Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 8, 2012

Σαν σήμερα. . . 8 Φεβρουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1600:  Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο, λόγω των αιρετικών απόψεών του... Υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.

Ολοένα και νέες απαιτήσεις προβάλλει η Τρόικα στην Αθήνα

Εικόνα
Με Λερναία Ύδρα παρομοίασε την κατάσταση ο Βενιζέλος – Σήμερα τελικά η σύσκεψη Παπαδήμου- Αρχηγών    Αθήνα: Με φόντο τις γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις, συνεχίστηκαν και χθες, χωρίς διακοπή και χωρίς τέλος μαραθώνιες και σκληρές διαπραγματεύσεις  της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Τρόικα,  από το πρωί μέχρι αργά τη νύκτα.  Σήμερα το πρωί -εκτός νέου απροόπτου- θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για την εξέταση και έγκριση του κειμένου του προμνημονίου, το οποίο ΕΕ και ΔΝΤ έχουν καταστήσει σαφές ότι θεωρούν απαραίτητο για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.

Η Πραξούλα δεν θα διαπραγματευθεί τις αδειοδητήσεις

Εικόνα
Στην Ολομέλεια προς ψήφιση το Νομοσχέδιο Αβέρωφ. – Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί στις 13 Φεβρουαρίου. Έντονα δυσαρεστημένη αποχώρησε χθες από τη Βουλή η υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου αφού παρά τις δικές της προσπάθειες και αυτές των βουλευτών του ΑΚΕΛ, η πρόταση νόμου του Αβέρωφ Νεοφύτου με την οποία τη διαπραγμάτευση για το β’ γύρο αδειοδοτήσεων αναλαμβάνει τεχνική Επιτροπή, οδεύει προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Αναστολή της επιβολής τόκων αποφάσισε η ΑΗΚ

Εικόνα
Οι αντιδράσεις των καταναλωτών και της Βουλής έφεραν αποτέλεσμα Την έγκριση της ΡΑΕΚ θα ζητήσει η ΑΗΚ για αναστολή της απόφασης για επιβολή τόκων για μη έγκαιρη εξόφληση λογαριασμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής, «μετά από την Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας χθες το πρωί, κατά την οποία η Επιτροπή κάλεσε την ΑΗΚ όπως επανεξετάσει την απόφαση για επιβολή τόκου 5% ετησίως και επιβάρυνση 5 ευρώ για διμηνιαίους καταναλωτές και 10 ευρώ για μηνιαίους καταναλωτές, συνήλθε το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ για να εξετάσει το θέμα όπως ήταν και η δέσμευση που ανέλαβε η Αρχή έναντι της Επιτροπής». 

Αναστασιάδης: «Δεν είμαι υπόλογος στην ηγεσία του ΑΚΕΛ»

Εικόνα
«Ένας σύγχρονος πολιτικός δεν μπορεί να μένει αγκυλωμένος στο παρελθόν» - Εισηγείται όπως Υποεπιτροπή του ΕΣ καταρτίσει πλαίσιο λύσης του Κυπριακού και να αλλάξει η πρακτική ο Πρόεδρος να είναι ο Διαπραγματευτής. Θα κάνω αυτό που είναι προς όφελος της πατρίδας μου και δεν είμαι υπόλογος σε κανένα και κυρίως στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στις κατηγορίες για μεταλλάξεις του στο κυπριακό αλλά και στο θέμα της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου.

«Ο Ντάουνερ έδωσε πολλές φορές σωσίβιο στην τ/κ πλευρά»

Εικόνα
Ομιλία του Μάριου Καρογιάν στο Λονδίνο Το εθνικό μας θέμα περνά μια πολύ και δύσκολη φάση αφού διανύουμε μια περίοδο που πολλά επικρέμανται επί της πατρίδας μας, πολλά τεκταίνονται και πολλά ενδεχομένως να προδιαγραφούν τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε σε ομιλία του στο Λονδίνο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Να πιέσει την Τουρκία καλεί την Αυστραλία ο Ομήρου

Εικόνα
Επαφές της διακομματικής αποστολής στη Μελβούρνη Έκκληση προς την Αυστραλία να ασκήσει πιέσεις προς την πλευρά της Τουρκίας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, απηύθυνε από τη Μελβούρνη ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Δεν θα κλείσουν βεβαιώνουν οι Κυπριακές Αερογραμμές

Εικόνα
Εργάζονται για» ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους και επαναφορά στην κερδοφορία»  Οι Κυπριακές Αερογραμμές σε ανακοίνωσή τους, καλούν το επιβατικό κοινό να αγνοήσει εντελώς τη διασπορά «ανεύθυνων πληροφοριών και φημών ότι δήθεν επίκειται σύντομα κλείσιμο του εθνικού αερομεταφορέα της Κύπρου».