Πόλεμος μυστικών Υπηρεσιών για τους υδρογονάνθρακες μας

Σύμφωνα με την «Σαμπάχ» η ΜΙΤ προχώρησε στη σύσταση ειδικής ομάδας
Η ένταση που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με τις γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έχει μετατραπεί σε ένα πόλεμο πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, Ελλάδας, Ισραήλ και Ε/κ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σαμπάχ». 

Με τον τίτλο «Πόλεμος οικοπέδων μεταξύ των τεσσάρων μυστικών υπηρεσιών», το δημοσίευμα γράφει ότι ο πόλεμος πληροφοριών για την περιοχή έχει μετατραπεί σε μια μάχη για τον υπολογισμό των ποσοτήτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν σε κάθε οικόπεδο. 

Η σύσταση μιας ειδικής ομάδας από την ΜΙΤ, η οποία αποτελείται από τεχνοκράτες που ειδικεύονται σε θέματα φυσικού αερίου, πετρελαίου και κυπρο-ισραηλινών σχέσεων και δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τόσο τη Mossad όσο και την ΕΥΠ, προστίθεται. Στόχος της ομάδας αυτής είναι η συλλογή διάφορων πληροφοριών από τη «νότια Κύπρο», τη Λιβύη, τη Συρία και τον Λίβανο σχετικά με τους υδρογονάνθρακες.

Η εφημερίδα επικαλείται «αξιόπιστες πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες, η ομάδα αυτή έχει ήδη εξασφαλίσει πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες υδρογονανθράκων που βρίσκονται στο οικόπεδο Αφροδίτη. Οι ενέργειες της Τουρκίας έχουν φουντώσει για τα καλά την ένταση μεταξύ ΜΙΤ, Mossad και ΕΥΠ, αναφέρει η Σαμπάχ, ενώ επισημαίνει και την απόφαση του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Στυλιανού Νάση για απαγόρευση της μετάβασης των μελών και στελεχών της δύναμης στα κατεχόμενα.
πηγή: http://www.iefimerida.com.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη

Μπάιντεν: Παίχτης-κλειδί η Κύπρος στην Αν. Μεσόγειο

Περιφερειακός ηγέτης η Κύπρος με τη λύση