Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 24, 2012

Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας κατηγορήθηκαν για το Μαρί

Εικόνα
«Έψαχναν εξιλαστήριο θύμα και βρήκαν εμένα» λέγει ο Μάρκος.- «Έδωσα πολλές μάχες στη ζωή μου, θα δώσω ακόμη μία για να λάμψει η αλήθεια», δηλώνει ο Παπακώστας. Και ο Μάριος Καρογιάν: «Εφόσον ποινικοποίησαν την πολιτική, ΠΡΩΤΟΣ κατηγορούμενος έπρεπε να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας συγκαταλέγονται στον κατάλογο των προσώπων που θα διωχθούν ποινικά σε σχέση με την φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου. Οι δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κατηγορήθηκαν χθες για την υπόθεση.

Νέες εντατικές συνομιλίες με στόχο νέο Greentree και Διεθνή

Εικόνα
Ο Μπαν Κι Μουν καλεί Χριστόφια και Ερογλου να εντείνουν τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση λύσης. Παρόλον ότι δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη ουσιαστικής προόδου στα θέματα Διακυβέρνηση, Ιθαγένεια και Περιουσιακό, που κυριάρχησαν στις διήμερες συνομιλίες  στο Greentree, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στέλλει πίσω στην Κύπρο τους Χριστόφια, Έρογλου και Ντάουνερ για να συνεχίσουν τις προσπάθειες, με σκοπό την παρουσίαση αποτελεσμάτων σε  νέα συνάντηση μαζί του, που  θα δικαιολογούν την παραπομπή τελικής συμφωνίας σε Διεθνή Διάσκεψη πριν από τον Ιούλιο.

Αρχιεπίσκοπος: Η Τουρκία θέλει ολόκληρη την Κύπρο

Εικόνα
Δεν περιμένει λύση στο Green Tree. - Η πολιτική ηγεσία οφείλει να χαράξει εθνική στρατηγική  Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά τις εξελίξεις στο Greentree, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί λύση και ότι στόχος  της είναι ολόκληρη η Κύπρος. Ο Έρογλου, είπε ο Μακαριότατος, δεν έχει καταπιαστεί, με το εδαφικό και τους εποίκους , γεγονός που αποδεικνύει ότι η Τουρκία θέλει ολόκληρη την Κύπρο και δεν θέλει να φύγουν οι έποικοι.

Πρόγραμμα Αμυντικής συνεργασίας Κύπρου - Γαλλίας

Εικόνα
Υπεγράφη χθες στη Λευκωσία Η υπογραφή του προγράμματος ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Υπαρχηγό των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ναύαρχο Φιλίπ Κομπ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόκλησης του Αρχηγού ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση. Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον κ. Κομπ, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι ''είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με τον Υπαρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Ναύαρχο Φιλίπ Κομπ''.

Αναστασιάδης: Ο Πρόεδρος δεν πρέπει να είναι διαπραγματευτής

Εικόνα
Σκληρή κριτική στους χειρισμούς Χριστόφια Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να έχει το ρόλο του διαπραγματευτή στις συνομιλίες για το Κυπριακό, μίλησε για ιδεοληψία και χωρίς προηγούμενο αλαζονεία εκ μέρους του Προέδρου Χριστόφια, ενώ δήλωσε ότι η πανσοφία και η μονοκρατορία του ενός πρέπει να εκλείψουν μετά το Φεβρουάριο του 2013. 

Αφέθηκε ελεύθερος χθες ο Αντώνης Φανιέρος

Εικόνα
Αναίρεσαν τις καταγγελίες τους οι μάρτυρες - «Φταίει το σύστημα», λέει ο Αρχηγός Αστυνομίας Ελεύθερος αφέθηκε χθες το πρωί ο Αντώνης Φανιέρος, με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα. Η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξής του και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία, καθώς οι τρεις μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη για την υπόθεση αναίρεσαν τα όσα είχαν αρχικά αναφέρει στις καταθέσεις τους, κάνοντας μάλιστα λόγο για εξαναγκασμό τους από αστυνομικούς. 

Με γρίπη των πτηνών, 5χρονο αγοράκι στην Πάφο

Εικόνα
Εξετάζονται σήμερα και τα άλλα παιδιά του Νηπιαγωγείου Με γρίπη των πτηνών διαγνώστηκε από ιδιώτη ιατρό, 5χρονο αγοράκι από την Πάφο. Ο Διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών Στέλιος Γρηγορίου απηύθυνε έκκληση στους γονείς, να ενημερώσουν τον κόσμο για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι «θα αναλάβουμε την εξέταση του μικρού και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».  Η υπόθεση ωστόσο διερευνάται, σύμφωνα με τον Διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών.

Century Travel: Οι κρουαζιέρες από Κύπρο 24/01/2012

Εικόνα
Με πακέτα 5αστερων κρουαζιερών, επτά και δέκα νυκτών στα Νορβηγικά Φιόρδ και τη Μεσόγειο από την Κύπρο κάνει έναρξη για το 2012 η Century Travel. Οι τιμές για τα πλοία της ηγετικής εταιρείας πολυτελών κρουαζιέρων Holland America είναι από €1299 το άτομο.

Elysee: Η Αργεντινή έφερε αύξηση εξαγωγών 24/01/2012

Εικόνα
Aύξηση της τάξης του 15% επί των συνολικών εξαγωγών της κατέγραψε το 2011 η εταιρεία Elysee. Να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές της εταιρείας Elysée αποτελούν το 1/3 επί του συνόλου του κύκλου εργασιών της μέχρι στιγμής. Ο απώτερος στόχος δεκαετίας της εταιρείας είναι να επιτευχθεί η εξίσωση του αριθμού των πωλήσεων με τον αντίστοιχο των εξαγωγών μέσω της αύξησης των τελευταίων.

PSI: Η μάχη του επιτοκίου 24/01/2012

Εικόνα
Στο ύψος του επιτοκίου που θα έχουν τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν με βάση το PSI σκοντάφτει η τελική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών. Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απέρριψαν τη Δευτέρα την πρόταση των ιδιωτών πιστωτών για μεσοσταθμικό επιτόκιο στα νέα ομόλογα της τάξεως του 4%.

Καζαμίας: Οι Ευρωπαίοι μας είπαν μπράβο 24/01/2012

Εικόνα
Τα εύσημα έδωσαν στην Κύπρο για τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε σε σχέση με τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, οι οποίες της επέτρεψαν να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Τα πιο απίστευτα tattoo του 2011

Εικόνα
Το τατουάζ είναι συνήθως κάτι πολύ προσωπικό και με ιδιαίτερη σημασία για τον ιδιοκτήτη του. Μερικές φορές όμως, η φαντασία ξεπερνάει τα όρια και γίνεται ένα με την παραγματικότητα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται  κάποια πολύ “ξεχωριστά” τατουάζ, τα οποία αναρωτιέμαι με πόση περηφάνια θα τα βλέπουν μετά από κάμποσα χρόνια……..

Σαν σήμερα...24 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γιορτάζουν: Ζωσιμάς, Ξένη, Φίλωνας. Γεγονότα 1827:  Δύναμη από 2.000 έλληνες ατάκτους και 400 τακτικούς, υπό τους Ιωάννη Νοταρά, Δημήτριο Καλλέργη, Ιωάννη Μακρυγιάννη και με τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα άγγλο φιλέλληνα Θωμά Γκόρντον, μεταφέρεται με πλοία από τη Σαλαμίνα στην Καστέλα του Πειραιά, την οποία και οχυρώνει, και αρχίζει να πολιορκεί την ισχυρή τουρκική φρουρά που βρίσκεται στο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνος. Από τη θάλασσα ενισχύουν το ατμοκίνητο πλοίο  Καρτερία , 3 μπρίκια, 5 κανονιοφόροι και άλλα μικρότερα πλοία.

Συμφωνία στη Διακυβέρνηση, πρώτος στόχος στο Green Τree

Εικόνα
Διαμετρική αντίθεση Ερογλου-Χριστόφια στον καθορισμό Διεθνούς Διάσκεψης Νέα Υόρκη: Με πρόγευμα και γενικόλογη  εισαγωγή του Γενικού Γραμματέα Μπαν Κι Μουν, άρχισε  η Συνάντηση του Green Τree. Ελληνοκυπριακή πηγή, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι στη διάρκεια του προγεύματος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και τους εκπροσώπους τους, ο Μπαν Γκι-μουν – που ήταν κι ο μόνος που μίλησε – ήταν γενικόλογος και δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις προθέσεις του διεθνούς οργανισμού. 

Προθεσμία στην Ελλάδα για το PSI μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου

Εικόνα
Oι διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα θα συνεχισθούν εντατικά στο πλαίσιο της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου Το Eurogroup που συνεδρίασε χθες στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ευαγγέλου Βενιζέλου αποφάσισε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ αφενός μεν της Ελλάδας (με τη στήριξη της τρόικας και των υπολοίπων μελών της διαπραγματευτικής ομάδας του EWG), αφετέρου δε του ιδιωτικού τομέα ώστε να διαμορφωθεί το ταχύτερο το οριστικό σχήμα του PSI.

ΑΚΕΛ: Τα κόμματα να σταματήσουν τη σεναριολογία

Εικόνα
Και να στηρίξουν τον Πρόεδρο Χριστόφια Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι, συναισθανόμενο την ευθύνη του απέναντι στον κυπριακό λαό, καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν την αναγκαία σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να στηρίξουν έστω και την υστάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος δίνει τη μάχη της πατρίδας μας στη Νέα Υόρκη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

To ECO-FIN θα αποφανθεί σήμερα για τα μέτρα της Κύπρου

Εικόνα
Αναμένεται να υιοθετήσει έκθεση του Όλι Ρεν ότι είναι ικανοποιητικά   Το Συμβούλιο ECO-FIN αναμένεται να συμφωνήσει σήμερα με την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται πρόσθετη δράση στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Κύπρο, τη Μάλτα, το Βέλγιο και την Πολωνία.  Αντίθετα με σύσταση της Κομισιόν, το Συμβούλιο θα ενεργοποιήσει το επόμενο στάδιο της διαδικασίας για την περίπτωση της Ουγγαρίας, θεωρώντας ότι δεν έλαβε αποτελεσματικά μέτρα. 

Ο Αναστασιάδης εύχεται ο Πρόεδρος να αποφύγει τις δυσμενείς δεσμεύσεις

Εικόνα
Την ευχή να μην βρεθούμε προ νέων αδιεξόδων τα οποία να δεσμεύουν τη δική μας πλευρά με θέσεις ή δεσμεύσεις που δεν συνάδουν με το καλώς νοούμενο συμφέρον όπως η αντίληψη του Εθνικού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.  Ερωτηθείς, ύστερα από συνάντηση με την Συντεχνία Πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών, για τη συνάντηση στο Greentree και για ανησυχίες που εξέφρασαν πολιτικές δυνάμεις ότι στο Greentree στήνεται σκηνικό όμοιο με αυτό του 2004 για ένα νέο Μπούργκενστοκ, επιδιώκοντας επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα και τη σύγκλιση δήθεν διεθνούς διάσκεψης, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Αυτό που θέλω να ευχηθώ είναι να αντέξουμε στις πιέσεις και στα πιεστικά διλήμματα που θα δεχτούμε». 

Ενεργειακή γέφυρα Ισραήλ-Κύπρου-Ευρώπης στα σκαριά

Εικόνα
«EuroAsia Interconnector» - ένα μεγαλεπήβολο έργο Ενεργειακή γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας φιλοδοξεί να καταστήσει την Κύπρο το έργο “EuroAsia Interconnector”, που στοχεύει στη διασύνδεση της Κύπρου με το Ισραήλ και την Ελλάδα μέσω υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου και κατ’ επέκταση στη σύνδεση του νησιού με το πανευρωπαϊκό ηλεκτρικό δίκτυο.  Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,5 δις ευρώ και δυνατότητα μεταφοράς ενέργειας συνολικής ισχύος 2.000 MW, ενώ τα συμβαλλόμενα μέρη είναι η ΔΕΗ-Quantum Energy από την Κύπρο, η ΔΕΗ από την Ελλάδα και θεσμικοί φορείς από το Ισραήλ.