Τα μέτρα μπλόκαραν πληρωμές σε αγρότες

Τα μέτρα μπλόκαραν πληρωμές σε αγρότεςΛευκωσία: Αποζημιώσείς ύψους €113 εκατ. δόθηκαν στους αγρότες την τελευταία πενταετία ως αποτέλεσμα των μεγάλων φυσικών καταστροφών λόγω των εντεινόμενων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Για το 2012 εκκρεμεί η καταβολή των αποζημιώσεων ύψους €175.000 από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης για το χαλάζι στα σιτηρά που επηρέασε τις περιοχές Κίτι–Δρομολαξιά, Πύλα, Ξυλοτύμπου και Παλιομέτοχο–Μαλούντα, όπου μετά τα περιοριστικά μέτρα στην οικονομία ο ΟΓΑ αδυνατεί να σπάσει τα γραμμάτια που διαθέτει και βρίσκονται όλα σε συνεργατικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) οι κυριότερες αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από τον οργανισμό την τελευταία πενταετία (2008–2012) αφορούσαν €17,7 εκατ. στα σιτηρά, €9 εκατ. στις πατάτες, €4,2 εκατ. στα φυλλοβόλα, €2,1 εκατ. στα εσπεριδοειδή και €1,1 εκατ. στα αμπέλια. Συνολικά παραχωρήθηκαν €34,6 εκατ. από τον ΟΓΑ.

Άλλα €11 εκατ. παραχωρήθηκαν ως αποζημιώσεις εκτός οργανισμού.

Μέσα από το Εθνικό Πλαίσιο Κρατικών Ενισχύσεων την τριετία 2008–2010 παραχωρήθηκαν €9,5 εκατ., εκ των οποίων τα περισσότερα, €7,2 εκατ. αφορούν ζημιές στις πατάτες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"