Συναίνεση αναζητεί ο Καζαμίας με επαφές στο παρασκήνιο

Ο Όλι Ρεν έβαλε «όλα τα πόδια μας σε ένα παπούτσι».

Έτοιμες για συμβιβασμό και συνεισφορά στην οικονομία, εμφανίζονται τώρα συνδικαλιστικές οργανώσεις υπό τον όρο να συνεισφέρει πρώτα ο συσσωρευμένος πλούτος και να κυνηγηθούν οι φοροφυγάδες, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις βάζουν νερό στο κρασί τους. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας μετέφερε τη δραστηριότητά του στο παρασκήνιο καταβάλλοντας προσπάθειες σε επαφές του με τα κόμματα να εξασφαλίσει στήριξη στο πακέτο, το οποίο επεξεργάζεται, εν αναμονή των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που καλούνται να κάνουν υπεύθυνες σκέψεις και να αποφύγουν σύγκρουση με την εξουσία, αλλά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα βαρύνουν περαιτέρω το ήδη βαρύ κλίμα.

Έντονοι είναι οι προβληματισμοί των ιθυνόντων, υπό την σκιάν της ευθύνης, του να οδηγηθεί η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης μετά και το τελεσίγραφο Όλι Ρεν. Τα κόμματα για άλλη μια φορά δείχνουν να αντιλαμβάνονται την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων. 

Κυβέρνηση: « Εκ των πραγμάτων επειγόμαστε»
Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι τα μέτρα που έχει προαναγγείλει ο Υπουργός Οικονομικών θα συζητηθούν στο Υπουργικό μετά την αποπεράτωση των επαφών του Κίκη Καζαμία. Ωστόσο, τόνισε πως «εκ των πραγμάτων επειγόμαστε και βιαζόμαστε».

Απαντώντας σε ερώτηση αν το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε κάποια απόφαση αναφορικά με τα μέτρα που έχει προαναγγείλει ο Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Στεφάνου απάντησε « Όχι. Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα έρθουν μετά την αποπεράτωση των επαφών, του διαλόγου και των διαβουλεύσεων που έχει ο Υπουργός Οικονομικών με τους κοινωνικούς εταίρους».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"