Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 29, 2013

Σαν σήμερα. . .29 Απριλίου

Εικόνα
Γεγονότα 1863:  Συγκροτείται κυβέρνηση υπό τον  Μπενιζέλο Ρούφο , στην οποία κυριαρχούν οι  Ορεινοί . Ο ηττημένος αρχηγός των  Πεδινών   Δημήτριος Βούλγαρης  ετοιμάζεται να επιβληθεί με τη βία. 1882:  Η Ζίμενς παρουσιάζει στο Βερολίνο το πρώτο τρόλεϊ με την ονομασία  Electromote .

*Ζώδια 29/4

ΚΡΙΟΣ Είστε έτοιμοι να αλλάξετε σελίδα και να χειριστείτε τα πράγματα με μεγαλύτερο δυναμισμό και ένταση. Η σταθερότητα για τον σκοπό σάς είναι αναγκαία. Αν σχετίζεστε με Σκορπιό μην ανακατέψετε καθόλου οικονομικά με την προσωπική σας σχέση γιατί θα δημιουργηθούν εξαρτήσεις που δεν θα σας αρέσουν. Είναι βέβαια σημαντικό να κάνετε ένα απολογισμό με τον εαυτό σας και να βρείτε τι είναι αυτό τελικά που σας αφαιρεί την εσωτερική σας δύναμη από ιδέες μέχρι και πεποιθήσεις και να τις δουλέψετε.

Δύο τραυματισμοί από γεωργικούς ελκυστήρες στην Πάφο

Εικόνα
Πάφος : Δεύτερο ατύχημα  από την ανατροπή γεωργικού ελκυστήρα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε αγροτικό δρόμο που συνδέει την Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων με τα Κελοκέδαρα, αποτέλεσμα του οποίου ήταν ο τραυματισμός στα πόδια του Σωκράτη Βασιλειάδη, 60 ετών, από την Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων.

Εξαγγελία μέτρων σήμερα για εκσυγχρονισμό του κράτους

Εικόνα
Λευκωσία:  Η διαφάνεια, η πάταξη των φαινομένων της διαπλοκής και της διαφθοράς, η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η καλύτερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού είναι μεταξύ της νέας δέσμης μέτρων που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του κράτους, τα οποία θα εξαγγείλει σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε χθες ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Συγκυβερνώσα πλειοψηφία για το Μνημόνιο

Εικόνα
Λευκωσία:  Ενώπιοι ενωπίοις με βαρύτατες ευθύνες απέναντι στον τόπο και το λαό θα βρεθούν σήμερα και αύριο οι κοινοβουλευτικοί άνδρες και γυναίκες του τόπου. Έφτασε η ώρα της κρίσης για το Μνημόνιο Συναντίληψης και τη Δανειακή Σύμβαση.

Κάμερες με λέιζερ για τα ράλι των νεαρών στις λεωφόρους

Εικόνα
Λευκωσία:  Πρωτοποριακές λύσεις για αστυνόμευση της λεωφόρου Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, η οποία μετατρέπεται σε πίστα για επικίνδυνα ράλι νεαρών, επεξεργάστηκε η Τροχαία μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα μέτρα μπλόκαραν πληρωμές σε αγρότες

Εικόνα
Λευκωσία:  Αποζημιώσείς ύψους €113 εκατ. δόθηκαν στους αγρότες την τελευταία πενταετία ως αποτέλεσμα των μεγάλων φυσικών καταστροφών λόγω των εντεινόμενων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Για το 2012 εκκρεμεί η καταβολή των αποζημιώσεων ύψους €175.000 από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης για το χαλάζι στα σιτηρά που επηρέασε τις περιοχές Κίτι–Δρομολαξιά, Πύλα, Ξυλοτύμπου και Παλιομέτοχο–Μαλούντα, όπου μετά τα περιοριστικά μέτρα στην οικονομία ο ΟΓΑ αδυνατεί να σπάσει τα γραμμάτια που διαθέτει και βρίσκονται όλα σε συνεργατικά ιδρύματα.