Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 6, 2013

Στα πρόθυρα του χάους η Αργεντινή

Εικόνα
Με άρθρο του στην εφημερίδα Le Figaro, ο γάλλος οικονομολόγος Νικολά Μπαβερέζ αποπειράται να αποδημήσει το «μύθο» της Αργεντινής σχετικά με τον τρόπο που επέλεξε να απεμπλακεί από το ΔΝΤ και την οικονομική κρίση που διέλυσε τη χώρα, το 2001.

Προτάσεις για ανακούφιση των οφειλετών ετοιμάζει η Τρόικα – Έτοιμο από την Τρόικα το επικαιροποιημένο μνημόνιο – Μελετάται από το Υπ. Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα – Καλύτερη η τωρινή αξιολόγηση από την προηγούμενη

Εικόνα
Στο Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα η Τρόικα παρέδωσε χθες το πρωί το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το οποίο εξετάζεται σε σύσκεψη τεχνοκρατών υπό τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Η ίδια διαδικασία γίνεται ταυτόχρονα και στην Κεντρική Τράπεζα. Το μνημόνιο αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη (αύριο) σε πολιτικό επίπεδο, ενώ η Κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Η Τρόικα παρουσιάζεται ικανοποιημένη ιδιαίτερα για την κατάσταση στον δημοσιονομικό τομέα, όπου θεωρεί τα δεδομένα καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Αναστροφή της κρίσης το 2015 προβλέπει η Κομισιόν

Εικόνα
Ύφεση με σημαντική υποχώρηση του ΑΕΠ φέτος και μικρότερη του χρόνου, αλλά και η επιστροφή της οικονομίας σε ανάπτυξη το 2015 με υποχώρηση της ανεργίας, προβλέπει η φθινοπωρινή έκθεση της Κομισιόν.

Κυπριακό: Το μεσημέρι κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη – Ντάουνερ Ο Έρογλου επιμένει: «Να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε» - Ο Μπαγίς, από τις Βρυξέλλες, υπενθυμίζει ότι ο Αναστασιάδης ήταν υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν.-

Εικόνα
Κομβική στην πορεία των προσπαθειών για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό θεωρούν πολιτικοί παρατηρητές τη σημερινή ημέρα, καθώς αναμένεται το αποτέλεσμα της κρίσιμης, όπως χαρακτηρίζεται, συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την τελευταία δήλωση του Μπαν Κι Μουν.

Δεύτερος φάκελος για την υπόθεση της CYTA στη Γ. Εισαγγελία

Εικόνα
Μελέτη του δεύτερου φακέλου της υπόθεσης για το επίμαχο τεμάχιο γης στη Δρομολαξιά άρχισε από χθες η Νομική Υπηρεσία, αφού οι ανακριτές της υπόθεσης κατέθεσαν το φάκελο. Ο φάκελος αφορά τους Ορέστη Βασιλείου, συντεχνιακό της CYTA, τον Γιάννη Σουρουλά, Διευθυντικό στέλεχος του οργανισμού και τον αδελφό του Γρηγόρη Σουρουλά, λειτουργό του Κτηματολογίου. Εναντίον τους διερευνώνται πιθανά αδικήματα που αφορούν συνωμοσία, εκβιασμό, δεκασμό και δωροδοκία. Η νομική υπηρεσία αφού ολοκληρώσει την μελέτη του φακέλου θα αποφανθεί ποια αδικήματα και κατά πόσον δικαιολογούνται, και στη συνέχεια η υπόθεση θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο, το οποίο θα ορίσει την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να συμπληρωθεί και ο φάκελος που αφορά τους, Στάθη Κιττή, Βενιζέλο Ζαννέτο, Χρίστο Αλέκου και Αντώνη Ιωακείμ.

Συμφωνία στη Ζυρίχη για το τουρκοκυπριακό ποδόσφαιρο- Υπογράφηκε χθες από την ΚΟΠ και την Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία.- Τι προνοεί η συμφωνία.- Αμφισβήτηση από τον Χασάν Σέρτογλου.-

Εικόνα
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Ζυρίχη μεταξύ αντιπροσωπειών της ΚΟΠ και της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, επιτεύχθηκε η υπογραφή προσωρινής διευθέτησης για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Δεύτερος φάκελος για την υπόθεση της CYTA στη Γ. Εισαγγελία

Εικόνα
Μελέτη του δεύτερου φακέλου της υπόθεσης για το επίμαχο τεμάχιο γης στη Δρομολαξιά άρχισε από χθες η Νομική Υπηρεσία, αφού οι ανακριτές της υπόθεσης κατέθεσαν το φάκελο. Ο φάκελος αφορά τους Ορέστη Βασιλείου, συντεχνιακό της CYTA, τον Γιάννη Σουρουλά, Διευθυντικό στέλεχος του οργανισμού και τον αδελφό του Γρηγόρη Σουρουλά, λειτουργό του Κτηματολογίου.

Μείωση επιτοκίων και από την Ελληνική Τράπεζα – Ακολουθεί ο Συνεργατισμός - Τα κόμματα δεν θεωρούν τις μειώσεις ικανοποιητικές – Ανεβλήθη η συζήτηση στη Βουλή.-

Εικόνα
Μετά την Τράπεζα Κύπρου και την Alpha Bank, ανεκοίνωσε μείωση επιτοκίων και η Ελληνική Τράπεζα.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιασμένος με θερμοκρασία στους 25 βαθμούς

Εικόνα
Ασθενής χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα.