Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 2, 2013

Συγκινητική ιστορία μέσα από το δράμα του πολέμου

Εικόνα
Ένα μικρό σκάφος που μετέφερε 175 πρόσφυγες από τη Συρία, έφτασε την Κυριακή στο λιμάνι των Συρακουσών στη Σικελία της Ιταλίας. Σύμφωνα με τις αρχές, οι πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων 50 παιδιών, ήταν στριμωγμένοι σε μια βάρκα περίπου 18 μέτρων μήκους. Τα πέντε μέλη του πληρώματος, όλοι Αιγύπτιοι, συνελήφθησαν από την αστυνομία και θα διωχθούν για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Γερμανικά ΜΜΕ: «Μέρκελ- Στάινμπρουκ: 0-0»

Εικόνα
Μονομαχία χωρίς ξεκάθαρο νικητή χαρακτήρισαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την τηλεοπτική αναμέτρηση της Κυριακής μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του αντιπάλου της για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ.

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ινδονησία

Εικόνα
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στο ανατολικό αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωολογικό Ινστιτούτο (USGS).

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

Εικόνα
Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, σημειώθηκαν στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί, ανακοίνωσαν οι αρχές. Συνολικά 34.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την είσοδο περίπου 11.000 διαδηλωτών - καθηγητών και μαθητών - στη Βουλή, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Δημόσιας Ασφάλειας . Κουκουλοφόροι διαδηλωτές έριξαν εκατοντάδες πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα και κλομπ , σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) .

Επέστρεψε σπίτι του ο Νέλσον Μαντέλα

Εικόνα
Ο Νέλσον Μαντέλα πέρασε το πρώτο του βράδυ μετά από αρκετές εβδομάδες, στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, μετά το εξιτήριο που πήρε χθες από το νοσοκομείο της Πρετόρια.

Συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ισραήλ-Παλαιστίνης

Εικόνα
Ομάδες Ισραηλινών και Παλαιστινίων διαπραγματευτών, πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο ένα ακόμη γύρο διμερών συνομιλιών στην Ιερουσαλήμ ανέφερε την Κυριακή το ραδιόφωνο του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Διήμερη συζήτηση εν όψει 14 μνημονιακών νομοσχεδίων

Εικόνα
Διήμερη συζήτηση αρχίζει σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής εν όψει της έγκρισης 14 μνημονιακών νομοσχεδίων.