Κλείδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου

Κλείδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ΚύπρουΛευκωσία: Τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και νυν δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό προτίθεται να διορίσει στην προεδρία του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, η Κεντρική Τράπεζα, ενδεχομένως και με τη σύμφωνο γνώμη της Κυβέρνησης.

Διοικητής και υπουργός Οικονομικών είχαν χθες σύσκεψη στην οποία οριστικοποιήθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και σε αυτό περιλήφθηκαν οι ακόλουθοι:

Πρόεδρος, Αλέξης Γαλανός, δήμαρχος Αμμοχώστου, πρώην πρόεδρος Βουλής,
Λάμπρος Παπαδόπουλος, πρώην επικεφαλής ερευνών Citigroup,
Φίλιππος Μαννάρης, αναλογιστής AON Hewitt,
Πανίκος Πούρος, πρώην γενικός διευθυντής υπουργείων Εξωτερικών και Γεωργίας και πρώην διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού,
Σάββας Σαββίδης, πρώην διευθυντής της Τράπεζας Αναπτύξεως,
Γιώργος Θεοχαρίδης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομίας στο CIIM,
Κρίστης Χασάπης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,
Τάκης Ταουσιάνης, τραπεζίτης, Σοφοκλής Μιχαηλίδης, πρώην ανώτερος διευθυντής ΚΤ,
Έμιλυ Γιολίτη, δικηγόρος, Λένια Γεωργιάδου, πρώην διευθύντρια στην ΚΤ,
Κώστας Χατζήπαπας, εκπρόσωπος ΕΤΥΚ,
Erol Riza, χρηματοοικονομικά, πρώην στέλεχος ΚΤ,
Μιχάλης Ζαννετίδης, επιχειρηματίας, και
Ανδρέας Περσιάνης, χρηματοοικονομικά.

Σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί ο διορισμός, ο νυν δήμαρχος Αμμοχώστου θα κληθεί να διαχειριστεί τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πρώτη γενική συνέλευση των νέων μετόχων-καταθετών της Τράπεζας που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Μαζί με την ομάδα των πρώην κρατικών αξιωματούχων, τραπεζιτών, ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και οικονομολόγων, οι διοικητικοί σύμβουλοι της Τράπεζας θα πρέπει να επιλέξουν τον αναπληρωτή CEO της Τράπεζας, που δεν αποκλείεται να είναι από το εξωτερικό.

Στο μεταξύ, οι Αρχές της Ρουμανίας και της Κύπρου κατέληξαν σε μια διευθέτηση σε ό,τι αφορά την πώληση της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου στη χώρα, η οποία παραμένει κλειστή επί δύο εβδομάδες μέχρι να εξευρεθεί αγοραστής, δήλωσε αξιωματούχος της ρουμανικής Κεντρικής Τράπεζας.

«Χάρη σε μια καλή συνεργασία, εντέλει βρήκαμε μια λύση. Οι καταθέσεις προστατεύονται και θα τεθούν υπό ρουμανική δικαιοδοσία», δήλωσε ο Αντριάν Βασιλέσκου, σύμβουλος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας Μουγκούρ Ισαρέσκου, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"