Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 2, 2011

Σαν σήμερα...2 Νοεμβρίου

Εικόνα
Γεγονoτα 1789 : Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της γαλλικής εκκλησίας. 1823 : Σε μήνυμά του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα των επαναστατημένων Ελλήνων στην ανεξαρτησία.

Μπαν Κι Μουν: Να ξανάρθετε τον Γενάρη, έτοιμοι για πολυμερή διάσκεψη

Εικόνα
Με προφανή σκοπό να οδηγηθούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό σε κατάληξη  πρίν από τον Ιούλιο του 2012, που αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κυπριακή Δημοκρατία, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, όρισε νέα συνάντησή του με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου τον ερχόμενο Ιανουάριο, προδιαγράφοντας ταυτόχρονα και τον καθορισμό «πολυμερούς διάσκεψης».

Πέντε νέες μαρτυρίες στην υπόθεση του γυναικολόγου

Δύο από τα θύματά του ήσαν ανήλικες, λέγει η Αστυνομία Η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από δύο ακόμα γυναίκες και αναμενόταν να ληφθούν μαρτυρίες από άλλες τρεις στο πλαίσιο των ανακρίσεων που διεξάγονται για την υπόθεση του 56χρονου γυναικολόγου από τη Λάρνακα που τέθηκε, εκ νέου υπό οκταήμερη κράτηση.

Ομοβροντία βουλευτών κατά της Πραξούλας στην Επιτροπή Εμπορίου

Εικόνα
Εκείνη απάντησε με παραπομπή του Κασίνη σε πειθαρχική έρευνα Για ελλιπή ενημέρωση της Υπουργού, ψευδείς δηλώσεις αναφορικά με δήθεν πρόθεση της Κυβέρνησης να αναβάλει την έναρξη της ερευνητικής γεώτρησης για εξεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αλλά και διαρροές εμπιστευτικών εκθέσεων ενημέρωσης της εταιρείας Noble, κατηγόρησε σήμερα το Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου την απόφαση της για αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το Σόλωνα Κασίνη.

Άρχισε η συζήτηση των νομοσχεδίων για τις Τράπεζες

Εικόνα
Θετικές προσεγγίσεις από τα κόμματα Αρχισε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση τριών κυβερνητικών νομοσχεδίων, που προβλέπουν συγκεκριμένες ενέργειες και την ύπαρξη του απαραίτητου θεσμικού και νομικού πλαισίου, προκειμένου η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι σε θέση, σε περίπτωση κατά την οποία προκύψει ανάγκη, να παρέμβει για στήριξη του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Να μοιράσουμε το Αέριο με τους Τούρκους λέγει η Χίλαρι

Εικόνα
Στο κυπριακό και στο θέμα των ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων, ζητώντας όπως όλες οι "πλευρές" επωφεληθούν, αναφέρθηκε η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας στο δείπνο του Ετησίου Συνεδρίου για τις Αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, το οποίο διοργανώνει το Αμερικανοτουρκικό Συμβούλιο στη Νέα Υόρκη.