Πέντε νέες μαρτυρίες στην υπόθεση του γυναικολόγου

Δύο από τα θύματά του ήσαν ανήλικες, λέγει η Αστυνομία
Η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από δύο ακόμα γυναίκες και αναμενόταν να ληφθούν μαρτυρίες από άλλες τρεις στο πλαίσιο των ανακρίσεων που διεξάγονται για την υπόθεση του 56χρονου γυναικολόγου από τη Λάρνακα που τέθηκε, εκ νέου υπό οκταήμερη κράτηση.

Με βάση τα πρόσθετα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή της Αστυνομίας, οι ανακριτικές αρχές επικοινωνούν με αριθμό προσώπων για υποβοηθητική και χρήσιμη μαρτυρία στη διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία κατηγορείται ο 56χρονος γυναικολόγος στη Λάρνακα, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

Δήλωσε πως εκ πρώτης όψεως από τη μέχρι σήμερα επιστημονική επεξεργασία των τεκμηρίων και την ταυτοποίηση τους με φακέλους ασθενών και άλλων έγγραφων προκύπτει το σοβαρό ενδεχόμενο δύο από τις 36 περιπτώσεις να πρόκειται για γυναίκες, οι οποίες κατά το χρόνο φερόμενης διάπραξης των αδικημάτων να ήταν ανήλικες.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε πως η ταυτότητα των μαρτύρων έχει εξακριβωθεί από την Αστυνομία με πλήρη εχεμύθεια, μέσω από τη διαδικασία σύγκρισης τεκμηρίων που αφορούν τις ασθενείς του υπόπτου, λέγοντας ότι θέλουμε να καταθέσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι κύριο μέλημα της Αστυνομίας είναι να διαφυλαχθούν τα προσωπικά δεδομένα των εμπλεκόμενων προσώπων και ταυτόχρονα αυτό το λεπτό και σοβαρό ζήτημα να τύχει απόλυτα εμπιστευτικού χειρισμού και σε αυστηρό πλαίσιο εχεμύθειας.

Για το σκοπό αυτό, στην πολυμελή ανακριτική ομάδα συμμετέχει εξειδικευμένο προσωπικό και γυναίκες μέλη της Αστυνομίας που καθόρισαν την προεργασία για την ενημέρωση των προσώπων με τα οποία θα επικοινωνήσει η Αστυνομία και την όλη διαχείριση της υπόθεσης, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι για τη διερεύνηση της υπόθεσης ασχολείται μόνο ο άκρως απαραίτητος αριθμός αστυνομικών, με σαφείς οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας όπως σε κάθε τεκμήριο τοποθετηθεί κωδικός πρόσβασης ώστε να μην είναι ανεξέλεγκτη η πρόσβαση στα τεκμήρια της υπόθεσης.

Πέραν της εμπλοκής γυναικών αστυνομικών απαιτείται και η εμπλοκή αστυνομικών που έχουν εξειδικευμένη κατάρτιση και θα βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης, είπε αναφέροντας πως ο χειρισμός των τεκμηρίων θα γίνει από τον ελάχιστο δυνατό αριθμό μελών της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια να διαφυλαχθεί το απόρρητο του χειρισμού των τεκμηρίων.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πριν ενάμισι χρόνο γυναίκα αποτάθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό και παραπονέθηκε για παρενόχληση της από το συγκεκριμένο γιατρό και ότι η Αστυνομία την παρέπεμψε στο Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως πριν ενάμισι χρόνο δόθηκε μια υπό μορφή καταγγελίας πληροφορία στην Αστυνομία η όποια έτυχε διερεύνησης χωρίς να στοιχειοθετηθεί οτιδήποτε εναντίον του γυναικολόγου.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"