρα δεύτερης κατηγορίας. 

''Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη σταθερότητα και την ειρήνη. Μόνο έτσι μπορεί να αποκατασταθεί το δίκαιο και η ομαλότητα στην Κύπρο και την περιοχή'', σημείωσε.

Αξιοποιώντας, συνέχισε, το νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον μέσα στο οποίο είναι πλέον ενταγμένο το Κυπριακό, με ανάπτυξη πρωτοβουλιών και κινήσεων από τη δική μας πλευ…

«Η Ελλάδα στα βράχια», μετά τα έκτροπα στην επέτειο του ΟΧΙ

Εικόνα
«Το αβγό του φιδιού επωάζεται στα χέρια των εξτρεμιστών»

ΑΘΗΝΑ:  Φαινόµενα διάλυσης του κράτους, παράλυσης των µηχανισµών διαφύλαξης της τάξης ενώπιον των πρωτοφανών διαµαρτυριών και προσπάθεια ευτελισµού των πολιτικών προσώπων, ακόµη και του Προέδρου της Δηµοκρατίας, εκδηλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα στις παρελάσεις για την επέτειο του «Οχι». Ο κ. Κ. Παπούλιας αποχώρησε οργισµένος από τη Θεσσαλονίκη, όπου µαταιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση. Πρωτοφανή επεισόδια και αποδοκιµασίες σηµειώθηκαν σε όλη τη χώρα, προκαλώντας αµηχανία και ένταση στην κυβέρνηση, η οποία µίλησε για απόπειρα εκτροπής από πολιτικά υποκινούµενες οµάδες. Πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες παρακολουθούν ανήσυχοι τα γεγονότα εκτιµώντας ότι ενδεχοµένως να αποτελούν πρόδροµα φαινόµενα γενικότερης κατάρρευσης και ενδεχόµενο προάγγελο πολιτικών εξελίξεων. 

Η κυβέρνηση υποτίµησε τις διαστάσεις που έλαβαν τα φαινόµενα ανοµίας το προηγούµενο διάστηµα αλλά και την ένταση των αντιδράσεων του κόσµου. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστηµ…

Τρισέ: Η κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει

Εικόνα
Από σήμερα, Διοικητής της ΕΚΤ ο Μάριο Ντράγκι

Η κρίση χρέους την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν έχει ξεπεραστεί παρά τα μέτρα που αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, προειδοποιεί ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Από σήμερα Δευτέρα, η ΕΚΤ θα έχει στο τιμόνι της τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέντευξή του αυτή, ο Τρισέ πιέζει τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης να κρατήσουν την υπόσχεσή τους για μείωση των κολοσσιαίων χρεών στην Ευρώπη.

"Η κρίση δεν έχει τελειώσει. Έφερε στο φως την αδυναμία των αναπτυγμένων οικονομιών. Βλέπουμε σήμερα την αδυναμία της αμερικανικής και της ιαπωνικής οικονομίας, αλλά επίσης τις αδυναμίες της Ευρώπης", τονίζει ο Τρισέ.

"Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια της συνόδου κορυφής πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσε…

Ξανάρχισαν οι σκοτωμοί μεταξύ Ισραήλ-Τζιχάντ

Εικόνα
Δέκα νεκροί και παρέμβαση της Αιγύπτου για εκεχειρία

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε βάση της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, σκοτώνοντας πέντε ανώτερα στελέχη της.

Επιθέσεις δέχτηκαν και άλλοι δύο στόχοι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άλλοι 4 άνθρωποι.

Οι Παλαιστίνιοι απάντησαν με μπαράζ ρουκετών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ισραηλινός πολίτης. 

Η νέα έξαρση της βίας δίνει τέλος στη σχετική ηρεμία μετά την ανταλλαγή του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ με παλαιστίνιους κρατούμενους την περασμένη εβδομάδα.

Η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ανέφερε ότι ένα από τα ηγετικά της στελέχη σκοτώθηκε στην επίθεση. 

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι τα αεροσκάφη του ''έπληξαν ομάδα 
τρομοκρατών που ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς''. 

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Αμπού Αχμεντ είπε ότι ''δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να μιλήσουμε περί εκεχειρίας τώρα, ύστερα από ένα τέτοιο μεγάλο έγκλημα εναντίον ηγετών της οργάνωσή…

Και κυνηγοί, μεταξύ των θυμάτων της πρώτης ημέρας λαγο-κυνηγίου

Ένας πέθανε από ανακοπή καρδίας και δύο τραυματίσθηκαν από πτώση σε χαράδρες.
Με το θάνατο ενός 66χρονου κυνηγού σημαδεύτηκε η πρώτη κυνηγετική εξόρμηση για το κυνήγι του ενδημικού θηράματος του λαγού και της πέρδικας στη Κύπρο. 

Νεκρός είναι ο Σωκράτης Βρασίδας από το Στρόβολο ο οποίος είχε μεταβεί με φίλο του για κυνήγι στο Πολέμι στην επαρχία Πάφου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βρασίδας σε κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος.

Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Εκ πρώτης όψεως ο θάνατος του φαίνεται να οφείλεται σε ανακοπή καρδίας.
Εξάλλου τραυματίσθηκεαν, ο Νικόλας Γιαννακού από πτώση σε χαράδρα στην περιοχή Αγρού και ο Νίκος Θαλασσίτης από πτώση σε χαράδρα στην περιοχή Γεράσας.