Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 18, 2013

Φρένο υπ. Εργασίας στην προβλεπόμενη αύξηση

Εικόνα
Παρά το γεγονός ότι με την τελευταία αναθεώρηση του ύψους του δημόσιου βοηθήματος, από τον περασμένο Ιούλιο, οι δικαιούχοι θα έπρεπε να λαμβάνουν επιπλέον 30 ευρώ τον μήνα για τις βασικές τους ανάγκες, 14 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο άνω των 14 ετών και οκτώ ευρώ για κάτω των 14 ετών, εντούτοις το υπουργείο Εργασίας επικαλούμενο αύξηση δαπανών καταθέτει στη Βουλή κανονισμούς για μηδενικές αυξήσεις μέχρι τον Ιούλιο του 2014.

Με τιμές «εν ενεργεία Προέδρου» αποχαιρετά η Κύπρος τον Γλαύκο Κληρίδη.-

Εικόνα
Πολιτεία και λαός αποχαιρετούν με συγκίνηση τον ιστορικό ηγέτη Γλαύκο Κληρίδη. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 11 το πρωί από τον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο. Η ημέρα της κηδείας έχει κηρυχθεί δημόσια αργία.

Μείωση των θανάτων από οδικά δυστυχήματα στην Κύπρο κατά 28% - Στόχος η μείωση στο 50%.-

Εικόνα
Mια πολύ θετική χρονιά για την Κύπρο όσον αφορά τους οδικούς θανάτους ήταν το 2012, αφού σημειώθηκε 28% μείωση των θανάτων με αποτέλεσμα η Κύπρος να βρίσκεται στη 12η καλύτερη θέση στην ΕΕ, από την 22η θέση που βρισκόταν το 2011, αναφέρει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων οδικών συγκρούσεων, που είναι η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου, με βάση απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ποίος ο Γλαύκος Κληρίδης, όπως ο ίδιος τον γνώρισε και τον έζησε… «Γιατί δεν φοίτησα σε δημοτικό σχολείο… Είμαι Πίτσιλλος, έστω και... Ευρωπαίος Πίτσιλλος».-

Εικόνα
Σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στις 9 Φεβρουαρίου 2003, μια εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές (τις οποίες δεν κέρδισε) ο Γλαύκος Κληρίδης μίλησε για τους κυριότερους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής του – από την παιδική του ηλικία, όταν αρνήθηκε να πάει στο Δημοτικό…

«Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας – Γλαύκος Κληρίδης» να ονομασθεί το αεροδρόμιο Λάρνακας - Ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά του στην πατρίδα.-

Εικόνα
Μετά την πρόταση του πρώην υπουργού εξωτερικών Νίκου Ρολάνδη για να μετονομασθεί το αεροδρόμιο Λάρνακας σε «Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας -‘Γλαύκος Κληρίδης’» σε ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά του ιστορικού ηγέτη της Κύπρου στην πατρίδα, και ο Δημοκρατικός Συναγερμός υποστηρίζει την ιδέα με ανοικτή επιστολή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κόμματος Νίκου Τορναρίτη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τορναρίτης:

Ο ΟΗΕ υιοθετεί την άποψη για αξιοποίηση των συγκλίσεων στο «έγγραφο Ντάουνερ» - Εξουδετερώνεται η αρχή ότι «τίποτε δεν θεωρείται συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα».

Εικόνα
Πληροφορίες από διεθνείς διπλωματικές και πολιτικές πηγές αναφέρουν ότι το έγγραφο Ντάουνερ παραμένει για τα Ηνωμένα Έθνη στο τραπέζι και θα τεθεί ενώπιον των εμπλεκομένων με την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. 

Με συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε στην Ελλάδα η επέτειος του Πολυτεχνείου.-

Εικόνα
ΑΘΗΝΑ: Με την καθιερωμένη πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από την πύλη του Πολυτεχνείου προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία κοτυφώθηκαν χθες Κυριακή στην Ελλάδα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης το 1973. Οι πύλες στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου ήταν ανοιχτές για το κοινό μέχρι τη 13:00 με την περιφρούρηση του κτιρίου να έχουν αναλάβει φοιτητές και καθηγητές.

ΚΑΙΡΟΣ: Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες

Εικόνα
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα θα παρατηρούνται νεφώσεις που κυρίως τις απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.