Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 24, 2011

Τα 10 πιο ιδιαίτερα παγωτατζίδικα

Εικόνα
Όταν το παγωτό σερβίρεται με τρέλα

Σαν σήμερα...24 Νοεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1859:  Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του  Η καταγωγή των ειδών .

Ξεκινούν οι διαδικασίες για αδειοδότηση στα υπόλοιπα 11 βυθοτεμάχια

Εικόνα
Η απόφαση ελήφθη στη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού – Προκηρύσσεται δημόσια πρόσκληση στην επίσημη «Ευρωπαϊκή Εφημερίδα». Το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρία του αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου, να προβεί, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής για τους υδρογονάνθρακες, και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην επίσημη δημοσίευση της ανακοίνωσης για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης, αναφορικά με τα υπόλοιπα 11ερευνητικά βυθοτεμάχια στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Θράσος απροσμέτρητο – Ο Γκιούλ αποκάλεσε ΑΘΛΙΑ την Ευρώπη

Εικόνα
Μια «μισή» Κύπρος θα ηγηθεί μιας «άθλιας Ένωσης» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος Πρόεδρος - Ξαναθυμήθηκε και το Σχέδιο Ανάν.- Αντιδράσεις της Λευκωσίας. Κωνσταντινούπολη: Με απροσμέτρητη θρασύτητα και σκληρά λόγια καταφέρθηκε εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε δηλώσεις σε Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον συνοδεύουν κατά την επίσημη επίσκεψη του στο Λονδίνο. 

Στην Άγκυρα υπέγραψαν τη συμφωνία Τουρκία-Shell

Εικόνα
Συμφωνίες έρευνας, παραγωγής και διανομής πετρελαίου μεταξύ της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ) και της εταιρείας “Shell” για τη Νοτιοανατολική Τουρκία και τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αττάλειας, υπογράφηκε χθες στην Αγκυρα.

Συναίνεση αναζητεί ο Καζαμίας με επαφές στο παρασκήνιο

Εικόνα
Ο Όλι Ρεν έβαλε «όλα τα πόδια μας σε ένα παπούτσι». Έτοιμες για συμβιβασμό και συνεισφορά στην οικονομία, εμφανίζονται τώρα συνδικαλιστικές οργανώσεις υπό τον όρο να συνεισφέρει πρώτα ο συσσωρευμένος πλούτος και να κυνηγηθούν οι φοροφυγάδες, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις βάζουν νερό στο κρασί τους. 

Δεν «αδειάζει» τον Καζαμία, αλλά συνεργάζονται, λέει ο Α. Κυπριανού

Εικόνα
«Το ΑΚΕΛ ανησυχεί για την οικονομία και καλεί σε συνεργασία» Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αντέκρουσε τις επικρίσεις ότι μαζί με την κυβέρνηση «αδειάζουν τον Υπουργό Οικονομικών» δηλώνοντας  ''ουδέν αναληθέστερο. Πρέπει να πω, είπε ο Αντρος Κυπριανού, ότι με τον Υπουργό Οικονομικών έχουμε στενή συνεργασία και τον στηρίζουμε. Το ΑΚΕΛ έχει τις δικές του προτάσεις. Δεν αναμένουμε ότι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ θα υιοθετηθούν αυτούσιες από την Κυβέρνηση. Δεν αποφασίζει το ΑΚΕΛ και εφαρμόζει η Κυβέρνηση, όπως βέβαια δεν συμβαίνει και το αντίθετο. Δεν αποφασίζει η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ στηρίζει. Έχουμε τις δικές μας προτάσεις, τις οποίες έχουμε θέσει ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών εδώ και μερικές εβδομάδες'', είπε.

Σήμερα η Ιερά Σύνοδος εκλέγει τον νέο Μητροπολίτη Κυρηνείας

Εικόνα
Χθες επικύρωσε τα αποτελέσματα της λαϊκής εκλογής και το τριπρόσωπο Η Ιερά Σύνοδος συνήλθε χθες το πρωί και επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν το περασμένο Σάββατο για ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας, καθώς και το τριπρόσωπο δηλαδή τους τρεις που προκρίθηκαν από τις εκλογές.

ΑΠΟΕΛ: Το ποδοσφαιρικό έπος του 2011

Εικόνα
Ζενίτ- ΑΠΟΕΛ  0–0  5η Αγωνιστική 7ου ομίλου 23/11/20111 Στην Αγία Πετρούπολη καταγράφηκε η πιο χρυσή σελίδα στην Ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές μας έδειξαν τσαμπουκά, πάθος και πίστη στο στόχο στο οποίο κατάφεραν να φθάσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ούτε οι δύο διακοπές (4λεπτη και 7λεπτη) λόγω πυκνού σύννεφου από τα καπνογόνα των Ρώσων οπαδών στάθηκαν εμπόδιο στην προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ. Ναι ο ΑΠΟΕΛ είχε τύχη, όλες οι μεγάλες ομάδες την έχουν και τη χρειάζονται για να μεγαλουργήσουν.