Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 6, 2013

Απόπειρα αυτοκτονίας από τη Βίκυ Σταμάτη-Τζοχατζοπούλου - Δριμύ "κατηγορώ" του δικηγόρου της κατά των Αρχών

Εικόνα
Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε λίγο μετά τις 19.00 της Πέμπτης η Βίκυ Σταμάτη, όταν πληροφορήθηκε ότι θα μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές της Θήβας.

Η Τράπεζα Κύπρου "ξεπλαίνει" τις σπερμολογίες Ειρήνης-Πανίκου - Δεν έκλεισαν λογαριασμοί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος - Ήταν ανενεργοί, κυρίως φοιτητικοί, λογαρισμοί

Εικόνα
Αναφορικά με το σάλο για το θέμα των λογαριασμών πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (PEPs) στην Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου διευκρινίζει, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, τι ισχύει και τι όχι. Η ουσία της ανακοίνωσης είναι ότι η Τράπεζα Κύπρου θέλει να καταστήσει σαφές ότι ουδείς από τους υπό αναφορά λογαριασμούς έχει κλείσει λόγω υποψίας ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η διαδικασία αποκρατικοποίησης Ημικρατικών αρχίζει μετά από 2-3 χρόνια- Οι πρόνοιες του σχεδίου δράσης που εγκρίθηκε από το Υπουργικό - Δεσμεύσεις της Κυβέρνησης έναντι των εργαζομένων - Όχι πώληση τώρα, λέγει η ΣΥΤΑ

Εικόνα
Το Υπουργικό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως στο νομοσχέδιο - πολιτική απόφαση για τις αποκρατικοποιήσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού, της CYTA και της Αρχής Λιμένων, κάτι που αποτελεί υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των δανειστών της για εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, με το ΔΗΚΟ να διατηρεί ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις.

Στα όρια του τεμαχίου 3 της ΑΟΖ το Μπαρμπαρός

Εικόνα
Σε νέες προκλητικές ενέργειες προχώρησε την Πέμπτη το τουρκικό Σκάφος Μπαρμπαρός. Το Ερευνητικό Σκάφος πραγματοποίησε σεισμογραφικές έρευνες στα όρια του οικοπέδου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ. Νωρίτερα το πρωί έπλευσε κατά μήκος της χερσονήσου της Καρπασίας, σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή. Στη συνέχεια ακολόυθώντας ευθεία πορεία έφθασε στα όρια της Κυπριακής και της Λιβανέζικης ΑΟΖ.

Αρχίζουν δουλειά οι Ομάδες Εργασίας στο Κυπριακό - Το αδιέξοδο παραμένει

Εικόνα
Η ελληνοκυπριακή πλευρά προετοιμάζεται για την επανέναρξη των συνομιλιών, παρόλο που η στάση της τουρκικής πλευράς παραμένει άτεγκτη και φρενάρει τις όποιες προοπτικές. Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τα μέλη των επτά Ομάδων Εργασίας για το Κυπριακό. Ήταν η πρώτη συνάντηση -είδε τη Δευτέρα και τη διαπραγματευτική ομάδα- και ως εκ τούτου, έγινε μια συνολική ενημέρωση, τόσο για τις εξελίξεις όσο και για τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Στη Βουλή οι προτάσεις της ΕΔΕΚ για αποκοπή στο 13ο μισθό

Εικόνα
Κατατέθηκαν το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων από το ΚΣ ΕΔΕΚ δύο προτάσεις νόμου για συνεισφορά των υπαλλήλων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα από τον 13ο μισθό του 2013 για να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κατά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Παραίτηση από την Τράπεζα Κύπρου του Φοίβου Στασόπουλου, Γεν. Διευθυντή του τομέα Μεγάλων Επιχειρήσεων

Εικόνα
Αιφνίδια παραίτηση υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός διευθυντής Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, Φοίβος Στασόπουλος.

Ανοίγει τη Δευτέρα το Πολυτεχνείο

Εικόνα
Κλίμα εκτόνωσης επικρατεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από τη Δευτέρα, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Ιδρύματος, που όπως εκτιμάται μπορεί να συμπαρασύρει και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.