Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 24, 2013

*Ζώδια 24/4

ΚΡΙΟΣ Σήμερα, είναι η ημέρα των θετικών αλλαγών γιατί θα αντιληφθείτε ότι πιο εύκολα μπορείτε να ακούσετε και να πλησιάσετε τα πολύ στενά σας πρόσωπα και κατά κάποιο τρόπο θα συνεργαστείτε με άνεση. Επίσης, προσφέρεται για καλύτερες συμφωνίες, συνεργασίες ή ακόμα και με ένα πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο την επιστροφή ενός προσώπου. Είναι πολύ σημαντικό να κινηθείτε διπλωματικά και με περισσότερη διάθεση για επικοινωνία. Ο Ζυγός σίγουρα θα σας αναστατώσει.

Σαν σήμερα. . . 20 Απριλίου

Εικόνα
Γεγονότα 1841:  Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε  Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ , που θεωρείται το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της λογοτεχνίας. 1914:   Η Σφαγή του Λάντλοου . Η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας του Κολοράντο ανοίγει πυρ κατά απεργών ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής συνδικαλιστής Λούης Τίκας.

Κλείδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου

Εικόνα
Λευκωσία:  Τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και νυν δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό προτίθεται να διορίσει στην προεδρία του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, η Κεντρική Τράπεζα, ενδεχομένως και με τη σύμφωνο γνώμη της Κυβέρνησης.

Φόρος €50 έως €131 χιλιάδες το χαράτσι στα ακίνητα

Εικόνα
Λευκωσία:  Μεταξύ €50 και €160 ως φόρο ακίνητης περιουσίας θα πληρώσει η μάζα των ιδιοκτητών, σύμφωνα με τη φόρμουλα που θα καταθέσει σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών.

Δεν είναι εκτελεστή πράξη το «κούρεμα»

Εικόνα
Λευκωσία:  Mε προδικαστική ένσταση και με την αυτοεξαίρεση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Πέτρου Αρτέμη, άρχισε η ακρόαση της πρώτης προσφυγής με την οποία ζητείται η ακύρωση των δύο διαταγμάτων που εκδόθηκαν από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και διαλαμβάνουν πώληση εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς και «κούρεμα» καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου.

Ποινικές έρευνες και διαθεσιμότητες για τις μίζες στο Κτηματολόγιο

Εικόνα
Λευκωσία:  Την παρέμβαση του επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Γιάννου Δανιηλίδη, προκάλεσε η νέα υπό διερεύνηση υπόθεση διαφθοράς στο Τμήμα Κτηματολογίου. Και αυτό γιατί, όπως επιβεβαιώθηκε μέσα από την έρευνα της Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, έχουν παραβιαστεί κατά κόρον, τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανυποψίαστων πολιτών που αφορούν περιουσιακά τους στοιχεία.

Κανένας αγωγός από το Ισραήλ προς την Τουρκία

Εικόνα
Λευκωσία:  Δεν τίθεται θέμα αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Τουρκία. Δεν είναι στη πράξη, πολιτικά και νομικά, εφικτό. Κι αυτό γιατί ένας τέτοιος αγωγός δεν μπορεί παρά να περάσει από τη θάλασσα. Ποια θάλασσα; Την ΑΟΖ της Συρίας, την ΑΟΖ του Λιβάνου ή την ΑΟΖ της Κύπρου και μέσω κατεχομένων στην Τουρκία.