Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 15, 2011

Σαν σήμερα...15 Νοεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1867:  Ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Α' παντρεύεται την πριγκίπισσα Όλγα, ανιψιά του τσάρου Αλέξανδρου Β'.

Μάχη χαρακωμάτων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για επιδόματα και υπερωρίες

Εικόνα
Πυρά από τον Αβέρωφ Νεοφύτου -  Στην αντεπίθεση Καζαμίας και Στεφάνου -  Για κατάχρηση μιλούν βουλευτές. Στη δίνη της αντιπαράθεσης Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης έχει βρεθεί το θέμα των διάφορων επιδομάτων καθώς και των υπερωριών των κρατικών υπαλλήλων, κάποια από τα οποία είναι και συντάξιμα. 

«Καταλύτης το Φυσικό Αέριο για τη λύση του Κυπριακού», λέει ο Πρόεδρος

Εικόνα
Ομιλία του στο Συνέδριο του Economist στη Λευκωσία. - Κάλεσε την Τουρκία «να σταματήσει να είναι προσκολλημένη στον αναχρονισμό της διχοτόμησης.»  Την εκτίμηση ότι «η εξεύρεση και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων μπορεί και θα πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επίτευξη συμφωνημένης λύσης στο Κυπριακό στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του ΟΗΕ», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, κηρύσσοντας χθες το πρωί τις εργασίες του τέταρτου Συνεδρίου του Economist στη Λευκωσία, με θέμα «Αειφόρος , Ανταγωνιστική και Ασφαλής Ενέργεια στην Ευρώπη».

Πόλεμος μυστικών Υπηρεσιών για τους υδρογονάνθρακες μας

Εικόνα
Σύμφωνα με την «Σαμπάχ» η ΜΙΤ προχώρησε στη σύσταση ειδικής ομάδας Η ένταση που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με τις γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έχει μετατραπεί σε ένα πόλεμο πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, Ελλάδας, Ισραήλ και Ε/κ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σαμπάχ». 

Συστράτευση για παραμονή στην Ευρωζώνη ζήτησε ο Παπαδήμος

Εικόνα
Αρχισε το απόγευμα της Δευτέρας η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.- Ψήφος εμπιστοσύνης αύριο Τετάρτη. Παπανδρέου και Σαμαράς ζήτησαν από τους βουλευτές τους στήριξη Παπαδήμου.

Προκλήσεις τουρκικών μαχητικών στην Κύπρο

Εικόνα
Προσγειώθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου. Τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 παραβίασαν χθες το FIR Λευκωσίας κάνοντας προκλητικές βυθίσεις και ελιγμούς προκαλώντας την ίδια ώρα την ανησυχία των πολιτών.

Στην Κύπρο ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ της Κένυας

Εικόνα
Η κακοκαιρία στη Λάρνακα ανάγκασε το αεροπλάνο του να προσγειωθεί στην Πάφο.  Έφθασε χθες στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εσωτερικών της Κένυας Στέφεν Καλόνζο Μουζιόκα, επικεφαλής αντιπροσωπείας από την αφρικανική χώρα. 

Πραξούλα: Οι πρώτες ενδείξεις για τη γεώτρηση, μέσα Δεκεμβρίου

Εικόνα
Εντός των ημερών στο Υπουργικό η πρόταση για τον β΄ γύρο αδειοδοτήσεων.- Έκαμε λόγο για συνεργασία με την Τουρκία στον τομέα της ενέργειας. Εντός των ημερών θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση για έναρξη προετοιμασίας των εντύπων για τον β΄ γύρο των αδειοδοτήσεων σε σχέση με τις έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), δήλωσε τη η υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλλα Αντωνιάδου.