Η Πραξούλα δεν θα διαπραγματευθεί τις αδειοδητήσεις

Στην Ολομέλεια προς ψήφιση το Νομοσχέδιο Αβέρωφ. – Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί στις 13 Φεβρουαρίου.

Έντονα δυσαρεστημένη αποχώρησε χθες από τη Βουλή η υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου αφού παρά τις δικές της προσπάθειες και αυτές των βουλευτών του ΑΚΕΛ, η πρόταση νόμου του Αβέρωφ Νεοφύτου με την οποία τη διαπραγμάτευση για το β’ γύρο αδειοδοτήσεων αναλαμβάνει τεχνική Επιτροπή, οδεύει προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Ουσιαστικά, δημιουργείται μία τεχνική επιτροπή με τη συμμετοχή της γενικής διευθύντριας του υπουργείου Εμπορίου και του διευθυντή της υπηρεσίας Ενέργειας και άλλων τεχνοκρατών, όπως του διευθυντή του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, η οποία θα αναλάβει την διαπραγμάτευση με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και θα υποβάλει τη σχετική εισήγηση μέσω του υπουργού Εμπορίου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η υπουργός επιχειρηματολόγησε πως μία τέτοια κίνηση θα επιφέρει αποσταθεροποίηση και ενδεχομένως να απωθήσει κάποιους επενδυτές αφού θα δοθούν εντυπώσεις πως δεν υπάρχει σταθερότητα. Πρόσθεσε μάλιστα, πως ήδη κάποιες εταιρείες άρχισαν να ρωτούν με ποιον θα κάνουν τη διαπραγμάτευση.

Η επιχειρηματολογία της υπουργού πάντως, δεν βρήκε ανταπόκριση. Αντίθετα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου και της Γενικής Ελέγκτριας, να πουν στην Επιτροπή αν υπάρχει άλλος τομέας του δημοσίου στον οποίο τις διαπραγματεύσεις για διάφορα έργα τις κάνει ο υπουργός. Και οι δύο απάντησαν πως εξ όσων γνωρίζουν κάτι τέτοιο δεν  εφαρμόζεται πουθενά.

Σημαντικό είναι πάντως το γεγονός πως με τον νέο νόμο, το υπουργικό, αν κρίνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα της διαβούλευσης με τον πρώτο επιλαχόντα, μπορεί να διαπραγματευτεί με τον επόμενο στην κατάταξη.

Ο τροποποιητικός νόμος που τιτλοφορείται «Περί Υδρογονανθράκων (Αναζήτηση, Έρευνα και Εκμετάλλευση) θα τεθεί προς ψήφιση στην  Ολομέλεια της Βουλής στις 16 Φεβρουαρίου. 
Η γενική διευθύντρια του υπουργείου Ζέτα Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε χθες πως έλαβε μήνυμα από την μόνιμη αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες πως ο διαγωνισμός για τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων θα δημοσιευτεί στις 13 Φεβρουαρίου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"